Wijnvat met een tweepersoons bed erin

Welgelegen
Logeren op een wijnboerderij

Wijnvat met een tweepersoons bed erin

Logeren op een wijnboerderij? Boek een verblijf in de Wijnlodge van Wijnboerderij Welgelegen op de Veluwe. Voor jong en oud een heerlijke plek voor een weekendje weg of vakantie.

Over Wijnboerderij Welgelegen

Aan de noordkant van de Veluwe ligt het dorp Kootwijkerbroek. Op kleine afstand van het dorp ligt de boerderij van Margriet en haar gezin, een boerenerf met naast de woonboerderij ook schuren, stallen én een bijzonder vakantiehuis: de Wijnlodge. De boerderij ligt midden tussen de weilanden, met vrij uitzicht over groen, waar je ook kijkt. Ervaar hier de rust van het platteland terwijl je verblijft in een heerlijk huis.

De duurzame en geheel zelfvoorzienende Wijnlodge biedt plaats aan 6 personen. Wanneer je het erf oploopt en je stapt de tuin van de woning binnen, wandel je de eerste verbazing binnen. Wat een heerlijke plek en wat een uitzicht! Stap binnen in de woonkamer en kijk je ogen uit bij het wijnvat van meer dan 700 jaar oud! Nadat er jarenlang wijn in lag te rusten, ben jij nu aan de beurt. Het wijnvat biedt plaats aan een comfortabel tweepersoons bed. Daarnaast heeft het vakantiehuis nog een aparte slaapkamer met twee stapelbedden, groot genoeg voor volwassenen. De badkamer heeft naast een douche ook een ligbad. Heerlijk voor je vermoeide spieren na een dag in de buitenlucht op de Veluwe. Tel daarbij de keuken met een verlengd ‘aanrechtblad’ waar je met elkaar aan kunt eten, borrelen, koken… en je weet dat je hier meer dan goed zit!

Slapen in een wijnvat van meer dan 700 jaar oud

Een weekendje weg of vakantie in de Wijnlodge

Of je nu een plekje zoekt voor een romantisch weekendje weg (hoe leuk samen logeren in een wijnvat!), een vakantie met je gezin (hoe tof al die boerderijdieren) of met vrienden/vriendinnen (mountainbiken op de Veluwe!): de 6-persoons Wijnlodge op Wijnboerderij Wijngelegen biedt voor ieder wat wils!

Nog even op een rij wat dit vakantiehuis zo bijzonder maakt?

 • Het ligt aan de rand van een wijngaard, waar binnenkort de eerste druiven worden geoogst om wijn van te maken.
 • Je overnacht hier in een wijnvat van meer dan 700 jaar oud, eigenhandig opgeknapt door Margriet.
 • De zithoek heeft een gezellige houtkachel.
 • Je hebt prachtig uitzicht op de wijngaard en de weilanden.
 • Bij de lodge ligt een grote tuin, waar je een vuurtje kunt stoken.
 • Er is een omheinde speeltuin en tal van skelters, tractortjes en fietsjes voor de kinderen.
 • Met geiten, kippen, konijnen, poezen, pony’s en Schotse hooglanders is het hier net een kinderboerderij.
 • Konijnen knuffelen, eieren rapen, de geiten voeren: het mag allemaal!
 • Verse eieren geraapt? Bestel ook een ontbijtmand en geniet van deze extra service.

Wijnlodge met op de voorgrond paarse rododendronsVerse eieren rapen in het kippenhokOntbijt bezorgd bij het vakantiehuisZwartwit geitje

Wat ga je doen in de omgeving?

Wijnboerderij Welgelegen heeft een gunstige ligging. Hier aan de noordkant van de Veluwe kun je alle kanten op. Het dorp Voorthuizen ligt niet ver van de Wijnlodge, het is een geliefd dorp bij vakantiegangers en je vindt er dan ook winkels, terrassen en restaurants. Zo dicht bij de natuur van de Veluwe trek je het liefst eropuit de natuur in. Ontdek de omgeving aan de hand van deze tips:

 • Bezoek het Kootwijkerzand, een van de grootste zandverstuivingen van Europa met een leuke uitkijktoren.
 • Ga wandelen in het Kroondomein met als start- of eindpunt Het Aardhuis Eet & Drink Lokaal N015 in Hoog Soeren.
 • Bezoek Nationaal Park de Hoge Veluwe met de gratis witte fietsen bij de entree van het park. Fiets naar het Kröller-Müller Museum, museum voor moderne kunst, bezoek Jachthuis Sint Hubertus en maak een mooie wandeling.
 • Een avond uit eten vanuit de Wijnlodge? In Kootwijk ligt pleisterplaats ‘t Hilletje.
 • Altijd fijn om te zijn: Boshuis Drie in de bossen van Ermelo. Niet alleen favoriet bij Margriet! Leuk in combinatie met een wandeling.
 • Zak af naar Wekerom voor een wandeling over het Wekeromse Zand of bij Roekel met de uitkijktoren. Wandel naar Theeschenkerij Mossel, een leuke tussenstop.
 • Terrasje pikken met geweldig uitzicht? Bij de Wever Lodge in Otterlo moet je zijn.
 • Een avond culinair genieten? Reserveer een tafel bij Restaurant Cèpes in Otterlo.

Zin gekregen om een paar dagen naar de Veluwe te gaan?

Kijk snel of er een plekje vrij voor je vrij isModerne witte keuken in een lodge op de wijnboerderij

Vakantielodge met een wijnvat om in te slapen

Overzicht