Landschap op de Veluwe

Slapen in de natuur!
De 5 mooiste hotels op de Veluwe

Landschap op de Veluwe

De Veluwe is misschien wel een van de meest bekende en mooiste natuurgebieden van ons land. Al fietsend of te voet kom je langs uitgestrekte heidevelden, zandverstuivingen en dennenbossen. Zelfs voor de big five hoef je niet helemaal naar Afrika, op de Veluwe vind je de Nederlandse big five met het edelhert, de vos, het wilde zwijn, de ree en de Schotse Hooglander. Na een actieve dag in de natuur is het wel zo lekker om midden in deze prachtige natuur te overnachten. Wij hebben de 5 mooiste hotels van de Veluwe voor je geselecteerd!

Tip 1. Boutique Hotel Beekhuizen

Verstopt in het bos op de Veluwe, aan de voet van de Posbank, ligt Boutique Hotel Beekhuizen. Wie weet spot je bij dit kleinschalige hotel met slechts 21 suites en lodges wel één van de dieren van de big five. Vanuit de kamers aan de bosrand worden namelijk regelmatig zwijnen gezien. De prachtige natuur is niet het enige waarvoor je een paar nachten bij dit boutique hotel moet reserveren. Het interieur en het ontbijt zijn meer dan de moeite waard. Met achter elke deur een oase van rust…

Blauw hotel, in de bossen op de Veluwe

Tip 2. De Wever Lodge in Otterlo

De Wever Lodge heeft een van de mooiste plekjes van de Veluwe weten te bemachtigen. Dit kleinschalige hotel ligt aan een zandweg net buiten Otterlo. De natuurbeleving begint hier al op de weg er naartoe. Omringd door natuur en met een schitterend uitzicht over de heidevelden verblijf je bij De Wever Lodge, met het terras misschien wel als meest favoriete plek van het hotel. Hier wil je met alle plezier een paar dagen logeren!

Hotel op de Veluwe

Tip 3. De Sterrenberg in Otterlo

Zeg je luxe dan zeg je wellness hotel De Sterrenberg. Liefhebbers van een luxe verblijf in/bij de natuur zijn hier zeker in hun nopjes. Direct naast het Nationaal Park de Hoge Veluwe ligt namelijk dit mooie adults only hotel met verwarmd binnenbad, Finse sauna, Turks stoombad, wellness bad met jets en bubbels en een ontspanningsruimte. Tel daarbij het restaurant waar je goddelijk kunt eten en je weet dat het goed zit. Zwembad bij hotel de Sterrenberg

Tip 4. Restaurant & Boutique Hotel Nº15

Restaurant & Boutique Hotel Nº15 ligt in het dorpje Hoog Soeren en is slechts door een wildrooster verwijderd van Nationaal Park de Hoge Veluwe. Dat zussen Ilvia en Lea samen met haar echtgenoot Jesse met passie en puur respect voor de natuur dit bijzondere plekje runnen, straalt er vanaf. Kom met volle teugen genieten van het beste van de Veluwe.

Tip 5. Zenzez hotel in Apeldoorn

Hoewel niet omringd door natuur en midden op de Veluwe mag dit hotel toch niet ontbreken in het rijtje mooiste hotels. Bij Zenzez hotel weten ze namelijk wel wat genieten is. Dit bijzondere plekje, gevestigd in een Jugendstil pand uit 1904 in Apeldoorn, is een fijne uitvalsbasis voor je bezoek aan de Veluwe. Door het luxe interieur van Rivièra Maison, de zalige bedden van Nilson Beds en het biologische eten en drinken kom je hier niets tekort. Wat dacht je van een ontbijt in de ruime tuin van het hotel voordat je de Veluwe op gaat? Wie weet spot je wel één van de snelle eekhoorntjes in de tuin.

Hotelkamer Zenzez Hotel in Apeldoorn

Een paar dagen naar de Veluwe?

Wil je een paar dagen naar de Veluwe? Fietsen en wandelen door de bossen, naar wild speuren, het Kröller Müller Museum en Jachthuis Sint Hubertus bezoeken? Bij Radio Kootwijk picknicken of een van de uitkijktorens beklimmen? Reserveer een verblijf bij een van deze mooiste hotels op de Veluwe en ontdek hoe mooi de omgeving is!

Ontdek ook deze tips voor je vakantie op de Veluwe

Overzicht