Duinenrand en strand met in de verte een strandpaviljoen, op Goeree Overflakkee

Voor natuurliefhebbers, strandaanbidders én watersporters
Goeree-Overflakkee: eiland in Zuid-Holland

Duinenrand en strand met in de verte een strandpaviljoen, op Goeree Overflakkee
Goeree-Overflakkee is een eiland, horend bij Zuid-Holland, maar met de uiterlijke karakteristieken van Zeeland. Omringd door water is dit een heerlijke bestemming voor natuurliefhebbers, watersporters en strandaanbidders.

Internationale watersportbestemming

Goeree-Overflakkee is tot ver over onze grenzen bekend. Door de unieke ligging aan de Noordzee, Haringvliet en het Grevelingenmeer is dit een ideale bestemming voor watersporters wereldwijd. Door de ideale stroming van het water en de gunstige weersomstandigheden zijn vooral surfers uit binnen- en buitenland fan van deze plek. Met name de Brouwersdam is the place to be. De acht kilometer lange dam tussen Goeree-Overflakkee (Zuid-Holland) en Schouwen-Duiveland (Zeeland) – trekt jaarlijks tienduizenden windsurfers.

Het eiland Goeree-Overflakkee heeft daarnaast door haar unieke ligging vlakbij Rotterdam, Breda en Antwerpen veel te bieden voor city trippers.

Ga je mee naar Goeree?

Een zee vol kitesurfers bij Goeree Overflakkee

Een duurzaam eiland

Goeree-Overflakkee blinkt uit als het gaat om duurzaamheid. Het strand van Ouddorp is niet alleen het schoonste strand van Nederland, de stranden krijgen ook (inter)nationale waardering. Zo is de kuststrook door Green Destination top 100 benoemd tot beste duurzame kustbestemming wereldwijd. De stranden bij Ouddorp en de Brouwersdam worden regelmatig bekroond met Blauwe Vlaggen (schoon en veilig (zwem)water, mooie natuur, goede sanitaire voorzieningen en een gezond milieu).

Genieten aan of in het water

Bij Ouddorp en de Brouwersdam tref je kilometers lange, brede zandstranden, prachtige polderlandschappen en duinen. Perfecte plekken om te wandelen en genieten van de zonsondergang. Er zijn leuke winkels, restaurants en gezellige strandpaviljoens om het plezier nog even te verlengen. Naast suppen, surfen en kajakken aan de Brouwersdam zijn er nog meer activiteiten in en op het water te beleven. Zo kun je op het Haringvliet en de Grevelingen varen met een fluisterboot of zeilen en duiken.

Tip: De paden op met tussenstop – Battenoord en Herkingen

Charmant terrasje aan de haven van Middelharnis

Dieren spotten op Goeree-Overflakkee

Ook de natuur is bijzonder op Goeree-Overflakkee. Bezoek één van de vele natuurgebieden zoals de Kwade Hoek, Hellegatsplaten of de Slikken van Flakkee. Spot reeën, vossen, wilde fjordenpaarden, heckrunderen, bevers en talloze vogels. Ook zeehonden komen voor langs de kust van Goeree-Overflakkee. Ze zwemmen in de Noordzee en Grevelingen of liggen te zonnebaden op de zandbanken voor de kust. In de herfst en winter kun je op zoek naar wilde flamingo’s in de Grevelingen. Fietsen, wandelen, varen, surfen, relaxen: het kan allemaal!

Tip: Ontdek Goeree per e-bike, e-chopper of per lelijk Eendje

Een tochtje op de solex over Goeree-Overflakkee

Ontdek alle boeken van Bijzonder Plekje

Bestel onze boeken