Een groen eendje in het historische hart van Goedereede

Bijzonder dagje uit
Toeren in een Eendje over Goeree-Overflakkee

Een groen eendje in het historische hart van Goedereede

Eendjes Verhuur Stellendam verhuurt vijf prachtige en glanzende Eendjes voor een bijzonder dag je uit. Of je nu met je lief, je gezin of met vrienden gaat toeren, je hebt veel plezier wanneer je met een Eendje over het eiland Goeree-Overflakkee waggelt. Onthaasten en een grote glimlach gegarandeerd.

Over Eendjes Verhuur Stellendam

Wat begon als een losse opmerking over een lelijk Eendje van Johanneke tegen haar vader is uitgegroeid tot Eendjes Verhuur Stellendam, een verhuurbedrijf in Zuid-Holland. Bij een eerste blik op de eendjes is het moeilijk voor te stellen waar de naam ‘lelijk Eendje’ vandaan komt (grappig weetje: in België is het een geitje). Vijf stralende Citroën 2CV’s staan strak in de lak klaar om je een onvergetelijk dagje uit te bezorgen. Kies je voor zomers geel, fris groen, knal rood, lavendel blauw of keurig crème als kleur van de dag?

Het rijden in een deux chevaux is terug gaan in de tijd. Een brok nostalgie! Ook echt even anders dan het luxe en comfortabele rijden van nu. Zonder stuurbekrachtiging en met een andere versnellingsbak. Geen nood hoor, Johanneke geeft je voor vertrek een goede uitleg zodat je onbezorgd op pad kunt. Misschien vertrek je met gierende koppeling, maar bij bocht twee gaat het rijden als vanzelf! En dan hoef je alleen nog maar te genieten. Enne, tegenhangen in de bocht hoeft echt niet! De vering van het eendje is alles gewend. Is het mooi weer? Dan heeft het Eendje nog een verrassing voor je in petto: het dakje kan open! Met de zon op je bol heb je nog meer lol!

Een eendje om in te rijden aan de rand van de duinen van Goeree-Overflakkee

Toeren over Goeree-Overflakkee

Je kunt met een Eendje niet hard rijden, dus het onthaasten gaat als vanzelf. En dat komt goed uit op Goeree-Overflakkee. Dit eiland, in Zuid-Holland, staat in het teken van vertragen. Veel smalle wegen die je door idyllische dorpen leiden, brede zandstranden en uitgestrekte duingebieden waar het goed uitwaaien is en weidse polderlandschappen zonder horizonvervuiling.

Het eiland Goeree heeft een aantal bezienswaardigheden die je zeker moet aandoen tijdens je dagje uit met je Eendje:

  • Het stadje Goedereede heeft zo’n mooi historisch centrum, maak een stadswandeling of pik een terrasje
  • Maak een korte wandeling naar Vogelobservatorium Tij, aan de rand van Stellendam aan ‘t Haringvliet
  • Plan een stop bij LLEV in Middelharnis. Deze koffie- en wijnbar ligt aan de haven van Middelharnis en is een must-go
  • Bewonder de Voorstraten in Middelharnis en Sommelsdijk met prachtige historische gevels
  • Bewonder de vuurtoren bij Ouddorp
  • Ga op zoek naar flamingo’s bij Battenoord. Ze zijn prachtig roze en vallen goed op als ze er zitten (in de baai tussen Herkingen en Battenoord)
  • Ben je een dagje uit met kinderen? Bezoek Geitenboerderij de Mèkkerstee met speeltuin, ijssalon en landwinkel
  • Neem deze 15 tips mee voor lekkere en leuke adressen in Ouddorp e.o.
  • Ga willekeurig links en rechts tijdens je toertocht, je komt op verrassende plekjes over prachtige weggetjes

Puzzeltocht of een route van Eendjes Verhuur Stellendam?

Vind je het fijner om een bestaande route te rijden zodat je niets mist? Eendjes Verhuur Stellendam heeft verschillende routes voor je uitgestippeld. Ze kennen het eiland als geen ander en leiden je met een van hun tours langs de mooiste plekjes op Goeree-Overflakkee. Of neem de route richting Schouwen-Duiveland in Zeeland. Je rijdt bij Ouddorp de Brouwersdam over en ontdekt het eiland met de Plompe Toren, Deltapark Neeltje Jans, het Watersnood Museum en badplaats Renesse.

Ook leuk om te doen: haal vooraf bij de VVV in Ouddorp een puzzeltocht voor Goeree-Overflakkee. Er zijn twee verschillende routes uitgezet: de westroute langs Ouddorp en Stellendam tot aan Middelharnis en de oostroute vanaf Middelharnis tot aan Ooitgensplaat. Onderweg krijg je naast veel informatie over de geschiedenis en het eiland ook vragen om te beantwoorden. De routes zijn samengesteld door Streekmuseum Goeree-Overflakkee en bieden je een leuke reis door de tijd, perfect passend bij je Eendje.

Vrijheid blijheid? Neem een picknickmand mee

Wil je je feest met het Eendje compleet maken en kies je voor optimale vrijheid blijheid? Neem dan een goed gevulde picknickmand mee in de auto. Wanneer je deze vooraf bij je reservering besteld, staat de picknickmand voor je klaar in Stellendam. Kom je onderweg langs een bijzonder plekje? Stap uit en geniet van lekkers uit de mand.

Meer weten over dit bijzondere dagje uit?

Wat: Eendjes Verhuur Stellendam – Meester Snijderweg 3,  3251 LJ Stellendam
Minimum leeftijd: 24 jaar
Borg: € 150,-
Maximaal 4 personen per Eendje
Verhuur: vanaf € 90,- per dagdeel
Picknickmand: vanaf € 15,- p.p.

Boek je Eendje bij Eendjes Verhuur Stellendam

Wil je graag meer weten over het eiland Goeree-Overflakkee?

Ontdek je eigen horizon op Goeree-Overflakkee

 

Overzicht