4-persoons bed in de B&B

Eropuit met je gezin
Neem je kinderen mee, 8 tips voor Goeree-Overflakkee!

4-persoons bed in de B&B

Een paar dagen weg? Op het Zuid-Hollandse eiland Goeree-Overflakkee is zoveel te doen en beleven, hier vul je met gemak een vakantie vol leuke activiteiten. Reserveer een Bijzonder Plekje op Goeree-Overflakkee en neem je kinderen en deze 8 tips mee!

Tip 1: Dikke pret, logeren in een XXL bed

Heb je moeite om je kinderen (op vakantie) naar bed te krijgen? Daar hoef je je bij MEER (bed and breakfast) geen zorgen om te maken. Slapen gaan was nog nooit zo leuk! Bij MEER logeer je namelijk in een XXL bed, voor vier personen. Je kunt nog kiezen ook waar dit bed staat: bij MEER B&B in een tiny house in Ouddorp of bij MEER vakantiehuis op een klein park op slechts 15 minuten lopen van het strand van Ouddorp. Of je nu kiest voor de B&B of het vakantiehuis, het XXL bed is op beide locaties even leuk. Wedden dat je kinderen staan te springen om naar bed te gaan?

MEER vakantiehuis – Prinsenhof 17, Ouddorp

Tip 2: Ik zie, ik zie… flamingo’s bij Battenoord

Wist je dat je in Nederland flamingo’s kunt spotten? Jaaa, zelfs die mooie roze! Ga tijdens je weekendje weg of vakantie op Goeree-Overflakkee naar de ‘baai’ tussen Battenoord en Herkingen, neem een verrekijker mee en zoek de flamingo’s. Ze overwinteren jaarlijks in het zoute Grevelingenmeer, waar het water niet bevriest. De flamingo’s zijn vanaf de dijk te zien en ook vanaf de vogeluitkijk in het haventje van Battenoord. In het haventje start ook een leuke wandeling voor kinderen met opdrachten voor onderweg.

Tip 3: Zeehonden uitzwaaien

In Stellendam ligt Zeehondenopvang A Seal, een crèche waar zeehonden worden opgevangen en verzorgd. Tijdelijk, want zodra ze weer gezond en fit zijn, worden ze losgelaten. Dit loslaten wordt vooraf aangekondigd, vindt meestal plaats op de stranden bij Ouddorp en je kunt erbij zijn. Tieners kunnen een dagje meelopen als Junior Zeehondenverzorger voor een dag. Een bezoek aan A Seal is ook leuk in combinatie met een zeehondensafari op de Oosterschelde.

A Seal – Haringvlietplein 3A, Stellendam

Zeehonden op een zandbank in de Oosterschelde

 

Tip 4: Modder tot achter je oren op het Laarzenpad

Niets leuker dan lekker vies worden! Ga wandelen met de kinderen bij natuurgebied Kwade Hoek op de Kop van Goeree. Dwars door de duinen, naar zee en door de modder (uiteraard is deze modder er niet tijdens een droge zomer). Parkeer je auto aan de Oostdijkseweg, waar verschillende wandelingen uitgezet zijn. Voor kinderen ideaal, een geel of groen rondje van 3-4 kilometer of voor de geoefende wandelaars de blauwe route van 10 kilometer.

Het bijzondere van het natuurgebied is dat de zee de baas is. De duinenrij aan de zeekant heeft een opening waardoor het water bij hoog tij vrij spel heeft. Zeker in de winter dringt het water ver het natuurgebied in en komen grote stukken onder water te staan. Ook grote delen van de wandelpaden. Dus, trek die laarzen aan en gaan!

Tip 5: Klimmen maar!

Het beklimmen van een toren is altijd leuk. En uitdagend! Op de Kop van Goeree vind je er twee die de moeite waard zijn: vuurtoren Westhoofd bij Ouddorp en de stompe toren van Goedereede. De vuurtoren van Ouddorp is meer dan 50 meter hoog en kan op woensdag en zaterdag beklommen worden (informeer vooraf of de toren geopend is). De toren van Goedereede valt al van veraf op en huisvest het Torenmuseum. Beklim via een smalle wenteltrap met 217 treden de toren en kijk uit op de oranje daken in het charmante stadje Goedereede tot aan de Noordzee en de Haringvlietdam.

Torenmuseum – Kerkpad 9, Goedereede

Tip 6: Geen gemekker

Tijdens een bezoek aan Geitenboerderij de Mèkkerstee heeft niemand iets te mekkeren. Bij de boerderij hoort een grote speeltuin, een ijssalon waar geitenijs wordt verkocht, een restaurant en een landwinkel waar je niet alleen prijswinnende geitenkaas kunt kopen maar ook andere delicatessen. Samen naar de geiten in de stal, een kijkje nemen bij het kaas maken, een ijsje proeven en schommelen in de speeltuin: De Mèkkerstee is voor iedereen een leuk uitje!

Geitenboerderij de Mèkkerstee – Hofdijksweg 34, Ouddorp

Tip 7: Verlos de zee

Met je kinderen naar het strand gaan is heerlijk! Uitwaaien aan zee, schelpen zoeken, zandkastelen bouwen, natte voeten krijgen door net te laat weg te springen voor de golven… Of ga strandjutten en verlos de zee van plastic en achtergelaten rotzooi. Zo is je strandwandeling niet alleen lekker en leuk, maar ook nog eens leerzaam. Bij bijna elke strandopgang op de Kop van Goeree vind je een grote ‘verlos de zee’ afvalbak/jutbak waar je je vondsten van onderweg kunt deponeren. Doe Mee, Verlos de Zee!

Tip 8: Een pizza in je hand en je voeten in het zand

Om nooit te vergeten, pizza eten op het strand. Eindig een zonnige dag door een bezoek te brengen aan ‘Bij Marc’. Het restaurant bij het strand is 365 dagen per jaar geopend, voor zowel take-away als ijsjes en ander lekkers. Marc speelt graag met vuur, met wees niet bang voor je kinderen. Hij gebruikt het alleen voor de houtskoolgrill, de pizza-oven en de rotisserie met kippetjes aan het spit. Bestel een paar lekkere pizza’s, loop in enkele minuten naar het strand en geniet samen van ‘zand en zon op je pizza’.

Bij Marc – Westerweg 38,  Ouddorp

Meer tips voor Goeree-Overflakkee

Een weekendje weg of op vakantie naar Goeree-Overflakkee? Er is nog zoveel meer te beleven op het eiland. Lees ook deze tips:

Overzicht