Originele tips
Oostenrijk: 7x doen tijdens je stedentrip Salzburg

Een stedentrip naar Salzburg op de planning? Naast prachtig wandelen, historische gebouwen bewonderen en winkelen kun je in Salzburg ook op 10 cm afstand van een echte Formule 1 auto staan, lunchen in Afrikaanse sferen en met z’n drieën in een megaschommel genieten van de bergen. Hier zetten we deze en de andere leukste activiteiten in de stad voor je op een rij. 7x Doen tijdens je stedentrip Salzburg:

1. Fraulein Maria Bycicle Tour

Het is niet voor niks dat deze activiteit op nummer 1 staat. Salzburg is wereldberoemd vanwege alle opnames die er gemaakt zijn voor de klassieker: The Sound of Music. Waar de meeste mensen met grote bussen snel langs alle attracties uit de film rijden, nemen ze bij Fraulein Maria echt de tijd. In een kleine groep rijd je met de fiets door de stad langs alle attracties uit de Sound of Music. En er gaat muziek mee! Het duurt niet lang of je bent lekker mee aan ’t zingen met de liedjes uit de film.

Ook leuk trouwens als je geen grote fan van de film bent. Het is een prettige manier om de stad en haar omgeving te ontdekken.

Fraulein Maria Bycicle Tour – Mirabellplatz 4, Salzburg

RnJhdWxpam4gTWFyaWEgQmljeWNsZSBUb3VyOQ==

2. Schommelen met uitzicht op de bergen

Voor de deur van het Gwandhaus – waar de mooiste lederhosen en dirndl’s van de stad gemaakt worden – is een heerlijk groot grasveld met prachtige giga grote schommels. Geniet er van een drankje met schitterend uitzicht op de bergen.

Gwandhaus – Morzger Straße 31, Salzburg

R3dhbmQgSGF1czI=R3dhbmQgSGF1czE=

3. Taartje eten bij Schatz

Schatz is een van de velen konditoreien die de stad rijk is. Een heel charmant zaakje, vlak achter de grote winkelstraat in de stad. Als je geluk hebt vind je hier binnen een plekje waar je een prachtig taartje geserveerd krijgt van een van de oude dames die er werken. Er gaan verhalen rond dat mensen zelfs helemaal uit München rijden om hier taart te komen halen…

Schatz – Getreidegasse 3, Salzburg

U2NoYXR6

4. Lunch bij Afro Cafe

Winkelen doe je in de Getreidegasse, de oudste winkelstraat van Salzburg, waar alle winkels schitterende uithangborden hebben. Maar ook in de rest van de stad is de historie goed te zien. De bewoners zijn duidelijk trots op hun stad. Het is overal brandschoon en de historische gebouwen zijn allemaal uitstekend onderhouden.

Midden in de historische stad staat één modern cafe: het Afro Cafe. Het cafe is gevuld met design, stoffen en kleuren waardoor je je direct welkom voelt. Oorspronkelijk een koffie zaakje, maar je kunt er ook heerlijk lunchen in Afrikaanse sferen.

Afro Cafe – Bürgerspitalplatz 5, Salzburg

5. Hangar-7

De ideale laatste (of eerste stop) direct naast het vliegveld is Hangar-7. Hier worden historische vliegtuigen, helicopters en oude Formule 1 wagens tentoongesteld in een steeds wisselende combinaties. Must-see voor Formule 1 fans. Ook staat hier de capsule waar Felix Baumgartner (die van de parachute sprong vanuit de ruimte) uit is gesprongen.

Hangar-7 – Wilhelm-Spazier-Straße 7A, Salzburg

6. Rupertikitag festival

Als je een trip naar Salzburg plant, kijk dan of je de stad kan bezoeken tijdens het Rupertikitag festival. Salzburg, de stad van Mozart & The Sound of Music, leeft tijdens de jaarlijkse Rupertikidag helemaal op.

Elk jaar in september eert Salzburg haar oude aartsbisschop uit de 8e eeuw: Sint Rupert. De oude stad transformeert in een mini Oktoberfest. Gedurende 5 dagen nemen de nostalgische kermis, traditionele muziek en heel veel bier de stad over. Het is groot feest op de ‘Alte Markt’ van de stad. Het plein is niet alleen gevuld met eeuwenoude kermisattracties, maar ook met de geur van sissende braadworsten en verse pretzels. Overal wordt geproost met grote pullen bier, gedronken door mensen in klederdracht.

Iedereen die een dirndl of lederhosen bezit, trekt hem op deze dagen uit de kast. Het is echt even wennen om tussen zoveel mensen in traditionele kleding te wandelen. Zelfs de kleinste bezoekers dragen mini lederhosen. Jong van hart of jong van geest, op Rupertikitag vermaakt iedereen zich.

7. Grossarltal

Een absolute must wanneer je de stad bezoekt is het verkennen van de weidere omgeving: Salzburgerland. Een van de mooiste plekken is het Grossartal, maak zeker tijd voor een prachtige wandeling.

Bonus tip: Mozart Dinner Concert

De muziek uit de Sound of Music is natuurlijk niet het enige bekende dat uit Salzburg komt. Het geboortehuis van Mozart staat midden in de stad en overal zijn er herinneringen aan hem en zijn muziek te zien. Een leuke manier om van de muziek te genieten is door een diner concert te bezoeken. Het eten mag dan niet geweldig zijn, de muziek is dat zeker wel. Een echte (chique) avond uit!

Sankt-Peter-Bezirk 1/4, Salzburg

Meer informatie? Visit Salzburg

Lees alle tips voor een vakantie in Oostenrijk

Overzicht