Kleinschalige spa en wellness in Belgie, een glazen vrijstaande kubus tussen de bomen, met blauw licht

Totale ontspanning!
Kleinschalige spa en wellness

Kleinschalige spa en wellness in Belgie, een glazen vrijstaande kubus tussen de bomen, met blauw licht
Wat kunnen een paar uurtjes wellness een mens toch goed doen! Die weldadige warmte, het water om je heen, ontspannende geuren… Schiet je van het idee alleen al in de stress en denk je bij wellnesscentrum meteen aan grote mensenmassa’s? Dat is helemaal niet nodig. We hebben een paar kleinschalige spa's voor je ontdekt, waar iedereen zich fijn voelt. Sommige net even anders dan anders, voor het ultieme wellnessgevoel!

Het échte genieten bij een kleinschalige spa en wellness

Dat een spa of wellnesscentrum kleinschalig is, wil niet zeggen dat ze minder te bieden hebben. Integendeel! Door de kleinschaligheid ervaar je zoveel meer. Het persoonllijke karakter, de benadering, het echt kunnen ontspannen omdat er zo weinig andere mensen zijn; heerlijk!

Een goed voorbeeld is het Betuwsch Badhuys, waar je met maximaal 8 personen per dag terecht kunt. Er zijn sauna’s, voetenbaden, een stoombad, bubbelbad en een dompelton en die deel je maar met enkele andere gasten. Je kunt het Badhuys zelfs privé afhuren voor een maximum van 16 gasten.

Unieke behandelingen

Daarnaast bieden de geselecteerde adressen in de meeste gevallen ook net even andere behandelingen aan. Bij de NatuurSpa in Hoogeloon zijn de behandelingen samengesteld uit datgene dat de natuur te bieden heeft. Stomen in het hooi, dompelen in de wei, behandelen met klei… De wellness van de Rijsgaardhoeve biedt je o.a. een sauna voor twee, een modderbad, relaxen in oma’s kruidenkeuken en een natuurlijke zwemvijver.

Na een dag ben je herboren en ga je opgeladen weer naar huis.

Blijven slapen?

Het kan zijn dat je aan het einde van de dag helemaal rozig naar buiten komt en helemaal niet in de stemming bent om het drukke verkeer in te duiken. Blijf dan een nachtje slapen zodat je direct vanuit de whirlpool het bed van je B&B in kunt duiken. Bij de Rijsgaardhoeve overnacht je in bijzondere plaggenhutten en bij de NatuurSpa in stijlvolle gastenkamers van de gasterij.

Met welke wellness ga jij jezelf verwennen?

Bekijk alle logeeradressen met wellness

Ontdek alle boeken van Bijzonder Plekje

Bestel onze boeken