Statig landhuis tussen hoge bomen, hotel

Van B&B tot boutique hotel
Stedentrip: 3x bijzonder overnachten in Zwolle

Statig landhuis tussen hoge bomen, hotel

Een dagje Zwolle is te kort. De historische binnenstad is prachtig, er zijn mooie straatjes te bewonderen, winkels, pleintjes, koffietentjes en terrassen. Daarnaast vind je ook buiten Zwolle een aantal bijzondere plekjes die je niet mag missen. Blijf dus gerust iets langer en boek een van deze plekjes voor een onvergetelijke stedentrip naar Zwolle.

B&B Kort Jakje

Altijd is Kortjakje ziek, midden in de week…’ maar als jij komt slapen niet! Deze B&B zit in een van de mooiste én kleinste pandjes van de stad, midden in het centrum en toch rustig. Aankomen in het Krommejak straatje is alleen al zo leuk! Al die pandjes… Maar ook de B&B zelf is het ontdekken waard. Het pakhuis met drie verdiepingen is helemaal voor jou gereserveerd. Op de begane grond vind je de keuken met alles erop en eraan. Het uitzicht op het straatje en de Sassenpoort zou je bijna verleiden om hier te gaan koken. Op de 1e verdieping ligt de woonkamer. ‘s Avonds lijkt de verlichte Sassenpoort waar je op uitkijkt net een schilderij. Nog een verdieping hoger, onder de nok, ligt de slaapkamer met open badkamer.

Het ontbijt met verse broodjes brengt gastvrouw Kirsa ‘s ochtends aan huis. Wil je liever zelf bepalen wanneer je opstaat, dan kan het ontbijt ook ‘s avonds al klaargezet worden.

B&B Kort Jakje – Krommejak 9, 8011 NP Zwolle
Prijs: vanaf € 115,- per nacht

B&B / Klein hotel De Pelsertoren

De Pelsertoren ligt op een van de mooiste plekjes van stad, aan de gracht bij een ophaalbruggetje. De middeleeuwse verdedigingstoren was vroeger, samen met 22 andere torens, onderdeel van de stadsmuur waar je in de buurt van de toren nog enkele goed bewaarde stukken van ziet staan. Er zijn slechts drie torens overeind gebleven: de Zwanentoren, Wijndragerstoren en de Pelsertoren. In deze laatste vind je een bijzondere accommodatie met vier suites en een mooi dakterras. Wil je in stijl van de stad overnachten, dan is dit de plek voor jou. Elke suite is anders ingericht, met een mooie mix van design, kunst en historische muren. Een heel eigen charme. Kies je voor de suite met vrijstaand bad, voor de suite in boudoir stijl, de ‘van-de-wereld-afgesloten-suite’ of voor de suite met plek voor vier personen?

Ontbijten doe je buiten de deur. Daarvoor heeft de Pelsertoren een goed alternatief: Engel Winkelcafé op slechts enkele minuten lopen. Je krijgt een plattegrondje mee met daarop verschillende routes om naar je ontbijt te wandelen. Leuk!

De Pelsertoren – Pletterstraat 8, 8011 VG Zwolle
Prijs: vanaf € 110,- per nacht exclusief ontbijt

Pillows Grand hotel ter Borch

Dit statige hotel ligt tussen het station en het centrum in. Het boutique hotel is het jongere zusje van Pillows Anna van den Vondel in Amsterdam. Hou je van luxe overnachten, kies dan voor dit chique hotel, waar elke gast wordt uitgenodigd zich thuis te voelen. In de Living, op het grote terras of in het restaurant in de serre, waar je 24/7 gerechtjes kunt bestellen. Dit comfortabele adres won al een prijs voor ‘Best hotel design’, voor het warme en eigentijdse interieur. Intiem, persoonlijk en stijlvol. En mét een sauna.

Pillows Grand Hotel ter Borch – Stationsweg 9, 8011 CZ Zwolle
Prijs: vanaf € 200,- per nacht

Meer tips voor je stedentrip:

Wat ga je doen tijdens je verblijf in Zwolle?

Overzicht