Mooi sfeerbeeld van tafel met taart en theeeservies en muntthee met potje honing

Kopje thee?
Theehuis

Mooi sfeerbeeld van tafel met taart en theeeservies en muntthee met potje honing
Ben je op zoek naar een plek waar je eindeloos kunt bijpraten met een vriendin die je al veel te lang niet hebt gezien? Of organiseer je een familiedag en zoek je een gezellige locatie waar iedereen terecht kan? Denk dan eens aan een theehuis. Gezelligheid èn lekkere thee (en meer) gegarandeerd!

Bijzondere smaken proeven in een theehuis

Je kunt natuurlijk op heel veel plekken thee drinken. Maar in een theeschenkerij krijg je zoveel meer dan de geijkte zakjes zwarte thee. Op de speciale theekaart vind je de lekkerste zwarte, groene, witte en kruidentheeën. Om het helemaal af te maken, kan het aanbod ook nog eens worden afgestemd op het seizoen, met in de zomer frisse aroma’s zoals limoen en munt, en in de winter kruidige varianten met kaneel en zoethout. Daarnaast weet de gastvrouw precies hoe lang en bij welke watertemperatuur ze de thee het beste kunnen laten trekken. Zo word je Theetuin Binnen & Buiten geadviseerd door de eigenaresse die theesommelier is. Dankzij al die liefde en aandacht smaakt thee in een theeschenkerij altijd op zijn lekkerst.

Op de thee bij een theeschenkerij

Lekkere taart of high tea?

Los van al die smaken thee, waaruit het moeilijk kiezen is, vind je het waarschijnlijk ook leuk om te genieten van iets extra’s bij je kopje thee. Geen nood, want bij een theehuis wordt gegarandeerd lekkers geserveerd, zoals scones, brownies, traditionele appeltaart of zelfs een complete high tea. Met een tafel die vol staat met geurige thee en allerlei lekkers wordt bijpraten nog gezelliger.

Genieten in Appeltern

Fan van een high tea? Dit zijn onze favoriete adressen.

Met of zonder theetuin

Als het mooi weer is, is het helemaal fijn om een theeschenkerij op te zoeken met een theetuin erbij. In het zonnetje van je thee met lekkers genieten terwijl er misschien wel kippetjes om je tafeltje scharrelen of je kinderen zich vermaken in het speeltuintje. Maar sla de theeschenkerijen zonder tuin zeker niet over. Het zijn stuk voor stuk fijne plekken waar veel aandacht is besteed aan een sfeervolle inrichting.

Heb jij al een favoriet theehuis? Mocht je nog nieuwe adresjes zoeken, dan kunnen we je onze bijzondere plekjes van harte aanbevelen.

Kijk ook even bij de leukste theetuinen van Nederland

Ontdek alle boeken van Bijzonder Plekje

Bestel onze boeken