Mooi sfeerbeeld van tafel met taart en theeeservies en muntthee met potje honing

Thee in de tuin
Dagje uit: dit zijn de 3 mooiste theetuinen

Mooi sfeerbeeld van tafel met taart en theeeservies en muntthee met potje honing

Met mooi weer een paar uur in de tuin doorbrengen, heerlijk! Kwetterende vogels en bloeiende bloemen om je heen, een zacht briesje door je haar en de zon op je huid. Met gemak breng je enkele uren door bij deze theetuinen. Met je voeten in het gras, thee in je glas en huisgemaakt lekkers. Wie neem jij mee naar deze 3 theetuinen?

Tip 1. Een vleugje Engeland

In het Land van Maas en Waal ligt Theetuin Appeltern, aan het riviertje de Wetering. Gastvrouw Marsha woonde jarenlang in Engeland en weet als geen ander een traditionele Engelse afternoon tea te verzorgen. Op een idyllisch plekje tussen de rozenstruiken en fruitbomen proef je van huisgemaakte soep, sandwiches en scones met clotted cream. Of ga je liever voor de dadeltaart of brownie? Ontdek zelf wat jij hier het lekkerste vindt, wij weten het wel!

Theetuin Appeltern – Walstraat 13, Appeltern

Tip 2. Theetuin [H]eerlijk genieten

Ook als het een dag minder mooi weer is, is het leuk bij Theetuin H-eerlijk aan de Amstel. Zoek een plekje onder de bomen, in het gras of in de romantische kas. Terwijl jij geniet van de rust en het uitzicht, gaan je kinderen op ontdekkingstocht in de tuin. Langs de beestenboel naar de speelplaats met schommels, glijbaan en meer. De high tea is hier naar eigen wens in te vullen: kies je voor 1, 2 of 3 gangen? Blijf na afloop nog even bij de sluis hangen, leuk om alle bootjes voorbij te zien komen.

Theetuin [H]eerlijk – Jaagpad 33, De Kwakel

De hightea van Theetuin H-Eerlijk, een etagere vol met zoete en hartige hapjes.

Tip 3. Theetuin met Zeeuwse zaligheden

In Zeeland schijnt de zon net iets vaker dan in de rest van Nederland. Dat is handig, kun je heel vaak naar deze theetuin in Zeeuws-Vlaanderen. Theetuin In de Morelleput is dé plek om even helemaal tot rust te komen. Al fietsend over de dijken en landweggetjes waaien de laatste flarden van onrust weg. Zoek een plekje onder de fruitbomen en proef van huisgemaakt gebak met fruit van het seizoen. Je grootste uitdaging van de dag? Weer opstaan om naar huis te gaan.

Landgoed In de Morelleput – Sint Bavodijk 56A, Nieuwvliet

Bekijk ook alle high tea adressen

Overzicht