Terras met glazen wijn op tafel bij Gasterie Lieve Hemel

Eropuit!
Tip: De 10 leukste terrassen van Nederland

Terras met glazen wijn op tafel bij Gasterie Lieve Hemel

Bij de eerste zonnestralen van het jaar moét ik gewoon naar buiten. Een terrasje pakken, de zon op je huid, lekker mensen kijken, samen genieten, thee met taart, een gezellige zomerse borrel, even helemaal niets… Ik heb de 10 leukste terrassen in Nederland voor je op een rij gezet, van een verrassende binnentuin tot allemansvriend aan de dijk, van het mooiste terras in Zuid-Limburg tot pareltje aan het water in Noord-Holland. Ga er op uit en geniet!

1. Theetuin ‘t Einde Noord-Holland

Op een heel bijzonder plekje aan het water ligt Theetuin en theeschenkerij ‘t Einde. Bereikbaar per boot, maar ook gewoon te voet, per auto of fiets. Met je voeten in het gras genieten van het weidse uitzicht op water & weilanden, op tafel koffie/thee met een huisgemaakt stukje taart.

* Permanent gesloten * 

2. Villa Heidetuin Bergen op Zoom

Aan de rand van Bergen op Zoom ligt Villa Heidetuin, met een terras waar je het liefst elke dag wel neer wil strijken. De tuin grenst aan het park en kijkt uit over groen. Zoek een plekje in de hangstoel, plof neer op de loungebanken, kies voor een ligstoel of schuif aan de lange tafel voor een hapje en drankje.

De villa in de mooie parkachtige omgeving en het enorme terras in de tuin.

3. Hotel Herberg de Smidse

Ook ‘wereldberoemd’ is het terras van Hotel-Herberg de Smidse in het Zuid-Limburgse Epen. De perfecte plek om neer te strijken na een wandeling door het Geuldal. Authentiek, gezellig en ongedwongen. De lekkerste Limburgse vlaaien en gegarandeerd het zonnigste terras met het mooiste uitzicht! 

Houten plank met kazen op terrastafel

4. Gasterie Lieve Hemel Noord-Limburg

Krijg je bij de eerste zonnestralen gelijk heimwee naar Frankrijk? Maak dan tijd vrij om neer te strijken bij Gasterie Lieve Hemel, een stukje Frankrijk in Noord-Limburg. De lavendelkleurige luiken, bistrostoeltjes en de hemelse Franse wijnen geven je direct een vakantiegevoel. Geen zin meer om naar huis te gaan? Geen probleem, je kunt blijven slapen!

Overdekt terras met gedekte tafels

5. Boshuis Venkraai Brabant

Midden in de Oisterwijkse bossen ligt dit authentieke, rietgedekte huiskamercafé: Boshuis Venkraai. Een fijne tussenstop tijdens je fietstocht of wandeling. Het grote terras met speelgelegenheid voor de kleintjes staat garant voor een paar uurtjes Brabantse gezelligheid!

6. Beneden Sas Theetuin Brabant

Een theetuin/terras op een eiland, in Brabant! Beneden Sas heeft misschien wel de meest unieke ligging van alle genoemde terrassen. Midden in de weidse polders ligt een parel in het landschap, een Hollandse idylle omringd door water. Echt een verrassing! Je moet de auto even laten staan om Beneden Sas te bereiken, maar dan heb je ook wat!

7. Theehuis de Rheezerkamer Vechtdal

Aan de brink in Rheeze ligt Theehuis de Rheezerkamer, met de lekkerste koffie van Nederland. De moeite waard om te ontdekken! Het terras met zicht op monumentale boerderijen, schapen en hoge bomen is een fijne plek om even op adem te komen. De mooie omgeving, de ligging aan het Pieterpad, het Vechtdal… meer dan genoeg redenen om bij Astrid op de koffie te gaan (of thee)!

Originele zithoek op strobalen

8. Theetuin Binnen & Buiten Brabant

Theetuin Binnen & Buiten ligt een beetje verstopt, in het rivierenlandschap nabij Sleeuwijk en vestingstad Gorinchem. Eenmaal gevonden ga je hier niet snel weg. Fijne plekjes in de tuin met bloemen, fruitbomen… Een aanrader is de thee met zoete lekkernijen, een pot thee voor twee met scones, boterkoek, huisgemaakte brownies. Dat lekkers fiets je er na afloop gewoon weer af! * Permanent gesloten * 

9. Ik & mijn moeder Twente

Midden in de stad Enschede ligt in het groen van het Wooldrikspark Theehuis Ik & mijn moeder. Rondom het koetshuis liggen in de bloementuin verschillende terrassen. Bistrostoeltjes, lange tafels, banken en loungehoekjes met kussens… elk hoekje is mooi! De huisgemaakte taarten (vraag naar de witte Tobleronetaart) maken je feest hier compleet.

Blauwe stoelen, een gedekte tafel en een parasol in een theetuin in Enschede

10. Terras van Hotel Mooirivier

Kijk naar de foto en je weet genoeg. Toch?! Oké, aanvullend: dit terras ligt aan de Vecht in Overijssel. Het hoort bij Hotel Mooirivier waar je ook kunt blijven slapen. Elk moment van de dag is hier genieten, van ontbijt tot diner bij ondergaande zon. Laat de rust op je in werken, terwijl de dag (en de rivier) voorbij kabbelt.

Hotel aan het water

 

Bezoek ook de mooiste theetuinen van Nederland

Overzicht