Verlichte belltent onder een sterrenhemel, op een kleine camping

Fijne, kleine campings
Tip: Bijzondere campings

Verlichte belltent onder een sterrenhemel, op een kleine camping

Regelmatig krijgen we bij Bijzonder Plekje de vraag: ‘weet je nog een leuke camping? Klein, fijn, sfeervol; in de stijl van Bijzonder Plekje?’ ‘We gaan met een camperbusje op stap, maar weten niet waar we moeten overnachten, weet jij iets leuks?’ Zo is het idee ontstaan om naast bijzondere plekjes ook een paar kleine campings en bijzondere glamping adressen te verzamelen die passen bij het concept van Bijzonder Plekje. Kleinschalig, net even anders dan anders, sfeervol.

Meer kamperen is de trend

Er wordt weer meer gekampeerd. We willen terug naar de natuur, lekker buiten leven, genieten van rust en ruimte: buitengeluk ervaren. Met de tent of helemaal hip, met een gepimpte caravan. Samen zijn, genieten van elkaar en van de natuur. Het liefst op een sfeervolle, kleinschalige camping of natuurkampeerterrein. Maar waar vind je die fijne kampeerplekken? Camping websites zijn er meer dan genoeg. Maar die ene parel? Dat is nog niet zo makkelijk! Wij verzamelen die kleine campings voor je.

Kamperen is allang niet meer het afzien waar veel mensen het nog altijd mee associëren. Sterker nog, kamperen is comfortabeler dan ooit en helemaal van nu. Ik overtuig je graag van de charme van kamperen, of dat nu is met je eigen kampeeruitrusting of in een van de leuke (glamping) accommodaties. Want kamperen, in elke vorm, is buitengeluk.

Kamperen met luxe

Denk je bij jezelf ‘Alles went, behalve een tent’? Dan is de glamping trend echt iets voor jou. Kamperen met luxe! Een goed bed, ingerichte keuken, comfortabel interieur en soms zelfs privé sanitair. Logeren in een safaritent, pipowagen, tipi met houtkachel. De mogelijkheden zijn eindeloos.

Nieuwsgierig geworden? Neem een kijkje bij de kleine campings die we voor je gevonden hebben.

2 tipi's op de camping met een Hollandse wolkenlucht

Een boek vol bijzondere campings

Een nachtje in de buitenlucht, een weekendje in het bos, een vakantie op een Natuurkampeerterrein; buiten laad je op. Nergens is het zo makkelijk om de dagelijkse beslommeringen achter je te laten en te ontspannen als buiten. Waar de vogels fluiten, bladeren ritselen aan de bomen, gras wuift en de frisse lucht je laat slapen als een roos.

De 30 fijnste kleine campings in Nederland

En daarom verzamelde ik samen met Marleen van den Elsen fijne kleine campings, gebundeld in een boek: Buitengeluk, 30x kamperen en logeren in de natuur.Boek op tafel, met de titel Buitengeluk. Een geel Volkswagenbusje op de cover

Overzicht