De letters PRET op een camping in Drenthe

Langzaam leven in de oerprovincie
Drenthe: Ontdek de unieke Camping Buitenland

De letters PRET op een camping in Drenthe

In Drenthe vind je een van de leukste campings van ons land: Camping Buitenland. Met originele (glamping) accommodaties, een gezellige buitenbar en toffe extra’s. Ontdek deze vrijstaat in Nieuw-Amsterdam.

Op weg naar Nieuw-Amsterdam in Drenthe heb je het gevoel naar het einde van de wereld te rijden. Eindeloos lange wegen waarop het steeds stiller wordt, weinig bebouwing en veel ruimte om je heen. Wanneer je denkt elk moment Duitsland in te rijden duiken de bordjes ‘Camping Buitenland’ op. Een laatste stukje langs een kanaal, ophaalbruggetje over en je bent er! Het gevoel aan het einde van de wereld te zijn beland, wordt versterkt door de camping. Onder de slagboom door opent zich een andere wereld. Hier, in ‘het Buitenland’, ben je echt even los van alles. Een heerlijke plek voor je vakantie in Drenthe!

Over Camping Buitenland

Bij de eerste stappen in het Buitenland word je al geprikkeld. Een kleurrijk kunstwerk bij de ingang, een roze slagboom en alles net even anders dan anders. Precies wat de eigenaren van het Buitenland graag willen. Deze camping lijkt in niets op andere campings in ons land. Het is het initiatief van vijf vrienden, waaronder Floortje Dessing, die een plek willen realiseren waar je weg van alles ontspant, ontmoet en waar spontaan mooie gesprekken ontstaan. Een ‘vluchthaven’ in ons hectische bestaan.

Vanuit Amsterdam gingen de vrienden op zoek naar de perfecte plek voor hun camping, om te eindigen in Nieuw-Amsterdam. Geen grootse bedrijfsplannen, geen doordacht concept, maar een plek waar dingen ontstaan, waar steeds iets nieuws gecreëerd wordt en waar het elke dag iets mooier wordt. Een eigenzinnige, creatieve en kleurrijke camping, voor levensgenieters, kunstenaars, gezinnen met kinderen, natuurliefhebbers, rustzoekers, niet-kampeerders en koppels. Een camping voor iedereen. In de zomer een bruisende, uitbundige plek met kleine festivals, muziek, theater en leuke activiteiten. Buiten het hoogseizoen een plek om je terug te trekken, een boek te schrijven, te genieten van de rust, in retraite te gaan en inspiratie op te doen. Welkom, voor bijna alles wat je zoekt!

De leukste logeerplekken

Niets is standaard bij Camping Buitenland. De kampeerplekken zijn zeer ruim en liggen verspreid over verschillende velden. Omringd door groen, niet afgebakend en met de mogelijkheid je eigen plekje te kiezen. Daarnaast kun je komen logeren in een van de unieke accommodaties. Zelfbouwers, kunstenaars en architecten krijgen hier de kans om hun ideale vakantiehuis neer te zetten, wat resulteert in een bijzonder aanbod logeerplekken. Er is slechts 1 voorwaarde (los van veilig en een degelijke constructie): het mag geen standaard bouwwerk zijn!

Wat dacht je van de Wildernis, bestaande uit verschillende containers, of de Greenhouse met een kas als woonkamer? Ook bijzonder, een Strandhuis op het platteland en een GVB lijndienst bus omgebouwd tot slaapplek voor vier personen. Een noodgebouw van een school is nu een heel toffe plek met buitenbad: De Hut. Zoveel leuks en moois, bijna onmogelijk om te kiezen! Gelukkig verandert Camping Buitenland bijna dagelijks zodat je meer dan genoeg redenen hebt om terug te komen en elke keer iets anders te proberen.

Zwembad, BuitenBar, hot tub…

Wat je zeker ook moet proberen, is de unieke hot tub op de camping: de zogeheten BugTub in een Kever. Of aanschuiven voor een vegan BBQ, voor je bereid op de PutdekselBBQ. Met een beetje geluk komt Radio Hee, de grootste stoorzender, je gesprekken verstoren met muziek ‘van vroeger’. Een plaatje aanvragen mag!

Op een warme dag vind je verkoeling in het zwembad of in het bosmeertje, op loopafstand van de camping.

Geen zin om te koken? Schuif aan bij de BuitenBar, het middelpunt van de camping. Voor ontbijt, lunch en diner. Of een lekkere pizza uit de pizza-oven. Een ontbijtje laten bezorgen kan ook! Vrijheid, blijheid bij het Buitenland.

Praktische informatie:

Wat? Camping Buitenland
Waar? Stieltjeskanaal 14, 7764 AJ Nieuw-Amsterdam
Kamperen: vanaf 17 Euro in het laagseizoen
Tip: Huur een van de toffe busjes van Tralaluna en ga kamperen bij het Buitenland

Nieuwsgierig wat je kunt doen vanaf de camping? Bekijk onze tips om Drenthe te ontdekken.

 

Overzicht