Koffie adres bij het Honigcomplex in Nijmegen. Stoer interieur met perzisch tapijt en fiets aan de wand.

Hippe hotspots
Stedentrip: Koffie- en lunchadresjes in Nijmegen

Koffie adres bij het Honigcomplex in Nijmegen. Stoer interieur met perzisch tapijt en fiets aan de wand.

Nijmegen wordt steeds leuker! Deze historische stad aan de Waal krijgt steeds meer hippe koffie- & lunchadressen. Bijzonder Plekje heeft de leukste plekjes van Nijmegen voor je op een rij gezet!

MANNA

Begin de dag met een lach. Met een grote lach! Door jezelf te verwennen met een ontbijt bij hotel MANNA. In Nijmegen (en ver daarbuiten) een begrip, maar voor iemand die zomaar een bezoek aan de stad brengt niet voor de hand liggend. En daarom in dit lijstje van fijne adressen.

Het ontbijt bij MANNA is een feest! Helemaal als je kiest voor de Breakfast X-Large variant. Kies een plekje in het restaurant waar design en historie mooi samengebracht zijn en laat je verrassen door alles wat er op tafel verschijnt. Van een brood basket met verschillende soorten brood tot flensjes, van yoghurt met fruit en noten tot beleg van kaas, zalm en Parmaham, van een eitje tot madeleines. Wil je het helemaal bijzonder maken, bestel er een glas champagne bij!

Hotel MANNA – Oranjesingel 2C, 6511 NS Nijmegen

P.S. een kamer reserveren in een van de suites is ook een goed idee!

Koffie: Philipse Koffie & Brocante

Na een rondwandeling door de stad of gezellig winkelen is Philipse Koffie & Brocante een volgende leuke tussenstop. Dit adres moet je echt even weten te vinden. Hoewel in het hart van de stad ligt dit fijne koffie-adresje toch een beetje verstopt, achter de imposante Sint Stevenskerk. In een van de historische huisjes kun je terecht voor een zalig kopje koffie of een biologische kopje thee. In de zomer zit je heerlijk op het terras in de ‘steeg’, in de winter brandt binnen de houtkachel. Wanneer het zomer is, moet je zeker even binnen lopen. Het ruikt hier zo lekker naar huisgemaakte taart! Erg verleidelijk… Kijk ook even om je heen, draai een plaatje, bewonder het leuke interieur en oma’s servies.

Philipse Koffie & Brocante – Sint Stevenskerkhof 44, 6511 VZ Nijmegen

Bairro Alto

In het centrum zit Bairro Alto, een favoriet onder de Nijmegenaren. Een relaxte plek voor een koffie met huisgemaakte taart of een biologische lunch. Fijne sfeer, persoonlijke aandacht en in de zomer een prettig terras voor de deur.

Bairro Alto – Kannenmarkt 6

Down Town

Naast Bairro Alto (van dezelfde eigenaar) ligt Down Town. Hier wil je alleen voor het interieur al even binnenkijken. Veel wit, tegeltjes aan de wand en vintage stoelen. Hier mag je ontbijt de hele dag duren, eet je pannenkoeken in de vensterbank of geniet je van een kop koffie op het buitenlands aandoende terras.

Down Town – Kannemarkt 11

Tati

Bij buurtcafé Tati in Nijmegen is alles verantwoord. Het interieur bestaat uit tweedehands design. Oma’s servies krijgt hier een tweede leven, vintage meubels en jaren ’50 lampjes zorgen voor een fijne sfeer. Een eigentijds lunchadres waar alles uit eigen keuken komt. Geniet van een goede koffie terwijl de geur van verse worteltjestaart zich door de zaak verspreid. Laat je verrassen door dit bijzondere adres, waar liefde en aandacht de belangrijkste ingrediënten zijn.

Tati – Koolemans Beynenstraat 80

Eat, Sleep & Drink In-Credible

Zo leuk dat in Nijmegen initiatieven zijn ontstaan als In-Credible. Het hotel is een trendy plek met Berlijnse sfeer; goed voor een lunch, borrel en lekkere happen in een creatieve omgeving. Eat, Sleep & Drink.

In-Credible – Hertogstraat 1

De Blonde Pater

Een gouden ouwe in Nijmegen: De Blonde Pater. Favoriet bij velen vanwege de lekkerste cappuccino en daarom verdubbeld in omvang. Best fijn dat je nu minder hard hoeft te zoeken naar een plekje.

De Blonde Pater – Houtstraat 62

Borboleta

Naar Borboleta neem je je boek mee! Om te lezen bij je ontbijt of op het terras. Of, om ‘m te ruilen in de boekenkast! De lunchroom is een fijne plek voor je ontbijt of lunch. Door de mediterrane sfeer en met een zonnetje op het terras voel je je even op vakantie.

Borboleta – Lange Hezelstraat 95

First things first

Op het Honig terrein zit First things First, waar je de lekkerste koffie van Nijmegen drinkt. Deze koffiebar, met open branderij, heeft naast koffie ook heerlijke taart en lunch. Vraag naar de verse huisgemaakte apple crumble, niet te versmaden!

First things first – Waalbandijk 14B

Citytrip Nijmegen?

Na een dag niet genoeg van Nijmegen? Dat begrijpen we wel. Je hebt nog lang niet alles gezien. De stad heeft nog zoveel leuks voor je! Wat dacht je van creativiteit bij de Honig Fabriek of luieren aan het strand van de Spiegelwaal en wandelen door de Ooijpolder? We geven je graag 10 redenen om naar Nijmegen te gaan.

Er zit niets anders op, blijf lekker slapen! Waar?

Tip: Bemachtig een Funshopgids van Nijmegen, gratis verkrijgbaar in de leukste zaken van de stad.

Lees meer tips voor je stedentrip Nijmegen

Overzicht