Plein in Nijmegen met historische panden en mooie straatlantaarns

Op ontdekking in de oudste stad van ons land
Stedentrip Nijmegen

Plein in Nijmegen met historische panden en mooie straatlantaarns
Nijmegen, stad aan de Waal, is de oudste stad van ons land. De rijke historie bepaalt de sfeer in de oude binnenstad. Maar Nijmegen is niet alleen maar oudheid en geschiedenis. Op dit moment is het een van de hipste steden van ons land, door steeds meer nieuwe initiatieven, hippe hotels en bijzondere concepten. Met de Ooijpolder en Berg en Dal als 'achtertuin' is Nijmegen een stad waar je met gemak enkele dagen vult.

Nijmegen – wereldberoemd

Nijmegen is wereldberoemd! Door de jaarlijkse internationale vierdaagse is de stad tot in de verste uithoeken van de wereld bekend. Is het niet om de actieve prestatie van vier dagen grote afstanden lopen, dan wel om de vierdaagse feesten. Favoriet bij jong en oud. De stad wordt tijdens deze dagen omgetoverd tot één groot terras, met bandjes, pleinen vol gezelligheid en een Waalkade die bruist van de activiteiten. Van kermis tot Kaaij, hét culturele evenement van Nijmegen.

De historische binnenstad

De Hanzestad Nijmegen is ruim 2000 jaar oud. Wanneer je over de Waalbrug de stad nadert, zie je langs de Waalkade de Benedenstad, een beschermd stadsgezicht. Smalle straatjes kronkelen omhoog naar de Stevenskerk, waar je ook de Waag vindt. Namen als de Nonnenstraat en Kloosterstraat vertellen je veel over het verleden van de stad. Maar ook het Valkhof, het Kelfkensbos en het Kronenburgerpark zijn iconen van de stad. Slenter door de straten, ontdek mooie doorkijkjes, oude gevels, mooie pandjes en bijzondere plekjes.

Hip & happening

Jonge ondernemers met bijzondere concepten schieten als paddenstoelen uit de grond in Nijmegen. In de Lange Hezelstraat vind je steeds meer mooie conceptstores en winkels en koffietentjes en hotspots verschijnen overal in de stad. Een van de grootste vernieuwende ontwikkelingen de afgelopen jaren is de exploitatie van de voormalige Honig fabriek. Dit complex bleek het startsein voor voor veel nieuwe en hippe horecaconcepten in de stad. Hotels als Credible, Nimma en Blue en koffie- en lunchtentjes als Fika, Bairro Alto, First Things First, De Viking en DownTown maken de stad een stuk leuker!

Het Rijk van Nijmegen

Los van alle ontdekkingen in de stad is er ook genoeg te zien en beleven in de nabijheid. De Ooijpolder, de heuvels van Berg en Dal en Groesbeek, de Millingerwaard en de Betuwe liggen op fietsafstand. Als we het dan hebben over gouwe ouwe, dan mag een bezoek aan Hotel Restaurant Oortjeshekken niet ontbreken. Een begrip in de omgeving, gelegen op een prachtplek aan de dijk in de Ooijpolder. Fiets je nog iets verder door, dan kom je in de Millinger Theetuin, nog zo’n bijzonder plekje.

Hotel Oortjeshekken in de Ooijpolder

Blijven slapen tijdens een stedentrip Nijmegen?

Deze stad vraagt om een langer verblijf! Boek een nachtje in de stad bij Hotel Nimma of Guesthouse Vertoef of verblijf in alle rust buiten de stad in het groen. Op loopafstand ligt B&B Mooij, in de Ooijpolder. Iets verder weg ligt Camping Bij Ons in Groesbeek, waar je de leukste logeerplekjes van ons land vindt. Wat dacht je van een dome, een tiny house of buitenkamer? Liever wat meer comfort? Buitenhuisje Berg en Dal biedt je alle mogelijke comfort.

Wat gaat het worden?

Hotel Nimma

Ontdek alle boeken van Bijzonder Plekje

Bestel onze boeken