Statige villa in het bos

10 redenen om naar Groesbeek te gaan
Tip: Opladen bij Hotel De Wolfsberg

Statige villa in het bos

Wil je een paar dagen weg en het gevoel hebben er écht even helemaal uit te zijn? Ga naar Hotel Restaurant de Wolfsberg in Groesbeek. Aan de rand van het bos, met een fantastisch uitzicht en in een omgeving die je het gevoel geeft in Frankrijk of Italië te zijn.

Alleen al een paar uurtjes op het terras (een van de mooiste van Nederland) zorgen ervoor dat je tot rust komt. Blijf langer en laat je vooral ook verrassen door de schoonheid van de omliggende natuur. 10 redenen om naar Groesbeek te gaan:

1. Logeren bij Hotel de Wolfsberg

Onderweg naar de Wolfsberg bekruipt je al even het gevoel in het buitenland te zijn. De weg slingert over de heuvels, van Nijmegen naar Berg en Dal richting Groesbeek. Links en rechts vergezichten zoals je ze ook in Toscane ziet. De eerste akkers geel en klaar om geoogst te worden. Langs volle terrassen in het centrum van Groesbeek bereiken we het hoogste punt van de bosrijke heuvels rondom Nijmegen. Daar staat Hotel Restaurant De Wolfsberg, een statig 19-eeuws landhuis, verscholen tussen hoge beuken. Een 4-sterren hotel, sinds 1930 in gebruik als hotel, sfeervol en warm ingericht. Oude details zijn nog zichtbaar en in balans met het hedendaagse comfort. Met slechts 17 kamers onderscheidt het hotel zich door de persoonlijke aandacht en het vriendelijke personeel. Bij de receptie krijgen we veel tips om eropuit te gaan. Van wandelen in het naast gelegen bos tot het Bevrijdingsmuseum en de Zevenheuvelenweg. Een maar; het terras lonkt!

De Wolfsberg – Mooksebaan 12, 6562 KB Groesbeek

2. Dineren met eindeloos uitzicht

Het terras van Hotel de Wolfsberg is een van de mooiste terrassen van ons land. Vanaf elk plekje heb je een mooi uitzicht over het dal en het naastliggende bos. In de zomer waait er vaak een verfrissende bries en mocht die uitblijven, dan maar een verkoelend drankje bestellen. Het is hier de hele dag door fijn, maar zeker ook een plek waar je ‘s avonds wilt zijn. Want wat geeft je meer een vakantiegevoel dan buiten eten en lekker lang tafelen? Voor hotelgasten wordt het boventerras vrijgehouden, met als voordeel een nog mooier uitzicht én terraswarmers voor als het toch een beetje afkoelt.

Op de kaart? Weinig klassiekers. Juist een verrassende invulling, die ook nog eens regelmatig wisselt. Kies voor een driegangen menu of voor een proeverij van de chef, waarbij je de favorieten van de kaart geserveerd krijgt, met o.a. vlees van de Josper Houtskoolgrill. Een wijnarrangement erbij (je hoeft alleen de trap nog maar op) en genieten maar.

3. Wandelen vanaf de voordeur

Het wandelschoenen- en rugzakgehalte is hoog hier in Groesbeek. Logisch, de omgeving blijkt een groot wandelparadijs te zijn. Het is prettig om vanaf de voordeur van het hotel gelijk aan de wandel te kunnen en zo heerlijk als je wordt getipt voor de mooiste wandelroutes. Over de Wolfsberg lopen verschillende wandelingen, van 3 km tot… aan de St. Jansberg en de Duivelsberg. Of je even een rondje wilt maken voor het avondeten, na het ontbijt of er de hele dag op uit trekt, je kunt echt alle kanten op vanuit het hotel.

4. Fietsen door het heuvelland

Hotel de Wolfsberg heeft fietsen te huur, ideaal. Voor de heuvels hier heb je wel echt een goede conditie nodig of een goede e-bike. En als je die hebt, dan moet je natuurlijk over de beroemde (of beruchte) Zevenheuvelenweg, mede bekend van de Nijmeegse Vierdaagse of de Wijnroute rijden.

5. Wijntjes proeven

Groesbeek wordt ook wel gezien als ‘hét wijndorp van Nederland’, verspreid over de heuvels vind je druivenranken. Bij het Nederlands Wijnbouwcentrum in Groesbeek ben je van harte welkom om meer kennis te vergaren over de Nederlandse wijnen. Dit is ook het startpunt van de Wijnroute Groesbeek, een fietsroute langs verschillende wijngaarden en wijnhoeves. Maak in ieder geval een tussenstop bij het wijnterras van Holdeurn. Voor een heerlijk glas, met je voeten in het gras.

Dit terras ligt aan de rand van een wijngaard en is alleen geopend bij mooi weer (woensdag t/m zondag). Je vindt hier een wijnbarretje en leuke zitjes, waaronder ligstoelen en wijnvaten omgebouwd tot fauteuils en tafels. Kies voor een proeverijtje en geniet van het gevoel in Italië te zijn.

Wijnterras Holdeurn – Oude Kleefsebaan 132, 6571 BK Berg en Dal
(ook voor koffie met appeltaart, een lekkere tosti, huisgemaakte icetea, borrelhapjes…)

6. Berg en Dalse kroegjesroutes

Vind jij het ook zo heerlijk om het wandelen af te wisselen met een lekkere tussenstop? Kies dan voor een van de Berg en Dalse kroegjesroutes. Een samenwerking van 9 cafés/restaurants met elkaar verbonden door een wandelroute. Je kunt bij elk deelnemer starten en verschillende kanten op. Mijn favoriet? De route van De Wolfsberg naar pannenkoekenhuis De Duivelsberg (heen & terug 17 kilometer).

7. De oudste stad van Nederland

Zo dicht bij Nijmegen mag een bezoek aan deze stad niet ontbreken. Deze stad, met de titel ‘oudste stad van Nederland’ (hoewel bestreden door Maastricht), is de moeite waard om te bezoeken. Bewonder het stadhuis en de waag, wandel door de straatjes rond de St. Stevenskerk, pik een terrasje op de Waalkade of ga lekker winkelen.

8. Terrasje pikken in Groesbeek

Wil je het eigenlijk gewoon lekker rustig aan doen, maar toch even een ommetje maken vanuit Hotel de Wolfsberg? Wandel in enkele minuten naar het centrum van Groesbeek om een terrasje te pikken. Mijn tip: kies voor (het terras van) eigenweijs, 7 dagen per week geopend. ‘Wij zijn eigenweijs en onze broodjes zijn het bewijs’. Ook lekker voor ontbijt, koffie én de brownie met oreotopping.

eigenweijs – Dorpsplein 3, 6562 AH Groesbeek

9. Stilstaan bij onze vrijheid

De Liberation Route is een pad van de vrijheid, de route die geallieerden aflegden tijdens de bevrijding van Europa, van Normandië tot aan Berlijn. Ook rondom Groesbeek vind je de route, aangevuld met informatieborden en luisterkeien die het verhaal vertellen van de oorlog. Indrukwekkend.

10. De Ooijpolder

Wanneer je bij Nijmegen de Waal richting Duitsland volgt, kom je in de Ooijpolder, onderdeel van natuurgebied de Gelderse Poort. Heb je een fiets gehuurd bij de Wolfsberg, rijdt via Berg en Dal naar de polders en slinger over de dijk langs idyllische dijkhuisjes. Strijk neer op het terras van Oortjeshekken, maak een wandeling langs de Bisonbaai of bewonder de Millinger Theetuin, nog zo’n stukje buitenland in eigen land.

Zin gekregen om een paar dagen een stukje Nederland, wat buitenlands aandoet, te gaan verkennen? Kies voor De Wolfsberg, laat je in de watten leggen en geniet van ons eigen mooie stukje Italië (of Frankrijk).

Handig om te weten:

Wat: Hotel de Wolfsberg
Waar? Mooksebaan 12, 6562 KB Groesbeek
Kamerprijs: vanaf € 99,- per nacht

Bekijk de beschikbaarheid en actuele prijzen van Hotel de Wolfsberg

Overzicht