Fort omgebouwd tot wellness

Wellness resort Beemster
Tip: Verwendag in de Hollandse polder

Fort omgebouwd tot wellness

Voor Bijzonder Plekje bezoek ik een aantal forten van de Stelling van Amsterdam in Noord-Holland, deze maken deel uit van UNESCO Werelderfgoed de Hollandse Waterlinies. Zoals Fort aan den Ham in Uitgeest, waar de enthousiast vrijwilligers en hun liefde voor het fort grote indruk maakten en Fort K’IJK in Krommenie, waar ik met mijn dochters op avontuur ging. Een groter contrast met beide forten en het volgende fort wat ik bezoek, is bijna niet mogelijk. Waar je bij Fort aan den Ham en Fort K’IJK terug gaat in de tijd, is Fort Resort Beemster een heerlijk hedendaags wellness paradijs!

Fort aan de Nekkerweg nu wellness resort

Het oude Fort aan de Nekkerweg is sinds 2012 omgetoverd tot een hedendaags luxe spa- en wellness resort: Fort Resort Beemster. Middenin de oer-Hollandse polder, waar ooit soldaten gestationeerd waren, vind je nu bijzondere baden en sauna’s, een hotel met zestien luxe kamers en twee restaurants: het Poterne en het wellness restaurant. Hier kun je je dus heerlijk een dag (of meer) in de watten laten leggen. Je begrijpt nu wel dat ik met veel plezier een bezoekje bracht aan dit fort. Mijn zus en ik maakten er een heerlijk relaxte zussendag van!

Unieke plek voor een verwendag

Tijdens de metamorfose van het fort zijn zoveel mogelijk historische details bewaard gebleven. Het is indrukwekkend om te zien dat het zo goed gelukt is om van een betonnen bolwerk een stijlvolle en fijne wellness plek te maken. We genieten in de verschillende sauna’s en het stoombad. Dobberen rond in één van de vier baden en scrubben ons een stralende huid met zeezout. Na een heerlijke lunch in het wellness restaurant doen we een opgieting in de kelosauna. Bij dit ritueel schenkt de saunameester een mengsel van etherische oliën en ijswater over een kachel. Daarna wappert hij met een handdoek waardoor de warme stoom wordt verplaatst. Het wordt nog heter in de sauna en dat is best even pittig. Na het ritueel hebben we een heleboel afvalstoffen verloren en voelen we ons heerlijk loom. Aanrader!

Fort Resort Beemster, duurzame en eco-wellness

Goed om te weten is dat Fort Resort Beemster ook uniek is op het gebied van duurzaamheid. Het fort en de baden worden verwarmd door de restwarmte van de sauna’s en ook regenwater wordt hergebruikt. In plaats van plastic tasjes krijg je een herbruikbaar tasje voor het opbergen van je spulletjes.

Badkledingdag

Ben je niet zo van het bloot maar wil je toch genieten van een dagje sauna? Dan tip ik je graag de badkledingdag van Fort Resort Beemster. Iedere eerste dinsdag van de maand is badkleding zelfs verplicht!

Handig om te weten:

Wat: Een dagje wellness, verwendag in de Hollandse polder
Waar: Fort Resort Beemster – Nekkerweg 24, 1461 LC Zuidoostbeemster
Prijs: Entree vanaf € 22,00
Kinderen: Elke laatste zondag van de maand (met uitzondering van oktober en december) is het familie-ochtend en kun je heerlijk ontspannen met het hele gezin. Van 08.30 tot 13.30 uur zijn ook kinderen vanaf 6 jaar met zwemdiploma welkom in de wellness.

Overzicht