Verlichte tipi in de nacht

De leukste tipi's
Vakantie in een tipitent

Verlichte tipi in de nacht
Slapen in een tent voelt lekker avontuurlijk, maar niet iedereen houdt van kamperen. Gelukkig zijn er tegenwoordig genoeg manieren om slapen in een tent te combineren met het comfort dat je op vakantie niet wilt missen. Kies eens voor een nachtje weg, weekendje of vakantie in een tipitent. Leuk voor jong en oud!

Wat is een tipitent?

Een tipi is een kegelvormige tent, bestaande uit houten palen en canvas. Makkelijk af te breken en te vervoeren en met een gat in het ‘dak’ om de rook van het vuur in de tent door te laten. Van oorsprong werd de tipi gebruikt door de Indianen in Noord-Amerika. Wist je dat de Sami in Noord-Europa ook van oudsher ook een soort tipi gebruiken? Zij noemen hem lavvu en in Lapland kun je er op diverse plekken in overnachten.

Door de glamping trend zijn tipi’s de laatste jaren steeds populairder geworden als bijzondere accommodatie.

Tipi’s? Tof voor kinderen

Waarschijnlijk denk je bij een tipi meteen aan spannende indianenverhalen. Met een beetje fantasie is een weekend in zo’n tent dan ook al snel een avontuur. Aan kinderen heb je tijdens zo’n tripje geen kind: hele dagen buiten waarna ze ‘s avonds na al dat spelen lekker slapen! Wedden dat ze het jaren later nog hebben over ‘die ene keer dat we in een echte tipi sliepen’?

Romantiek in een tipi

Ook zonder kinderen is overnachten in een tipi een mooie ervaring. Dankzij de opkomst van glamping zijn er prachtige luxe tipitenten ontwikkeld, waarin je even helemaal loskomt van de dagelijkse sleur. En niet alleen de buitenkant is een plaatje: ook het interieur is heel stijlvol en romantisch! Je stapt zo van de natuur rondom je tent een knusse cocon in, waar de rest van de wereld even niet meer lijkt te bestaan. Heerlijk voor een romantisch weekendje weg.

Tipi’s in binnen- en buitenland

Krijg je er al zin in? Dat komt goed uit, want we komen steeds meer van die fijne tenten tegen. Ze staan op kleine campings in Nederland, maar ook op zonnige zomerbestemmingen. Dus of je nu op zoek bent naar een weekendje weg dicht bij huis, of naar een langere vakantie verder weg, ergens staat vast en zeker ook de perfecte voor jou!

Ontdek alle boeken van Bijzonder Plekje

Bestel onze boeken