Stad & strand, samen hand in hand!
Stedentrip: 5x romantiek in Den Haag

Heb je een excuus nodig om een romantisch uitje te organiseren? Nee! De liefde mag altijd gevierd worden. En dan is Den Haag the place to be: stad en strand, samen hand in hand. Deze fijne bestemming heeft veel romantische mogelijkheden om indruk te maken op je lief! We geven je 5 tips voor een romantisch bezoek aan deze stad achter de duinen.

1. Romantiek in het Reuzenrad

Een heerlijke wandeling over het strand, flink uitwaaien en vervolgens samen genieten van het uitzicht in een van de 36 gondels van het Reuzenrad. Een spectaculaire blik over het 11 kilometer lange strand en de skyline van Den Haag is gegarandeerd (behalve bij dichte mist).

De Pier – Scheveningen

2. Samen een hoogtepunt beleven

Wil je na het mooie uitzicht vanuit het Reuzenrad meer? Ga lunchen in The Penthouse, met 42 verdiepingen het hoogste restaurant van Nederland en zelfs hoger gelegen dan het restaurant van de Eiffeltoren. Vanuit het restaurant heb je een fantastisch uitzicht over heel Den Haag, tot aan zee. Maar niet alleen voor het uitzicht ga je naar The Penthouse, de kwaliteit van de gerechten is om je vingers bij af te likken…

The Penthouse – Rijswijkseplein 786, 2516 LX Den Haag

3. Over the top relaxen: de spa van het Kurhaus

Het historische Kurhaus hotel is in december uitgebreid met een luxe spa. Laat je verwennen bij Kurhaus Spa & Beauty. Relaxen in de wellnessruimte met een binnenzwembad met uitzicht op zee, een Finse sauna, infraroodsauna en stoombad. Of reserveer een ontspannende behandeling: van een massage tot schoonheids-, pedicure- en manicurebehandeling.

Grand Hotel Amrâth Kurhaus – Gevers Deynootplein 30, 2586 CK Den Haag

Stad & strand, samen hand in hand!

4. Hand in hand over het strand

Er gaat niets boven een romantische strandwandeling. Terwijl de zon langzaam ondergaat, geniet je van het samen zijn. Sluit de dag af met een diner met uitzicht op zee, bij de Waterreus, vorig jaar uitgeroepen tot Beste Strandpaviljoen van Nederland.

De Waterreus – Strandweg 3, 2586 JK Den Haag

5. Culinaire hoogstandjes in de tram

Dineren terwijl je rondgereden wordt, best uniek toch?! Tramrestaurant Hoftrammm is een rijdende Haagse tram die van binnen is omgebouwd tot een modern en sfeervol restaurant. In deze culinaire tram, die een vaste route door de binnenstad van Den Haag richting Scheveningen rijdt, wordt ’s avonds een hoogwaardig 4-gangendiner bereid en geserveerd.

Tramrestaurant Hoftrammm – Rond de Grote Kerk, 2512 GS Den Haag

Blijven slapen?

Een dagje is natuurlijk veel te kort voor al dit leuks! Maak er een weekendje van of neem een paar dagen doordeweeks vrij. Overnachten doe je bij een van deze bijzondere plekjes:

Fotografie: © Arjan de Jager, Den Haag Marketing

Overzicht