Lounge van het hotel in Doetinchem

Proef de streek
Achterhoek: 4x bijzonder uit eten

Lounge van het hotel in Doetinchem

Ben je een dagje uit of een paar dagen op vakantie in de Achterhoek? Dit zijn de lekkerste én mooiste adressen om te gaan eten. Restaurants met een interieur dat er uit springt, aandacht voor de lokale keuken, met oprechte gastvrijheid: 4x bijzonder uit eten in de Achterhoek.

De Achterhoek heeft alles in huis om je te laten genieten van lekkers van eigen land. Wijn uit eigen wijngaarden, wild, de lekkerste kazen, asperges in het voorjaar; ontdek culinair Achterhoek!

Tip 1: Hotel restaurant Villa Ruimzicht in Doetinchem

Ook als je geen overnachting in gedachten hebt, is het restaurant van Hotel Villa Ruimzicht een bezoek meer dan waard. Voor de lekkerste taartjes van Natasja, een uitgebreide 4-gangen lunch of de proeverij van de villa. Acht gerechtjes om samen te delen, verdeeld over vier gangen. Het verrassingsdiner in bar Bites, de informele bar van het hotel, streelt je tong al, maar heb je iets te vieren, reserveer dan een tafel in Restaurant Lokaal.

Proef de streek!

Op je bord komen alleen de beste ingrediënten, eerlijk en heerlijk. De chefkok plukt het liefst de kruiden nog even vers uit de tuin of het stuk bos. Ga mee op een culinaire reis door de Achterhoek en ontdek de verhalen van de gerechten.

Restaurant Villa Ruimzicht – Ruimzichtlaan 150, 7001 KG Doetinchem

Tip 2: Restaurant Welgelegen in Groenlo

Dit is zo’n plekje waar je alleen al voor het interieur naar toe wilt. En de locatie. De veranda. De tuin. De kas en de mogelijkheid om een bootje te huren en een lunch mee te nemen aan boord. Restaurant en Boothuis Welgelegen is een plekje om het leven te vieren! Redenen genoeg toch om naar dit begrip in de wijde omgeving af te reizen?!

Op de kaart vind je klassiekers, maar ook seizoensgerechten op de streek. Na een blik op de kinderkaart ‘Smikkelen voor kinderen’ zou je het liefst weer even kind willen zijn. Zelf een Nojito cocktail maken, je eigen pizza rollen en beleggen, poffertjes met een sneeuwberg poedersuiker of marshmallows roosteren boven het vuur. Restaurant Welgelegen is voor iedereen feest!

Welgelegen – Ruurloseweg 1, 7141 KA Groenlo

LEV by Mike in Winterswijk

Er is geen restaurant zo vaak getipt tijdens mijn verblijf in de Achterhoek als LEV by Mike. Net buiten Winterswijk ligt aan de rand van het Strandbad foodbar LEV by Mike, voorheen de Strandlodge. Een plek om te proeven van lekkers uit de streek, op het zonnige terras aan de waterkant of in het gezellige restaurant. LEV by Mike staat voor liefde voor mooie gerechten. Mooi qua uiterlijk en qua verhaal. Eten uit de regio en het seizoen. Geserveerd met een goed glas Achterhoekse wijn met LEV.

Of je nu een tussenstop wilt maken voor koffie met lekkers tijdens een wandeling, een lunch (comfort food, sandwiches, salades) met uitzicht over het water tijdens je fietstocht of ‘s avonds aanschuift voor het diner; bij LEV by Mike is iedereen welkom. Zorg dat je de tijd hebt voor het menu van de chef (ook als lunch!): acht gerechtjes verdeeld over vier gangen waarbij je bij elk gerechtje wel je vingers wilt aflikken…

LEV by Mike – Badweg 4, 7102 EG Winterswijk

Boerderijrestaurant Op de Brusse in De Heurne

De Heurne is een klein dorp, waar je als je niet oplet zo aan voorbij rijdt. Net als Boerderijrestaurant Op de Brusse, een beetje verstopt achter groen, aan de rand van het dorp. Huiskamerrestaurant zou ook een goede omschrijving zijn voor dit kleine en persoonlijke restaurant, waar het voelt alsof je op bezoek bent bij Hans en Diane. Gastheer Hans heet je van harte welkom met een aperitief van eigen bodem terwijl Diane vanuit de keuken heerlijke geuren verspreidt. Wat op het menu staat is een verrassing. Het 4-gangen diner wordt wekelijks met zorg voor de natuur en het milieu samengesteld, volgens het slow food principe, gemaakt van verse ingrediënten uit eigen tuin en van wat er in de directe omgeving bij kleine boeren verkrijgbaar is.

Op een mooie zomeravond zit je met je voeten in het gras in de tuin, uitkijkend over de eigen boerderijtuin en de landelijke omgeving. Je kunt hier maar zo even het gevoel hebben in Frankrijk te zijn beland. Dat gevoel wordt versterkt door het tempo van het diner. Je komt hier om een avond te ontspannen, met aandacht te genieten van je eten en de omgeving. Neem de tijd en maak een wandelingetje door de tuin voordat je aan het dessert begint. Even de zonsondergang bewonderen of samen naar de sterren staren voordat je de avond afsluit met iets zoets.

Op koudere dagen dineer je op de deel, waar het lijkt alsof de tijd heeft stil gestaan. Dat maakt het makkelijker om zelf ook te stoppen met rennen en stil te staan bij het moment.

Op de Brusse – Brussendijk 4, 7095 BD De Heurne (reserveren noodzakelijk)

Ontdek nog meer tips op de website van Achterhoek toerisme

Overzicht