Vespa Scooter op een zandpad in de Achterhoek

Vrijheid blijheid
Dagje uit: ontdek de Achterhoek op een Vespa

Vespa Scooter op een zandpad in de Achterhoek

Bijzonder dagje uit? Verken per Vespa scooter de Achterhoek! Rij over landweggetjes en bospaadjes, voel de wind door je haren, word geraakt door de schoonheid van het coulisselandschap, stop bij de leukste plekjes: mijn tips voor een tof dagje toeren.

Motorette Vespa Scooter Verhuur

Wanneer je bij Motorette Vespa je scooter huurt, huur je niet alleen de mooiste scooters, je start ook gelijk in een prachtige omgeving, niet ver van Lichtenvoorde. De Italiaanse Vespa’s van Motorette worden door de eigenaar met liefde onderhouden, ze stralen je tegemoet! Na een korte uitleg en het uitkiezen van een passende route ga je op pad voor een dagje ‘la dolce vita’ in de Achterhoek.

De originele Vespa’s zijn te huur voor iedereen met een rijbewijs. Of je nu alleen komt, met z’n tweetjes of met een groep vrienden of familie, genieten wordt het gegarandeerd. Helemaal als je een van de uitgestippelde routes door het Nationaal Landschap rijdt; door bossen, langs akkers, wijngaarden en theetuinen. Plan gerust een hele dag zodat je onderweg alle tijd hebt om te stoppen waar je maar wilt.

Motorette Vespa Verhuur – Groot Deunkweg 12, 7122 RS Barlo

De mooiste routes voor je Vespa tocht

‘Ontspan je lichaam, schouders los, hoofd leeg en gaaaaan!’ Met deze woorden word je op pad gestuurd. Je hoofd legen gaat als vanzelf. Je hoeft nergens over na te denken want de routes zijn al voor je uitgezet. De eigenaar van Motorette Vespa Verhuur kent de omgeving als geen ander en heeft de meest fotogenieke wegen en paadjes al voor je ontdekt. Je rijdt via het uitgebreide knooppunten netwerk en komt met je Vespa langs de mooiste plekjes in de Achterhoek. Al slingerend over landweggetjes langs boerderijen, weilanden en akkers, over smalle bospaadjes door prachtige natuurgebieden en langs idyllische dorpjes en vestingstadjes als Bredevoort en Groenlo.

Een gevoel van geluk

Ervaar de vrijheid van het rijden over onverharde wegen en zandpaadjes, je gaat vanzelf meestralen met je Vespa!

‘Verplichte’ stops in de Achterhoek

Wanneer je liever zelf je richting bepaalt, voel je vrij! Vanuit Barlo kun je alle kanten op. Kies je voor de glooiingen van het Nationaal Landschap bij Winterswijk, ga je met je Vespa toeren langs de Duitse grens, ‘hop’ je van stadje naar stadje of gaat je voorkeur uit naar de Oude IJsselstreek? Ik tip je graag twee plekjes die een tussenstop meer dan waard zijn:

1. Restaurant Welgelegen in Groenlo

In vestingstadje Groenlo (alleen al leuk om even door te rijden) ligt Welgelegen Groenlo, in een indrukwekkend pand aan een van de grachten. Een geweldige plek voor een tussenstop; voor koffie met lekkers, een lunch of high tea. Het interieur is prachtig, met grote schilderijen, hoge plafonds, warme en contrasterende kleuren en mooie hoekjes. De tuin is al net zo mooi; de overdekte veranda maar ook de plekjes tussen het groen. Neem een kijkje in de kas!

Kom je voor de lunch? Kies voor de wandeling door de kaart waarbij je een selectie van de verschillende gerechten in twee gangen geserveerd krijgt. Drie koude gerechten gevolgd door drie warme. Zo lekker!

Misschien nog wel leuker om te doen: huur een bootje en neem je lunch mee aan boord. Terwijl je door de grachten van Groenlo gevaren wordt en alle ins & outs te horen krijgt, geniet je van lekkers uit de goed gevulde mand (naar keuze aan te passen).

WelgelegenRuurloseweg 17141 KA Groenlo

2. Geitenboerderij De Brömmels in Woold

Niet ver van Winterswijk ligt het Woold, een buurtschap tussen de bossen en weilanden. Een van de mooiste stukjes van de Achterhoek wat mij betreft. In het Woold ligt geitenboerderij De Brömmels, met een kaasmakerij, terras, boerderijwinkel en klein museum c.q. brocantezolder De Wolder. Voordat je aanschuift op het terras moet je echt even in de stal met Nederlandse Bonte Melkgeiten kijken, een zeldzaam ras. Misschien smaakt daarom alle geitenkaas van de boerderij wel zeldzaam lekker!

Bestel op het terras of in het proeflokaal het kaasplankje, zodat je alle kaassmaken van De Brömmels kunt proeven. Weet je gelijk wat je mee naar huis kunt nemen vanuit het boerderijwinkeltje! Geitenkaasjes met honing en klaver, oude geitenkaas of de CamemBERT? Samen met de jam van eigen fruitbomen, de geitenworst en ander lekkers.

Wil je meekijken bij het kaas maken? Op De Brömmels wordt 3x per week kaas gemaakt!

Geitenboerderij De Brömmels – Meerdinkweg 5, 7108 BJ Woold

Meer weten over de Achterhoek?

Tijdens zo’n heerlijk dagje toeren door de Achterhoek ervaar je dat er nog veel meer te ontdekken is! De regio is groot! Hanzesteden als Zutphen en Doesburg, vestingstadjes, industriepark DRU bij Ulft, de kerkenpaden rondom Sinderen, Winterswijk, de omgeving van Doetinchem, wijngaarden… blijf gerust een aantal nachtjes slapen!

Lees alles over de Achterhoek

Overzicht