Heerlijk buiten borrelen bij open haard met plank en glazen wijn

Vakantie met karakter
B&B in Friesland

Heerlijk buiten borrelen bij open haard met plank en glazen wijn
Friesland heeft karakter. Een heel eigen karakter, vol water en weilanden, watersporters en schaatsers. Niet voor niets heeft deze provincie zelfs een eigen vlag, volkslied en taal. En de Friezen zelf, die hebben natuurlijk ook zo hun eigen karakter. Als je eens een weekend of week naar Friesland gaat, is het dan ook een goed idee om te verblijven in een B&B in Friesland. Want op die manier maak je optimaal kennis met deze karakteristieke provincie.

Ontdek Friesland vanuit een bed & breakfast

Hoewel, een weekend of week… Een bezoek aan Friesland is eigenlijk nooit lang genoeg. Er is zo veel te zien en te doen! Zo is Leeuwarden met zijn grachten en historische panden een leuke bestemming voor een stedentrip. Maar Friesland is toch vooral een provincie vol natuur. In de vier nationale parken is het heerlijk wandelen, fietsen en varen. Je komt er niet alleen allerlei vogels tegen, maar ook zeehonden rondom de vier Friese Waddeneilanden: Vlieland, Terschelling, Ameland en Schiermonnikoog.

Te midden van al die natuur liggen sfeervolle dorpjes zoals Joure en Lemmer. Grotere plaatsen als Sneek en Stavoren zijn ook zeker een bezoekje waard. Hoewel het al lange tijd niet hard genoeg heeft gevroren voor een Elfstedentocht over het ijs, kun je wel een prachtige fietstocht langs de Friese elf steden maken. Het hoeft niet in één dag: je kunt er ook meerdere dagen over doen en Friese bed & breakfasts gebruiken als tussenstop.

Een persoonlijk ontvangst bij de B&B

Het leuke aan een B&B is dat de eigenaars die je verwelkomen altijd wel tijd hebben voor een praatje. Kleinschaligheid en persoonlijke aandacht voor gasten zijn namelijk vanzelfsprekend in een bed & breakfast. Zoek je tips voor de volgende dag of moet er misschien iets gerepareerd worden aan je fiets? Of heb je die dag iets meegemaakt dat je echt even wilt delen? Je gastheer of -vrouw is er voor je met een luisterend oor en een helpende hand.

Eenmaal op je kamer heb je alle privacy. Na een dag op het water, op de pedalen of op de been kun je heerlijk neerploffen op je bed. Niet in een onpersoonlijke hotelkamer, maar op een plek waar je je snel thuis voelt dankzij de ‘personal touch’.

Ook in die ‘personal touch’ zie je het eigenzinnige karakter van Friesland en de Friezen ongetwijfeld terug. Fryslân boppe!

Bijzonder overnachten op een Scheepshuisje

Ontdek alle boeken van Bijzonder Plekje

Bestel onze boeken