Omringd door natuur
Friesland: 3x bijzonder overnachten Alde Feanen N.P.

Nationaal Park de Alde Feanen in Friesland heeft zoveel te bieden, wil je alles zien en beleven dat moet je wel blijven slapen. En dan natuurlijk het liefst ín het nationaal park, omringd door natuur en schoonheid. 3x bijzonder overnachten in Alde Feanen.

1. Hut het pompeblêd

Midden in het nationale park ligt Natuurkampeerterrein de Reidplum, van de enthousiaste Jurjen en Barbara. Op het terrein staat een stoere (trekkers-)hut, die Jurjen zelf gebouwd heeft. Van buiten robuust, van binnen hip en zo leuk! Super praktisch ingedeeld, met een gezellig hoekje om te zitten, voldoende opbergruimte, een knusse bedstee voor twee en een stevig stapelbed. De details maken het af! Een hartje in de deuren van de bedstee en boomstammetjes als traptreden. Ontwaak door het gekwetter van de vogels, het geklepper van ooievaars en ervaar echte stilte!

Natuurkampeerterrein de Reidplum – De Alde Feanen, 9264 TA Earnewald
Vanaf € 50,- per nacht.

2. Aanmeren waar je wilt

Het grootste deel van de Alde Feanen is vrij bevaarbaar en met een yacht mag je aanmeren waar je wilt, behalve in het riet! Aan het eind van de dag een haventje opzoeken is een goede optie, maar nog specialer is het wanneer je een plekje zoekt in de natuur. Het recreatieschap Marrekrite verzorgt aanlegplaatsen op de mooiste plekken in de Friese natuur. Overnachten ‘in het wild’ kan en mag hier en is nog gratis ook! (max. 3 nachten op dezelfde plek).

Huur een yacht, zonder vaarbewijs zelfs mogelijk tot 8 personen, en trek eropuit. Ervaar de Alde Feanen op z’n best: vanaf het water, vrijheid, blijheid!

Hoekstra yachtcharter – Feantersdyk 10, 9264 TN Earnewâld
Vanaf € 490,- per week voor 2 personen.

3. Slapen op een sloep

Ooit gehoord van een kampeersloep? Dat is het beste van 2 werelden: kamperen én varen! Overdag rustig varen door mooie natuur, af en toe aanmeren bij een leuk adresje, een terrasje pikken en lekker dobberen. ‘s Avonds zoek je een rustig plekje, tover je de banken om tot slaapplaats et voilà! Bij mooi weer slaap je onder de sterren, bij minder weer doe je het dakje dicht. In slaap vallen met het geluid van kabbelend water, ontwaken door de eerste zonnestralen: als dat niet bijzonder is?!

De sloep heeft slaapplek voor twee, wie neem jij mee?
Alde Feanen verhuur – De Stripe 22, 9264 TW Earnewâld
Vanaf € 365,- voor 4 dagen in het laagseizoen. Zelf kampeeruitrusting meenemen.

P.S. Op zoek naar iets meer comfort? Net buiten Leeuwarden vind je Hotel Weidumerhout met bijzondere suites in het weiland.

Kijk hier voor ons aanbod B&B’s in Friesland

Overzicht