Room with a view
Friesland: Weidumerhout, suite in een weiland

Vlak voor Leeuwarden verlaat je de snelweg. Slechts een paar kilometer slingeren langs weilanden en water en je komt aan bij Weidumerhout boutique hotel, in het groene hart van Friesland. Verspreid in het weiland achter het hotel staan stoere cubes, vrijstaande suites in het gras.

Weidumerhout boutique hotel

De authentieke Friese boerderij van Weidumerhout stamt uit 1867 en ademt nog de sfeer van toen. De stoere gebinten, de karakteristieke vloeren en kleuren, hier ga je even terug in de tijd. De uitstraling van toen, het comfort van nu. Het kan niet anders dan dat je gelijk bij aankomst een paar versnellingen terugschakelt. Hier kabbelt het leven, vrij van prikkels.

In de boerderij heeft het hotel enkele kamers, van luxe tot extra luxe, zoals ze zelf omschrijven. Voor de allermooiste kamers moet je echter even naar buiten! In het weiland staan vijf unieke suites, stoere cubes in het gras. Onze favoriet!

Suites in het gras

De stoere design kubussen van Hotel Weidumerhout zijn echte eyecatchers. De ‘cubes’ zijn gebouwd naar eigen ontwerp van gastheer Eddy en gastvrouw Geke. De luxe suites staan te pronken in het weiland! Opvallend is de grote glaswand, waardoor je een fantastisch uitzicht hebt. Door de grote ramen loopt buiten door naar binnen en binnen naar buiten: Outside-Inn! ‘Room with a view’ is hier ook een toepasselijke naam. Je view bestaat uit weilanden, schaapjes, in de verte een boerderij en heel ver weg de ‘skyline’ van Leeuwarden. Bij helder weer kun je ‘s avonds de vuurtoren op Ameland zien! En een miljoen sterren…

Romantisch overnachten in Friesland

Een groter contrast met de Friese kop-hals-romp boerderij is niet mogelijk; strak en luxe versus robuust en authentiek. Vind je in de boerderij nog veel sporen van toen, de cubes zijn modern ingericht, met een vleugje design en bovengemiddeld comfort. Nespresso, WiFi, een minibar, uitstekende kingsize bedden, een moderne badkamer met inloopdouche, rust…. en ruimte! De cubes zijn zo opgesteld dat je de ‘buurcubes’ niet ziet. Wat je wel ziet, is een spectaculaire zonsondergang, vanuit je bed of vanuit een van de stoelen in het gras. Hoe fijn, je kunt hier gewoon nog met je deur wijd open slapen en in slaap vallen met de geluiden van de natuur (en af en toe een auto).

‘s Ochtends wandel je vanuit je moderne omgeving terug in de tijd. Het ontbijt wacht op je in het restaurant en wordt gedeeltelijk aan tafel geserveerd en deels in de vorm van een buffet gepresenteerd. Het ontbijt is prima, het past goed bij de hotelkamers in de boerderij. Als suitegast had ik een meer eigentijdse invulling van het ontbijt verwacht (i.p.v. voorverpakte ontbijtkoek, crackers en yoghurt).

Het groene hart van Friesland

Het hotel heeft een gunstige ligging. Op slechts 6 kilometer vind je de Friese hoofdstad Leeuwarden, met mooie grachten, gezellige winkelstraten en goede restaurants. Ook de elfsteden Franeker en Sneek liggen op 20 min. afstand. Wanneer je vanaf het hotel westwaarts gaat, vind je idyllische terpdorpjes die goed per fiets te bereiken zijn.

Liever de natuur in? Vlakbij ligt Nationaal Park Alde Feanen, het jongste nationale park van Nederland. Huur een sloep om de waterwegen te verkennen, stap op de fiets of maak een van de wandelingen die in het park uitgezet zijn. Het hotel ligt aan riviertje de Zwette en is per bootje bereikbaar. Ook een leuke optie voor sportievelingen: huur kano en vaar vanaf het hotel de weilanden in om te genieten van de weidsheid.

Praktische informatie:

Wat?  Hotel Weidumerhout
Waar? Dekemawei 9, 9024 BE Weidum
Prijs vanaf: € 125,- per nacht per suite, incl. ontbijt
Adults only in de Outside-Inn

Lees alle tips voor een vakantie in Friesland

Overzicht