Onze tips!
Vriendinnenweekend: het leukste van Friesland

Friesland is verrassend veelzijdig! Wanneer je een vriendinnenweekend moet organiseren en rekening moet houden met alle verschillende wensen, dan vind je in Friesland gegarandeerd voor ieder wat wils. Schuitje varen, theetje drinken, stukje fietsen, ontspannen, lachen en samen genieten. We tippen je het leukste van Friesland:

Tip 1: Schuitje varen tijdens je vriendinnenweekend Friesland

Midden in nationaal park Alde Feanen (lekker centraal in Friesland) ligt het dorp Eernewoude. Dit dorp is een goed uitgangspunt voor leuke & gevarieerde activiteiten. Met je vriendinnen een sloep huren? Samen suppen? Liever zeilen of voor de sportievelingen kanoën? Het kan allemaal!

Huur een leuke sloep, reserveer er een picknickmand bij (of neem zelf lekkers mee voor onderweg), kies een route uit en varen maar!

Sloepverhuur Alde Feanen – De Stripe 22, 9264 TW Earnewâld
Per boot tot max. 10 personen.

Tip 2: Groen genieten op een fiets, step of…

‘In je broek doen van het lachen’? Ga op pad met een swingtrike! Een wat? Een elektrische driewieler waarmee je swingend door de bocht gaat. Het is even wennen, maar eenmaal de swing te pakken is het een superleuke manier om de Alde Feanen over land te ontdekken. Er is een route van 1,5 uur voor je uitgestippeld, je maakt een tussenstop bij een biologische ijsboer (proef het Fryske Sûkerbôle ijs!) en ziet de mooiste plekjes! Ook leuk om de swingtrike af te wisselen met een elektrische scooter of elektrische step.

Met z’n allen een elekrische fiets huren is ook gegarandeerd lachen. Het gemak waarmee je grote afstanden aflegt, tegenwind of niet, de weinige inspanning die nodig is om ergens te komen: alle tijd om onderweg gezellig te kletsen! Kies voor ‘De 8 van Grou’ (max. 45 kilometer), ookwel de pontjesroute. 12 pontjes verbinden de verschillende fietspaden aan elkaar.

De Twirre – verhuur van e-scooters, swingtrikes en e-steps
Alde Feanen – fietsverhuur, ook verhuur van e-bikes (yes!)

Tip 3: Theetje drinken

Als je gaat varen of fietsen vanuit Eernewoude, dan is het natuurlijk extra leuk wanneer je een doel hebt om naar toe te gaan. En als dat dan ook nog eens een heel fijn plekje is, dan is het feest compleet. Deze 2 plekjes vallen zeker in de smaak, hip & lekker:

  • In de jachthaven van Akkrum (handig, je kunt voor het terras aanleggen) ligt De Koken, een hippe koffie-, lunch en borrelplek met een gezellig terras aan de haven. Samen languit in de loungehoek, bungelen in de hangmat of relaxt in de beach chairs.
  • Dé hotspot van Friesland: Picknickers bij Terherne. Ook hier kun je met je bootje aanleggen en dan gezellig op het terras neerstrijken. Het sfeertje is ontspannen, hier ga je een versnelling lager. Reserveer de high tea en maak de ervaring compleet met een uurtje ontspannen in de Dutch tub aan de rand van het meer.

Je leest het al, te veel leuks voor een dagje. Jouw Friese vriendinnenuitje verdient een weekend! Blijven slapen?

Bekijk alle tips voor een vakantie in Friesland

Overzicht