Dromen in de bomen
Boomhut vakantie

Je zoekt een bijzonder vakantieadres. Je wilt nu écht eens iets anders. Waar ga je dan naar toe? Juist, naar een boomhut. Hoog in de bomen droom je de mooiste dromen. Of je nu gaat voor een avontuurlijke vakantie met je gezin of een romantisch verblijf met je geliefde, een vakantie in een boomhut is gegarandeerd genieten!

Voor wie is de boomhut vakantie?

Een boomhutvakantie is voor iedereen leuk! Gezinnen met kinderen vinden spanning en sensatie als ze in de boom gaan slapen. Jonge kinderen fantaseren erover en zelfs voor pubers is een verblijf hoog in de boom leuk! En geef maar toe, ook de meeste stoere vaders worden weer even kind als ze de boom in gaan.

Maar ook voor een vakantie met je geliefde is een boomhut een goed idee. Hoe romantisch wil je het hebben? Een liefdesnest in het groen, samen ontwaken door het ritselen van de bladeren, het gekwetter van de vogels…

Jong of oud, met gezin of alleen, verliefd of gezellig samen: boek die boomhut!

Een grote boomhut op een heuvel. Met wenteltrap en grote veranda
Baumhaushotel in Beieren.

Waarom is slapen in een boomhut zo leuk?

Wat maakt een overnachting in een boomhut nu zo bijzonder?

  • Je verblijf is echt anders dan anders. Spannend, avontuurlijk en romantisch: een unieke ervaring.
  • Je bent een met de natuur, hoog tussen de bomen in het groen.
  • Je wordt wakker met een fantastisch uitzicht.
  • Ervaar rust en ruimte tijdens je boomhut overnachting

Hutten bouwen, wie heeft niet geprobeerd er eentje te creëren? Tijdens een zondagse wandeling in het bos met takken en stokken, in de tuin met hout, palen, touw en lakens, op papier of in je dromen over stoere avonturen in de bomen… Menig kind heeft er heel wat op los gefantaseerd. Als kind droomde ook jij vast en zeker van je eigen geheime plekje hoog boven de grond. Nu kun je die droom werkelijkheid maken en vakantie vieren in een boomhut.

Niet iedereen wil zelf bouwen, is even handig of heeft de perfecte boom in de tuin staan om een droomhut in te bouwen. Treur niet, ook dan kun je in een mooie boomhut slapen. We hebben een aantal bijzondere boomhutten, waar je graag een nacht of meer wilt doorbrengen.

Hoe, wat en waar tijdens je boomhut overnachting?

Boomhutten zijn er in vele soorten en maten. Van heel eenvoudig met alleen een bed tot extreem luxe met eigen sanitair en een whirlpool op je veranda. Van hutjes 1,5 meter boven de grond met een stevige trap tot boomhutten op grote hoogte met slingerende hangbruggen waar je met knikkende knieën overheen loopt.

Ga je voor back to basic of kies je voor meer comfort of een superdeluxe boomhut overnachting? Een boomhut XXL? Het zal je verbazen over welke faciliteiten boomhutten tegenwoordig beschikken.

 

Boomhut overnachting – de leukste van Nederland

Zoek je een bijzondere boomhut in eigen land? Dit zijn onze favorieten:

  • Boomsuite – zoek je het liever hogerop? Op 4 meter hoogte vind je deze luxe suite met zalig bed met uitzicht op de sterren, een badkamer met Finse Sauna en een enorme balkon
  • Treehouses – twee boomhutten met plek voor 2-4 personen. Scandinavisch ingericht, met eigen sanitair, een haard en alle voorzieningen die je nodig hebt om tot rust te komen

Stoere boomhutten over de grens

Ook in het buitenland hebben we een paar prachtige exemplaren voor je gevonden. Voor een romantisch verblijf voor twee, een avontuurlijke vakantie met je gezin, een bucketlist verblijf…

  • Cabanes du Rensiwez – een Noors bad tussen de boomstammen, uitzicht op de Ourthe, een bedstede of zelfs vogelnestje om in te slapen in de Belgische Ardennen; romantischer dan dit vind je het niet!
  • Nutchel Cabins net over de grens in België is onze favoriet. Slapen in een boomhut met een enorm groot raam met zicht op de natuur.
  • In Noord-Duitsland vind je Resort Baumgeflüster, met vier luxe boomhutten die het hele jaar te huur zijn.

Je leest het al, je kunt de boom in! Welke boomhut overnachting wordt het voor jou?

Een boomhut in het bos bij zonsondergang

Ontdek alle boeken van Bijzonder Plekje

Bestel onze boeken