Gestreepte strandhuisjes op stenen strand

Hornbaek, Gilleleje en Tisvilde
Denemarken: De leukste badplaatsen van Noord-Seeland

Gestreepte strandhuisjes op stenen strand

Op vakantie naar Noord-Seeland in Denemarken? Bezoek deze charmante badplaatsen. We tippen je de leukste adressen!

Wanneer je een vakantie naar Hornbaek hebt geboekt, zijn er volop mogelijkheden om de omgeving te verkennen. Een dagje Kopenhagen, een bezoek aan Helsingør, met de boot over naar Helsingborg in Zweden of een van de kastelen in het binnenland bewonderen. Ook leuk: volg de kustweg vanuit Hornbaek richting Gilleleje, Rågeleje en Tisvilde: de leukste badplaatsen in Noord-Seeland.

Badplaats Gilleleje

Vanuit Hornbaek is het slechts een kwartier rijden naar Gilleleje. Deze vissersplaats ligt net als Hornbaek aan de Deense Rivièra, op het noordelijkste puntje van Seeland. In de haven liggen vissersbootjes naast zeilboten, er staan karakteristieke rode houten huisjes en op verschillende plaatsen eet je vis vers uit de zee. In het centrum vind je nog authentieke Deense boerderijtjes (met vakwerkmuren en rieten daken). Loop door de winkelstraat, bewonder de woonwinkels, boutiques en geniet van een koffietje op het terras van lifestylestore Choff of, beter nog, zoek een plekje in de binnentuin van Café Flora. Een van mijn favoriete adressen op Seeland!

Café Flora – Vesterbrogade 9D, 3250 Gilleleje

Badplaats Tisvilde

Via de kustweg vervolg je je weg naar Rågeleje, waar dicht bij zee leuke strandhuisjes her en der verspreid op het strand staan en vervolgens naar Tisvilde. Alleen al voor de kleurrijke strandhuisjes in de duinen wil je al naar Tisvilde.

Het dorpje Tisvilde heeft prachtige stranden, duinen en een hoofdstraat met idyllische vissershuizen, restaurants en gezellige terrassen. De badplaats is populair bij inwoners van Kopenhagen, een geliefde weekend- en vakantiebestemming. De vakantiesfeer voel je hier dan ook direct wanneer je het dorp binnenrijdt. Wandel door het dorp, loop even binnen bij de verschillende woonwinkels en kledingzaakjes, eet een ijsje en strijk neer op een van de terrasjes. Onze tips? Mokkamokka en Kongernes.

Mokkamokka – Hovedgaden 68, 3220 Tisvildeleje
Kongernes – Hovedgaden 66, 3220 Tisvildeleje

(Restaurant Kongernes)

(The Little Cafe in Tisvilde)

Over Hornbaek lees je meer in het artikel: 10 redenen om een vakantie naar Hornbaek te boeken.

Ontdek alle bijzondere plekjes in Denemarken

Overzicht

Ontdek ook deze plekjes: