Gele koolzaadvelden op Funen met witte kerk

Alles in een!
Denemarken: 5 redenen om naar Funen te gaan

Gele koolzaadvelden op Funen met witte kerk

Het eiland Funen is een van de fijnste plekken van Denemarken. Rust, ruimte, prachtige stranden, leuke activiteiten en mooie steden. Alles in een! Ik kan je wel 100 redenen geven om een vakantie naar Funen te boeken, maar laat ik starten met 5. De overige redenen mag je zelf gaan ontdekken.

1. Rust, ruimte, zee en strand op Funen

Funen doet iets met je. Of het komt door de ruimte, de vergezichten over de glooiende heuvels, het feit dat het nergens echt druk is, het leven dat hier kabbelt, de natuur, de aanwezigheid van zee en strand, het licht… Waarschijnlijk is het een combinatie van, waar bijna iedereen door gegrepen wordt. Het is een beetje magie: dat gevoel van tot rust komen zoals je nergens anders tot rust komt. Dat gevoel van ‘thuis’ zijn, zonder er te wonen. Dat gevoel van kriebels in je buik, licht in je hoofd en eenvoudig geluk…

2. Vakantiebestemming voor iedereen

Funen is er voor iedereen. Of je nu gaat met kleine kinderen, tieners of volwassenen, Funen heeft voor iedereen wat wils. Aan zee vermaakt iedereen zich. Schelpen zoeken, pootje baden, zonnen, zandkastelen bouwen, krabbetjes vangen of lekker wandelen. Een verblijf aan zee is altijd een goed idee. Daarnaast zijn er niet alleen voor jonge kinderen veel leuke activiteiten, ook tieners komen hier graag van de bank af. Van deze activiteiten in Middelfart krijgt iedereen een adrenalinekick! En wat dacht je van winkelen in Odense, een dagje naar Legoland of sightseeing in Kopenhagen? Funen ligt lekker centraal, het kan allemaal. 

3. Hygge op Funen

Funen bezorgt je het ‘hygge’-gevoel. De trend van hygge, de hype uit Denemarken, is je vast niet ontgaan. In het Nederlands is hygge het beste te vertalen als gezelligheid, knusheid. Het is een gevoel. Dit gevoel begrijp je direct wanneer je op Funen bent, sterker nog, je voelt het zelf. De Scandinavische houten huizen, de gezellige koffietentjes, de ontspannen sfeer, het samen zijn, het langzamer leven; alles op Funen draagt bij aan een hyggelig vakantiegevoel. 

4. Leuke dorpen en steden

Funen geeft kleur aan je leven. Verspreid over het eiland vind je idyllische dorpjes en een paar mooie steden. Hier geen wijken vol met eenheidsworst, maar schattige gekleurde huizen in alle kleuren van de regenboog. Een lust voor het oog! Je wordt gegarandeerd vrolijk en blij van deze mooie kleurtjes op een rij. Bezoek het stadje Middelfart aan de Kleine Belt of ga een dag naar Odense, stad van Hans Christian Andersen. 

5. De mooiste vakantiehuizen aan zee

Funen biedt je het mooiste zeezicht. Hoe heerlijk, in Denemarken staan vakantiehuizen bijna op het strand. Overal langs de kust van Funen staan karakteristieke (houten) vakantiehuizen, met zicht op zee. Vanaf je huisje sta je in enkele stappen met je voeten in het zand. Vanaf je terras staar je over zee. Even een frisse neus halen, een strandwandeling maken, een visje vangen, zandkastelen bouwen… zo fijn om zo dicht bij zee te zijn.

Praktische informatie:

Afstand: Het eiland Funen ligt op zo’n 700 kilometer afstand van Utrecht, dichterbij dan je denkt! Je rijdt er in een dag naar toe.
Overnachten: Onze uitvalsbasis op Funen was een heerlijk huis via Sologstrand. Dit is één van de mooie huizen op Funen.

Lees meer tips voor jouw vakantie in Denemarken

Overzicht