Historisch straatje met gekleurde huizen

Stoer en tof!
Denemarken: 3 activiteiten voor tieners in Middelfart

Historisch straatje met gekleurde huizen

Tijdens een vakantie in Denemarken ontdek je de veelzijdigheid van het land. Met bijna altijd zee en strand in de buurt, glooiende landschappen met pittoreske dorpjes en kilometerslange fiets- en wandelpaden en hippe steden als Aarhus, Odense en Kopenhagen verveel je je geen moment. Gezinnen met jonge kinderen, romantische koppels, een familie met tieners; er is voor iedereen iets leuks en bijzonders te ondernemen.

Het eiland Funen ligt op slechts 700 kilometer van Utrecht, in minder dan een dag rijden ben je er. Ideaal dus, voor zowel je vakantie als een lang weekend of midweek. Tegen de tijd dat je kinderen vervelend zouden kunnen worden op de achterbank, ben je er en kunnen ze hun energie kwijt aan het strand!

Tip 1: Bezoek Middelfart

Ga je met de auto naar Funen dan passeer je als eerste de stad Middelfart. Deze stad ligt aan de Kleine Belt, Lillebælt, een zeestraat tussen Funen en Jutland. Wat direct opvalt, zijn de twee bruggen die het eiland met Jutland verbinden. De moderne brug waar de snelweg over gaat en de Oude Kleine Beltbrug. Het stadje aan de haven heeft een gezellig centrum, een paar leuke adressen om te eten & drinken, kleurrijke huisjes in het historische centrum en een paar van de leukste to do’s op het eiland.

Zet deze stad op de planning. Deze drie toffe activiteiten mag je niet missen, zeker niet als je met tieners op vakantie gaat.

Op walvissafari op de Kleine Belt

De Kleine Belt is een paradijs voor watersportliefhebbers. Heel bijzonder is de walvisexcursie. De Lillebælt beschikt over een van de hoogste concentraties walvissen. Hier leeft de bruinvis, die op het eerste gezicht meer lijkt op een dolfijn. Vanuit Middelfart ga je per boot op safari, mét walvisgarantie! Een lekkere tocht over de Kleine Belt, waarbij je ongeveer 2,5 uur op het water bent, op zoek naar de bruinvissen. Kijk goed om je heen, misschien zie je ook nog zeehonden!

Walvissafari Aventura – Haven Middelfart

Tip 2: Cool bridgewalking

Heb je tijdens je walvissafari die stoere brug gezien? Ben je er onder door gevaren? De Oude Kleine Beltbrug is nog steeds in gebruik voor verkeer en heeft er een nieuwe spectaculaire functie bij gekregen. Deze eyecatcher is dé locatie voor een adrenaline opwekkende activiteit: Bridgewalking.

Deze excursie is voor avonturiers! Niet alleen is het wandelen over de brug een stoere activiteit, het is ook nog eens uniek. Op slechts drie plaatsen in de wereld kun je deelnemen aan bridgewalking. Heb je kinderen groter dan 140 cm, doen! Onder begeleiding van een gids ga je de ruim 60 meter hoge brug op. Je krijgt een speciaal pak aan, in dezelfde kleur als de brug zodat je niet opvalt voor het verkeer op de brug. Met een klimgordel en een uitgebreide instructie ga je op pad. Langzaam en met de nodige traptreden klim je steeds hoger, totdat je óp de brug staat. Je weet niet wat je ziet, zo’n uitzicht! Je weet niet wat je voelt… 2 uur lang adrenaline door je lijf, wind door je haren, trillingen in je benen…

Bridgewalking – Middelfart

Tip 3: Op Segway tour

Mochten bovenstaande activiteiten je tieners nog niet overtuigd hebben de WiFi in de steek te laten, dan zal een Segway tour (min. leeftijd 10 jaar) door Middelfart dat zeker doen. Vanaf de lokale tourist information vertrekt de tour, waarbij je ruim 1,5 uur rond ‘rijdt’. Een vreemde gewaarwording, je evenwicht bewaren op de Segway en door middel van je lichaam in beweging komen. Even wennen en dan volle kracht vooruit! Je maakt een grote ronde om Middelfart, van ongeveer 8 kilometer. Langs de Kleine Belt naar Hindsgavl Halvøe en Hindsgavl Castle, met een stop onderweg om je benen te strekken, en via het historische Middelfart weer terug naar de boulevard. Een mooie combinatie van natuur en cultuur.

Segway Tour – Middelfart

Overige tips en activiteiten voor Funen:

  • Watersporten? Op de Lillebælt kun je zeilen, vissen, kanoën of snorkelen en duiken.
  • Een ontspannen activiteit? Reserveer een SUP (Stand Up Paddling).
  • Een dagje regen? Bezoek Clay, het Keramiekmuseum met een mooi café erbij.
  • Nog meer stoers doen? Ga met een coole RIB varen vanuit de haven van Middelfart.
  • Zoek je het liever hogerop? Hindsgavl heeft een leuk klimpark.
  • Geen hoogtevrees? Breng de nacht door in een hangmat op 10 meter hoogte.

Op vakantie naar Funen?

Zoek je een fijn vakantiehuis? Neem een kijkje bij dit vakantiehuis op Funen.

Overzicht