Strandhuisjes in diverse kleuren dichtbij het strand in het groen

Bestemming voor iedereen!
Vakantie in Denemarken

Strandhuisjes in diverse kleuren dichtbij het strand in het groen
Veel Nederlanders die eenmaal een keer in Scandinavië zijn geweest, willen daarna niet anders meer. Dat maakt nieuwsgierig, toch? Als jij ook eens de Scandinavische sfeer wilt proeven, is Denemarken een ideale bestemming. Je rijdt er makkelijk naartoe en eenmaal tussen de golvende velden met schattige huisjes waar de Deense vlag wappert, ben je meteen verkocht. Maar hoe vind je de fijnste plekjes in Denemarken? We helpen je een beetje op weg. De mooiste plekjes voor jouw vakantie in Denemarken.

Deense vakantieregio’s

Je kunt Denemarken grofweg verdelen in de volgende regio’s:

Welke regio je ook kiest, elke regio heeft een eigen charme en het fijne Scandinaviëgevoel vind je overal.

Er zijn minimaal 10 redenen te bedenken waarom je een vakantie naar Denemarken moet boeken. Of je Denemarken bezoekt om te wandelen, te fietsen, voor de rust, een stedentrip of een heerlijke strandvakantie; elk gebied biedt een breed scala aan bezienswaardigheden, activiteiten, cultuur en natuur.

Je raakt betoverd door de rust, de ruimte, het licht…

Strandvakantie in Denemarken

Voor een strandvakantie in Denemarken zit je bijna overal goed. De kust is in Denemarken namelijk nooit ver weg en op veel plekken langs de kust vind je prachtige stranden. Van kleine baaien met kiezelstranden en rotsformaties tot brede zandstranden waar je op sommige plekken ook met de auto mag rijden, zoals bijvoorbeeld op Rømø.

Daarnaast heeft Denemarken ook steile kliffen, zoals bijvoorbeeld de wereldberoemde krijtrotsen bij Moens Klint op het eiland Møn – spectaculair om over te wandelen of in een bootje langs te varen.

Gekleurde strandhuisjes in Denemarken

Stedentrip in Denemarken

Als je van stedentrips houdt, is Kopenhagen natuurlijk dé stedentrip van Denemarken. Deze stad met de Kleine Zeemeermin en de gekleurde huisjes aan Nyhavn kun je prima per fiets verkennen, er zijn volop fietspaden aangelegd. Wil je eens een andere stad bezoeken, dan zijn Odense op het Deense eiland Funen of Aarhus in Jutland ook mooie bestemmingen voor een reisje naar Denemarken.

Culinair genieten in Denemarken

Genieten met een grote G is Denen niet vreemd. Niet voor niets is het Deense Hygge een wereldwijde trend. De Denen houden van lekker eten en staan bekend om hun zoete broodjes. Een kopje koffie (buitenshuis) gaat bijna altijd gepaard met iets lekkers.

Maar ook het bekende smørrebrød mag je niet overslaan tijdens je bezoek aan Denemarken. Lunch met een rijkelijk belegde boterham, in vele soorten en maten.

Met al dat water is het niet verbazingwekkend dat je er lekker vis kunt eten, maar de Denen zijn ook echte vleeseters. En wist je dat ze gek zijn op drop, misschien nog wel meer dan wij Nederlanders? Als je je echt wilt laten verrassen, moet je eens het grootste softijsje bestellen bij een Deense ijssalon, met een flødebol!

Bekijk de lekkerste adressen op Funen

Op vakantie naar Denemarken?

Bekijk het aanbod Deense vakantiehuisjes

Vakantiehuis met mos op het dak

Ontdek alle boeken van Bijzonder Plekje

Bestel onze boeken