Bijzondere huisjes
Vakantiehuis Denemarken

Ga je naar Denemarken op vakantie? Kies voor een Deens vakantiehuisje. Ze zijn er in overvoed, in alle soorten, maten en op de mooiste plekjes. Veel Denen hebben een tweede huis als vakantiehuis. Deze huisjes zijn te huur. Ik heb de mooiste vakantiehuizen in Denemarken voor je geselecteerd, met aandacht voor het interieur, een houtkachel en/of extra's als een sauna.

Ontdek Denemarken vanuit een vakantiehuis

Wat direct opvalt als je Denemarken binnen komt, is de ruimte en de rust. Het licht glooiende landschap versterkt dat gevoel van ruimte. Je kunt eindeloos ver kijken. Haast lijkt hier niet voor te komen, onthaasten gaat vanzelf.

Grofweg is Denemarken in te delen in de regio’s Jutland (het vaste land ten noorden van Duitsland), het eiland Funen en Seeland (het eiland van hoofdstad Kopenhagen). In al die regio’s hebben we bijzondere vakantiehuisjes gevonden voor je.

De voordelen van een huisje huren in Denemarken

Naast alle rust en ruimte op het land zijn de meeste huisjes ook rustig gelegen, met veel ruimte in en buiten huis. De vakantiehuisjes in Denemarken zijn veelal van particulieren en staan op ruime kavels. Daarnaast geniet je van de volgende voordelen wanneer je een Deens vakantiehuisje boekt:

  • De geselecteerde huisjes zijn sfeervol ingericht. Veel hebben die kenmerkende Scandinavische sfeer die we kennen van de woontrends.
  • De Deense vakantiehuizen zijn zeer betaalbaar, zeker buiten het hoogseizoen.
  • Veel vakantiewoningen hebben een houtkachel.
  • De huizen zijn te boeken in elk seizoen. Goed geïsoleerd, comfortabel en aangenaam.
  • In Denemarken liggen de huisjes echt heel dicht bij het strand en de zee. Een huisje met zeezicht is eenvoudig te vinden en boeken.
  • De houten vakantiehuizen zijn, mede door de grote ramen, lekker licht en zonnig.
  • Gezinnen zijn zeer welkom in Denemarken, veel huizen zijn erop ingericht.
Gekleurde strandhuisjes verspreid over de duinen aan zee

Een paar mooie tips voor een vakantiewoning Denemarken

Ik geef je graag een paar tips voor bijzondere huisjes in Denemarken, een persoonlijke favorieten voor een heerlijke vakantie:

  • Net over de grens bij Duitsland ligt Vakantiehuis Rømø op het gelijknamige Deense Waddeneiland. Een duurzaam huis met een fijne tuin.
  • In het uiterste noorden van Seeland, ten noorden van de hoofdstad Kopenhagen, ligt vakantiehuis Hornbæk, in een van de leukste badplaatsen: Hornbæk.
  • Last but not least  Vakantiehuis Kettrup Bjerge ligt in het noorden van Jutland, op slechts 150 meter van zee. In een omgeving met leuke badplaatsen, hippe koffiespots en veel natuur.

Kijk op je gemak door het aanbod aan vakantiehuizen in Denemarken. Je vindt vast en zeker een heerlijk huis.

Hoge zandduinen met woeste zee

Ontdek alle boeken van Bijzonder Plekje

Bestel onze boeken