Vuurtoren op Texel gezien vanuit de duinen

Simpelweg genieten
Just Texel – het mooiste plekje op Texel

Vuurtoren op Texel gezien vanuit de duinen

Ga je naar Waddeneiland Texel? Boek een paar nachten bij Just Texel Suites & Apartments. Dat is simpelweg genieten!

Het is een lange rit vanuit de Betuwe naar Den Helder. Door het uitgestrekte lege land in de Kop van Noord-Holland voelt het alsof je naar het einde van de wereld rijdt. De zon schijnt, het waait lekker hard en aan boord van de veerdienst hangt een gezonde spanning in de lucht. Krijsende zeemeeuwen begeleiden alle vakantiegangers. Is het een warm welkom of willen ze ons liever weg houden van hun heerlijke eiland?

De overtocht naar Texel is kort. Net lang genoeg om even uit te waaien aan dek en je het gevoel te geven echt weg te zijn. De scheepstoeter kondigt onze komst op het eiland aan en is het startsein van een paar dagen onbezorgd genieten. Zet voet aan wal en adem de frisse zeelucht in. De weidsheid geeft gelijk ruimte in je hoofd, de zilte zeebries waait je laatste zorgen weg. Vanaf nu is het alleen nog maar ontspannen en opladen.

Bijzonder overnachten bij Just Texel

En daar past een verblijf bij Just Texel perfect bij! Het gevoel van ruimte op het eiland komt ook terug in de suites en appartementen van Just Texel, die elk zo ruim zijn dat je er met gemak met meer personen zou kunnen overnachten. Dat is juist niet de bedoeling. Die ruimte voor jezelf geeft een gevoel van luxe, versterkt door het gebruik van de mooie materialen, de zachte tinten, de perfecte afwerking. Rijkelijk opgemaakte bedden met prachtig linnengoed, Rituals badproducten (in grote flacons), dikke en zachte handdoeken en nog een pakket aan extra’s.

Just Relax

Just Relax…. is de naam van de heerlijke suite waarin ik verblijf. Hoewel suite genaamd, heeft Just Relax de omvang van een appartement. Een ruime en heerlijke zithoek, een groot balkon met lekkere stoelen, een ruime slaapkamer met groot bed, televisie en een badkamer met ligbad, aparte regendouche en een privé sauna!

Wanneer je je verblijf rechtstreeks bij Just Texel reserveert, krijg je een aantal fijne extra’s waardoor het relaxen en ‘je verwend voelen’ een extra dimensie krijgt:

  • tijdens de zomermaanden je eigen strandhuisje bij Paal 17
  • grote badlakens voor aan het strand
  • de koelkast gevuld met Texelse biertjes & bittertjes
  • iets lekkers voor bij je biertje
  • gunstigere incheck en uitcheck tijden

Schuif aan voor het ontbijt bij de Smulpot

Het ontbijt is niet inbegrepen, maar daar heeft gastvrouw Corina een goede oplossing voor bedacht zodat niets jouw relaxen in de weg staat. ‘s Ochtends tussen 09.00 en 10.30 uur kun je aanschuiven voor het ontbijt bij De Smulpot, op slechts een paar minuten lopen van Just Texel (nog geen 200 meter, in het centrum van Den Burg).

Boutique hotel en restaurant De Smulpot is een begrip op het eiland en in 2018 en 2019 verkozen tot leukste restaurant van Texel (en in de top 10 van Noord-Holland). Gezelligheid en gastvrijheid staan hier voorop. Daarnaast is je ontbijt ook een feestje, met elke dag een andere verrassing.

De Smulpot – Binnenburg 5, 1791 CG Den Burg

Wat ga je doen vanuit Just Texel?

Just Texel ligt in hartje Den Burg, midden op het eiland. Loop op je gemak door het dorp, bewonder de mooie gevels in de Warmoesstraat, stop voor een koffie bij Lokaal 16, ga winkelen bij STEK Conceptstore, maak een wandeling bij de karakteristieke vuurtoren, ga culinair genieten bij Paal 17 ‘De Eerste Etage’ met uitzicht op zee…. en verder: relaxen natuurlijk! Uitslapen, lekker veel naar buiten, uitwaaien, wandelen en genieten van elkaar.

Ontdek deze lekkere adressen op Texel

Handig om te weten:

Wat: Just Texel Suites & Apartments
Waar: Warmoesstraat 20, 1791 CR Den Burg
Parkeren: gratis op eigen terrein. Voor Texel heb je een parkeervignet nodig. Laat de auto lekker staan en huur een fiets om het eiland te verkennen.
Veerdienst: De boot van Den Helder naar Texel vaart elk half uur. Als voetganger kun je al voor € 2,50 naar de overkant, een auto vanaf € 25,00 afhankelijk van het seizoen.

Bekijk de actuele prijzen en beschikbaarheid van Just Texel

Overzicht