restaurant met hoge tafels en lage tafels met zwarte stoelen

Handige extra’s voor een relaxt verblijf
Kindvriendelijke hotels

restaurant met hoge tafels en lage tafels met zwarte stoelen
Met kinderen in een hotel verblijven kan natuurlijk prima, maar het ene hotel is het andere niet. Bij sommige hotels is het bijzetten van een extra bed het maximaal haalbare, andere hotels zijn helemaal ingesteld op kinderen. We noemen een paar voorbeelden van zaken waarop je kunt letten als je op zoek bent naar een kindvriendelijk hotel, wat ook nog eens bijzonder is.

Een slaapplek voor iedereen in een kinderhotel

Het eerste waarop je let als je op zoek bent naar een hotel voor het hele gezin is waarschijnlijk het aantal slaapplekken of zelfs een speciale familiekamer. De meeste hotelkamers hebben twee slaapplaatsen, maar dit kan op verschillende manieren worden verruimd:

  • Er kan een extra bed worden bijgezet – let wel op of dit een ledikantje is, of een volwaardig bed waarin ook een groot kind of een volwassene kan slapen.
  • Soms zijn standaard extra bedden aanwezig – vast, of in de vorm van een slaapbank of een bed dat uit de muur of het plafond tevoorschijn komt. Helemaal fijn is het als er echt afzonderlijke ruimte zijn gemaakt van de ‘kinderkamer’, het zitgedeelte en/of de ‘ouderslaapkamer’.
  • Sommige hotels hebben tweepersoonskamers die door middel van een tussendeur met elkaar zijn verbonden. Dat is vooral ideaal als je reist met kinderen die groot genoeg zijn om zonder ouders in een aparte kamer te verblijven, en die al wat meer behoefte hebben aan privacy.
  • Ook leuk, hotels met speciale familiekamers, die vaak bestaan uit een kamer met een tweepersoonsbed en een stoer stapelbed. De perfecte situatie!

Naar een hotel met kinderen?

Maak je geen zorgen over je weekendje weg of vakantie. wanneer je kiest voor een hotel waar kinderen welkom zijn, dan zijn er voldoende faciliteiten aanwezig zodat iedereen het fijn heeft. Een paar voorbeelden:

  • Bij kleine kinderen wil je waarschijnlijk een flesje of potje warm kunnen maken en met grotere kinderen loopt het wel erg in de papieren als je elke maaltijd buiten de deur moet gebruiken. Dan is het extra fijn als zich in het hotel een keuken of kitchenette bevindt waarvan je – samen met de andere gezinnen die aan dezelfde gang verblijven – kunt gebruikmaken.
  • Het hotel heeft een aparte speelhoek/speelkamer waar je kinderen zich uren kunnen vermaken. Ideaal voor als het een dag minder mooi weer is of ze het niet zo lang volhouden aan tafel tijdens het diner.
  • In de tuin staat een stoer speeltoestel voor de kleintjes, waar ze hun energie kwijt kunnen.
  • Sommige hotels hebben een eigen zwembad, waar jong en oud zich vermaken.

Vertrouw erop dat wanneer je kiest voor een verblijf in een hotel met je kinderen dat de geselecteerde hotels echt niet moeilijk doen wanneer je het je kinderen echt niet lukt om stil te zitten, even in huilen uitbarsten na een volle dag vol indrukken of samen giechelend door de gang rennen.

Andere extra’s in een kindvriendelijk hotel

En dan zijn er nog de details die je verblijf in een kindvriendelijk hotel extra aangenaam maken. Hierbij kun je denken aan beveiligde stopcontacten, een speciaal ingerichte familiekamer, kinderstoelen, speelgoed, een cadeautje bij aankomst etc. Ook de menukaart geeft een goede indruk van de mate waarin een hotel kindvriendelijk is.

Slaap jij wel eens met kinderen in een hotel? Dan kunnen we je deze bijzondere en kindvriendelijke plekjes van harte aanbevelen.

Hotelkamer met tweepersoons bed en stoer stapelbed
Restaurant L'Etoile

Ontdek alle boeken van Bijzonder Plekje

Bestel onze boeken