Restaurant met hoge plafonds, een stoere houtkachel

Dineren en logeren
Een nachtje weg bij de 6 Linden

Restaurant met hoge plafonds, een stoere houtkachel

Boerderij De 6 Linden in Zeeuws-Vlaanderen, niet ver van Sluis, wordt langzaamaan een gastronomisch paradijs op aarde. Waar je eet uit eigen tuin, slaapt onder het dak van een oude boerenschuur en verwend wordt tot en met. Een bijzondere plek om te dineren en logeren!

De 6 Linden in Zeeuws-Vlaanderen

De 6 Linden is een restaurant en bed and breakfast in het buitengebied bij Sluis, in Zeeuws-Vlaanderen. Afgelegen en ver weg voor veel Nederlanders, maar een plekje waar je maar wat graag die kilometers voor rijdt. Hier komt namelijk alles samen: bijzonder overnachten, culinair genieten en frisse lucht opsnuiven aan zee. De 6 Linden bevindt zich op een Zeeuwse hoeve, die in stappen gerenoveerd wordt door Jesse, Eelke en de familie. Wanneer je vanuit Aardenburg komt aanrijden, zie je de indrukwekkende gevel van de ‘schuur’ al boven het maaiveld uit steken. Een voorproefje van wat je in de hoeve te zien krijgt!

Stap binnen in het restaurant en je weet niet wat je ziet. Wat bij de entree een traditionele hoeve lijkt, is getransformeerd tot modern, open, licht en adembenemend restaurant. Metershoge balken waarop het dak leunt, grote ramen, een betonnen vloer en als eyecatcher een Bullerjan houtkachel midden in de ruimte. De keuken bevindt zich achter grote ramen, zodat je als gast een kijkje kunt nemen in het domein van Jesse.

Dineren bij de 6 Linden

Het restaurant van De 6 Linden is van een klasse apart, eentje om in de gaten te houden! En dan heb ik het niet alleen over het uiterlijk. Chef-kok Jesse kookt, bij voorkeur, met groente, kruiden en fruit uit eigen grote (moes)tuin waar ook een Engelse kas in staat. Anders zoveel mogelijk duurzaam, biologisch en lokaal. De hoogste tijd om te proeven dus, bij die Bullerjan kachel of op het terras in de tuin als het weer het toelaat. Samen met de uitzonderlijke gastvrijheid en de verhalen achter het eten is dit een plekje om te ontdekken en te koesteren.

Start je diner met een cocktail van Eelke, elke keer een andere verrassing. Wat dacht je van een combinatie van jenever, siroop van eigen druiven, gingerale, mierikswortel en een snufje chocolade met eetbare planten versierd?! Vervolgens laat je je verwennen met een 3-gangen diner, waar Jesse graag zijn kennis en inspiratie op los laat. Gecombineerd met bijpassende wijn, precies zoals een culinair avondje genieten hoort te zijn!

Logeren bij de 6 Linden

De 6 Linden heeft op dit moment vier eigenzinnige gastenkamers. Vanuit het restaurant stap je een andere wereld binnen. De vier kamers op de eerste verdieping, ontworpen door een architect, zijn elk anders. Met namen als Driehoek, Vierkant, Zeshoek en Cirkel kun je slechts vermoeden wat voor kamer er op je wacht, maar de werkelijkheid overtreft zeker je verwachtingen. Zeker wanneer je kiest voor kamer Driehoek! Het enorme raam van vloer tot plafond trekt je blik direct naar buiten over het Zeeuwse landschap. Ervoor staat een designbad, in een omgeving van wit en marmer. Strak, stijlvol en toch warm. Kamer Zeshoek heeft niet alleen een bed onder een enorme raampartij met ‘s nachts zicht op de sterrenhemel, ook een verzonken bad in de vloer. Heel gaaf!

Kies voor de kamer die het beste bij je past, qua kleur en badkamer, en let op de grappige Lego details. Wordt het de kamer met de dubbele douche, het verzonken bad of zicht op de sterrenhemel? Na een nacht op het stille Zeeuwse platteland wacht in het restaurant het ontbijt, geserveerd in een mand. Ontbijt op bed mag ook!

Een paar eropuit-tips

24 uur dineren en logeren bij de 6 Linden is heerlijk. Langer blijven ook echt een goed idee, er is zoveel te ontdekken in Zeeuws-Vlaanderen. Een paar tips:

  • Bezoek tijdens je verblijf het idyllische Groede met op het marktplein lievelingsplekjes Fonteyn en De Drie Koningen.
  • Maak een strandwandeling bij de vuurtoren van Breskens en strijk neer bij strandpaviljoen Loods Tien.
  • Wek je eetlust op tijdens de Wallenroute in Retranchement, een wandeling rondom het oude vestingstadje.
  • Ga na het ontbijt wandelen in de Verdronken Zwarte Polder bij Nieuwvliet. Een natuurgebied aan zee met vlonderpad, strand en duinen. Vestingstadje Sluis ligt vlakbij. Maak er een wandeling en kijk even bij de Eetboetiek, een concept voor ontbijt, lunch, high tea en lifestyle.
  • Zo dicht bij België is het heel verleidelijk om even de grens over te gaan. Naar het pittoreske Damme en/of Brugge? Een dagje naar Gent?

Enthousiast geworden?

Bekijk de actuele beschikbaarheid bij de 6 Linden

Overzicht