‘Dit is de plek waar ik mijn verborgen geluk ga vinden’, riep Dorthy tegen haar ouders terwijl ze met de auto het dijkje over naar Emmadorp reden. Daar niet ver achter de dijk stond een boerderij te koop, de plek waar Dorthy met haar man en dochtertje het geluk vond. Waar ze nu dit geluk delen met hun gasten. Neem de tijd om een paar dagen te genieten bij B&B Het Verborgen Geluk en ontdek alle verborgen gelukjes in de omgeving.
’t Was liefde op het eerste gezicht met de boerderij die te koop stond. Nu was er van die boerderij weinig meer te maken, maar de locatie moest en zou het zijn. Een Belgische architect werd ingeschakeld en het Verborgen Geluk werd geboren. Op de plek waar vroeger de koeienstal stond, staat nu de bed and breakfast met het woonhuis. Wie goed kijkt, ziet in de bouw en het ontwerp oorspronkelijke elementen van de stal terug. Zo zijn er weer twee afdakjes gemaakt, waar vroeger de kar met hooi onder stond. Aan de voorzijde is het Verborgen Geluk bekleed met hout, zoals bij de authentieke Zeeuwse schuren en de dakconstructie leunt op stoere gebinten die op dezelfde manier zijn gemaakt zoals vroeger. De entree is nog altijd op dezelfde plek als waar vroeger de tractor door kon rijden. Nu zijn de houten staldeuren alleen vervangen door hoge stalen kozijnen en ramen. Het resultaat? Een oogstrelend ontwerp, genomineerd als mooiste pand van Zeeland!
Het Verborgen Geluk in Emmadorp
Op het eerste gezicht lijkt de bed and breakfast in het grote niets te liggen. Het buurtschap Emmadorp bestaat uit slechts enkele huizen en boerenbedrijven. Het ligt aan de dijk die het land beschermt tegen de Westerschelde. De horizon lijkt eindeloos ver weg, het is hier weids, leeg en rustig. Wie goed kijkt, ontdekt veel moois in de omgeving. Zoals Dorthy zo mooi in de bed and breakfast beschrijft: ‘Wie sprookjesogen heeft, ziet een wereld vol wonderen’ (Victor Blüthgen).
Dus, open je sprookjesogen en laat je verwonderen. Dorthy helpt je in haar gastenverblijf graag een handje mee verwonderen door alles tot in het kleinste detail te laten kloppen. Je voelt de liefde en warmte waarmee de bed and breakfast gerealiseerd is en gerund wordt. Het Verborgen Geluk bezorgt ook jou geluk.
Elk van de zes kamers en twee suites is bijzonder, met kleine verschillen in de kleurstelling en het bloemenbehang. Naast de comfortabele kamers mag je als gast ook een plekje nemen in de orangerie, in de tuin met natuurzwembad en aan de lange tafel in de ‘ontbijtruimte’. Het ontbijt is een van de gelukjes die je hier ervaart. Met o.a. een verse smoothie ‘with a touch of Do’, appelsap uit de streek, zelfgebakken brood gemaakt van draf uit eigen bierbrouwerij, een snede Polderverdommeke met rozijntjes, huisgemaakte granola, verse broodpudding en een verborgen gelukje. Een smakelijke mix van lekkers uit eigen keuken en uit de streek.
Bed, breakfast en bier
Direct naast de bed and breakfast vind je microbrouwerij D’n Emma, waar vader Geert op kleine schaal bier brouwt. Met ruim 30 jaar ervaring als bierbrouwer worden hier nu de smaken van de streek verwerkt in de biertjes D’n Emma. Als gast kun je een rondleiding krijgen in de brouwerij en meer te weten komen over het brouwproces. Uiteraard is een bierproeverij met bijpassende hapjes ook mogelijk in de moderne brouwerij. Ik ben benieuwd waar jouw voorkeur naar uitgaat: val je voor Loo d’or, een blond licht bier met Zeeuwse tarwe of past de frisse (gember) smaak van Cas beter bij je? Liever het Saeftinge Goud of Saeftinge Donker? Welk biertje ook je favoriet is, je proeft altijd een stukje Zeeland terug.
Bij het ontbijt krijg je vervolgens weer een stukje van de bierbrouwerij op je bord. De draf van het bier brouwen wordt verwerkt in brood en de huisgemaakte granola.
Ontdek Grenspark Groot Saeftinghe en de omgeving
Je hoeft de straat bij B&B Het Verborgen Geluk maar uit te lopen en je staat in een bijzonder natuurgebied: Het Verdronken Land van Saeftinghe. Het natuurgebied ligt op de grens van Nederland en België en bestaat uit een schorrengebied. Een zeldzaam stuk natuur dat onder water loopt bij vloed. Vanuit de Westerschelde wordt het water via de kreken en geulen landinwaarts geperst en bij eb valt het verdronken land weer droog. Om die grote getijdeverschillen is het natuurgebied niet overal toegankelijk, het water kan hier verraderlijk snel opkomen. Wel starten bovenaan de dijk bij Emmadorp twee wandelingen die (bijna) altijd kunnen: het Plankierpad van ongeveer een kilometer met onderweg vlonders en bruggetjes en het Ruige Laarzenpad van 2 kilometer, waarbij die laarzen echt noodzakelijk zijn. Beide wandelroutes geven je een goede indruk van het gebied.
Het Verdronken Land van Saeftinghe is onderdeel van Grenspark Groot Saeftinghe, het grensoverschrijdend gebied met de Westerschelde, de haven van Antwerpen, de natuur van Saeftinghe en de landbouw. Ontdek deze drie-eenheid natuur, landbouw en haven waarbij er aandacht is voor de streekproducten waar het grenspark rijk aan is en waar Grenspark Gastheren je graag wegwijs maken in de streek.
Ga wandelen of fietsen en ontdek het voorjaar in het Grenspark met bloeiende bloesems en velden vol fleurige bloembollen. Maak een wandeling door de natuur van Groot Eiland. Fiets over dijken met lange rijen populieren, langs de Westerschelde door verstilde dorpjes, langs onverwacht mooie plekjes en haventjes en bezoek het vestingstadje Hulst. Ontdek de verborgen gelukjes hier in Zeeuws-Vlaanderen vanuit het Verborgen Geluk.
Nieuwsgierig geworden?