Molen aan de oostkant van Texel

Maximaal opladen en genieten
Op Oost op Texel

Molen aan de oostkant van Texel

Zelfs op een bekend Waddeneiland als Texel zijn er plekjes te vinden waar het nog rustig is. Plekjes nog onontdekt door de massa, nog authentiek, pittoresk en charmant. Waar iedereen de weg weet te vinden naar De Koog, De Cocksdorp en Den Burg, is de weg naar Oost minder betreden. En precies daar moet je zijn: Op Oost op Texel!

Texel doet wat met je

Het blijft verwonderlijk dat zodra je de boot afkomt, je lichaam en je geest reageren met een ultiem vrijheidsgevoel. Alsof je tijdens de overtocht naar Texel wegvaart van je zorgen, de rest van de wereld achterlatend op het vasteland. Zelfs na zo’n korte overtocht lijkt je hoofd lichter en het leven minder zwaar. Of het de zilte zeelucht is, de eindeloze horizon, het gevoel van ruimte … Texel doet wat met je.

Overnachten bij Op Oost in Oost

Dat gevoel van ontspanning wordt alleen maar versterkt Op Oost. Gastrofarm Op Oost ligt in het gehucht Oost en biedt slechts twaalf suites en hotelkamers. De serene sfeer in de hotelkamers zorgt voor een prikkelarme omgeving. Voor je smartphone staan er speciale Social Boxes klaar om ervoor te zorgen dat je echt even los komt van alles. De eetbare tuin met weids uitzicht tot aan de dijk bij de Waddenzee, de kakelende kippen die gezellig rondscharrelen; alles is er gerust op onthaasten en ontMOETEN.

Los van goed voor de mens, is Op Oost ook goed voor de natuur. Niet voor niets is het keurmerk Green Key toegekend. No waste, recycling, duurzame materialen, afbreekbare doucheproducten; over alles is nagedacht. Niets wordt hier aan het toeval overgelaten.

Gastronomisch genieten bij het Kookatelier Op Oost

Wacht niet te lang met je weekendje weg of vakantie boeken op Texel. Op Oost, met name het Kookatelier, is opgemerkt door de MICHELIN Gids. “Duurzaamheid voert de boventoon in deze authentieke stolpboerderij, die smaakvol is ingericht en elf prachtkamers telt (inmiddels twaalf). U ervaart er de zoete en zilte geneugten van het Wad. De eigen tuin en zelfpluk worden met een Nordic filosofie vermengd met lokale vis en vlees. Hier proeft u de brute kracht van de Texelse natuur.”

Reserveer dus zeker een plekje voor het diner tijdens je verblijf Op Oost. Het Kookatelier, onder de bezielende leiding van chef-kok Joram Timmerman, staat voor duurzaam koken. Met zoveel mogelijk producten van Texel, van de seizoenen, van het Wad (zilte groente van lamsoor tot zeesla) en uit eigen tuin. De gerechten verschijnen als kunstwerkjes op je boord en alleen de aanblik laat je al watertanden…

Eten van het Wad

Wist je dat de oesters, mosselen en aliekruiken voor het oprapen liggen vlakbij Op Oost? Jan de Oesterman neemt je graag mee op excursie naar het Wad. Bij eb wandel je naar de dijk om vervolgens op het Wad oesters te gaan rapen. Jan vertelt je enthousiast meer over de oesters, waar je ze kunt vinden en hoe je ze moet openen. Na een korte instructie ga je zelf rapen, openen en proeven! ZALIG! Verser dan dit wordt het niet! Wijntje erbij en je bent intens blij.

Wat ga je doen vanuit Gastrofarm Op Oost?

Hier aan de oostkant op Texel kabbelt het leven rustig voort. Je voelt de rust, je vertraagt vanzelf. De tuin van Gastrofarm Op Oost is ingericht op dit vertragen. Neem plaats in een van de hangstoelen, zoek een plekje op het gras en staar eindeloos naar de einder. Blijf gerust hier aan de oostkant van het eiland ‘hangen’ en ontdek deze tips in de nabije omgeving:

1. Sta een keertje op bij zonsopgang en wandel in enkele minuten naar de Waddenzee. Neem een kijkje bij de Molen van het Noorden, bewonder de zonsopgang boven de Waddenzee terwijl de lucht zich vult met het gegak van ganzen. Magisch…
2. Loop op je gemak naar de IJzeren Kaap, een oud baken voor de zeevaart. Een leuke plek voor een picknick.
3. Wandel via de Groene Weg naar Oosterend. De Groene weg loopt tussen graswallen door weilanden vol schapen (en tientallen lammetjes in het voorjaar). Maak een rondwandeling door het pittoreske Oosterend voordat je teruggaat naar Op Oost.

Ben je toe aan een paar dagen (culinair) genieten Op Oost?

Bekijk de actuele prijzen en beschikbaarheid

Overzicht