Gele tulpen op de bollenvelden in Flevoland

Bloemenpracht in de lente
Overnachten tussen de bollenvelden

Gele tulpen op de bollenvelden in Flevoland

Wereldwijd staat Nederland bekend om de bloeiende bollenvelden; kleurrijk en prachtig om te zien. Beleef deze kleurenpracht vanuit een Bijzonder Plekje. Blijf lekker slapen aan de rand van de bollenvelden om op je gemak te genieten van alle tulpen, narcissen, hyacinten en… Ga overnachten tussen de bollenvelden.

Tip 1: B&B De Groene Bollenschuur in Hillegom

Toepasselijker kan niet: slapen in een voormalige bollenschuur aan de rand van de bollenvelden. De Groene Bollenschuur is een duurzame bed and breakfast in Hillegom, in het hart van de bollenstreek. Een kleinschalig adres met slechts 5 kamers, die elk uitkijken op de omringende velden. Reserveer je hier een plekje in het voorjaar, dan slaap je ‘op een bed van bloemen‘. Maak een mooie fietstocht door de bollenstreek, bezoek de nabijgelegen Keukenhof en kijk je ogen uit naar de bloemenpracht.

Gemeenschappelijke ruimte in de B&BEen van de slaapkamers van de B&B in Hillegom

Tip 2: B&B De Cley

Bed and breakfast De Cley ligt in Noordwijk, letterlijk naast de bollenvelden. Met slechts vier kamers is dit een kleinschalig logeeradres, gericht op volwassenen. De perfecte uitvalsbasis om tijdens de bloeitijd van de bollen op ontdekking te gaan. Kies voor een van de fietsroutes langs de bollenvelden, maak lange wandelingen en combineer je verblijf met een bezoek aan Leiden of een dagje strand.

Tip 3: Oersterck

Wanneer je een verblijf reserveert in een van de appartementen van Oersterck, dan combineer je het beste van land en strand. De moderne appartementen liggen op loopafstand van zee én zoals je op de foto kunt zien temidden van de bollenvelden. Deze bollenvelden vind je niet in de bekende Bollenstreek bij Hillegom, maar in Noord-Holland. Kijk je ogen uit over de kleurrijke vlaktes vol tulpen en voorjaarsbloemen.

Tip 4: Wellnesshuisje Ruigenhoek

Vlakbij Noordwijk, midden in de Bollenstreek, ligt het 4-persoons wellnesshuisje Ruigenhoek. Vanuit de tuin en vanaf het terras kijk je uit over de kleurenpracht van de bollenvelden. Prachtig! Maak lange fietstochten en combineer je verblijf in het huisje met een bezoek aan de Keukenhof of aan het strand.

Nog meer tips voor de Bollenstreek:

  • Renzy verhuurt stoere elektrische voertuigen, om te toeren langs de bloeiende bollenvelden, door de duinen en langs het strand. Plezier gegarandeerd!
  • Ga tijdens je fietstocht koffie drinken of lunchen bij Como & Co, midden in de Bollenstreek.
  • Lees ook deze tips voor de Bollenstreek

Overzicht