Schaapjes tellen overbodig
Tip: 5x slapen onder de sterren

Samen naar de sterren staren is romantisch én leuk. Het ontdekken van het steelpannetje, de Grote Beer, de Poolster; het blijft magisch. Met je rug in het gras, vanuit een luie stoel op een zomerse avond of nog fijner, rechtstreeks vanuit je bed. En dat kan bij deze fijne logeeradressen! 5 x Slapen onder de sterren:

Tip 1. Natuurcabin – hemels!

Slapen met ‘zicht op de hemel’. Het huisje op zich is al leuk en uniek, gebouwd naar een eigen ontwerp. Grote ramen bieden je een geweldig zicht op de omgeving. Houtkacheltje aan en genieten maar. Na een fijne dag en ontspannen avond klim je de steile trap op naar het ‘birds nest’, met aan drie kanten vrij zicht. Door het dakraam kijk je rechtstreeks naar de sterren.

Natuurcabin – Marsweg 1, 7434 TA Lettele

Tip 2. Sterrenkubus – vroeg naar bed

Net als Hemelzicht is ook het ontwerp van de Sterrenkubus uniek. Op het Twentse platteland staan Sterrenkubussen, op het erf van boerderij Bossem. Het ontwerp van dit sterrenhuisje is goed doordacht, op enkele vierkante meters is alles aanwezig. Een keukentje, douche en toilet, kacheltje en een slaapvide met transparante koepel boven het bed. Ze staan op een van de donkerste plekjes in Nederland, op een heldere avond zie je oneindig veel sterren. Hier ga je graag vroeg naar bed!

Sterrenkubus – Dorpsstraat 7, 7635 NA Lattrop-Breklenkamp

Een bijzonder adres voor je vakantie in Twente: slapen in een Sterrenkubus. Prachtig verlicht in de schemering.

Tip 3. Florizand – ik zie sterren!

Eigenlijk zijn alle adressen die ik hier noem uniek. De Sterrenkubus door het compacte ontwerp, Hemelzicht omdat er maar eentje in Nederland van is en Florizand omdat het een ontwerp is van architecten van Depot Rotterdam. Dit eigentijdse vakantiehuis staat op Terschelling en is praktisch ingericht, met twee slaapkamers én een extra bed boven de badkamer met glazen koepel. Knus, romantisch en met zicht op een miljoen sterren.

Florizand – Noordlandweg 6, 8891 HP Midsland Noord

Een bijzondere slaapplek met blik op de sterren.

Tip 4. Een 1000-sterren verblijf

Romantiek ten top, samen slapen in een yurt op Texel. De Mongoolse yurts staan op een van de mooiste plekken op ons grootste Waddeneiland, midden in Nationaal Park Duinen van Texel. Kies voor de hideaway voor twee en vind rust en romantiek in een duinpan. In het midden van de tent is een koepel geplaatst, waardoor je de sterren kunt tellen. Is het een warme zomeravond? Duik samen de hangmat in en wacht op een vallende ster…

Texel Yurts – Rommelpot 19 1797 RN Den Hoorn

Mongoolse yurts in een duinlandschap op Texel

Tip 5. Wat een droom, deze dome!

Op de leukste camping van Nederland staan verschillende hippe en originele accommodaties. Het allermooist is de 4-persoons Dome. Deze blikvanger is uniek in Nederland. De halfronde tent is aan één kant doorzichtig, je hebt een enorm groot raam met overdag uitzicht over de Groesbeek en ’s avonds op de sterrenhemel. Geniet van een paar uurtjes relaxen in een van de hangmatten op het terrein of gezelligheid bij het kampvuur. Zie jij sterren? Duik op tijd je bed in!

Bij Ons in Groesbeek – Cranenburgsestraat 178 Groesbeek

Deze unieke dome biedt plaats aan vier personen.

Overzicht