Een krijt bordje aan de waterkant met de tekst: Oplaadpunt.

Wie langzaam reist, ontdekt meer
Slow travel

Een krijt bordje aan de waterkant met de tekst: Oplaadpunt.
Heb je wel eens van Slow Travel gehoord? Slow Travel is de filosofie van vertragen en daarmee helemaal de filosofie van Bijzonder Plekje. Eigenlijk is Slow Travel niets nieuws. Want we kennen toch allemaal het gevoel dat we het in onze vrije tijd vooral lekker rustig aan willen doen?

Van haasten naar vertragen

Toch schieten we onbewust ook tijdens vakanties en op vrije dagen in de modus van ‘moeten’ en ‘druk, druk, druk’. Als we ergens zijn waar we nog nooit zijn geweest, willen we alle highlights gezien en gedaan hebben. Anders komen we thuis met het gevoel dat we iets hebben gemist.

Maar dat is een denkfout! Want wie langzaam reist, ontdekt meer. Wie rustig reist, ziet meer. Vakantie is er juist voor bedoeld om uit het ritme van haasten en werken te komen en te genieten van de tijd en de plek waar je bent. Je zou Slow Travel dus ook wel mindful reizen kunnen noemen.

Zo doe je dat!

Lijkt Slow Travel jou ook wel wat? Begin er dan meteen mee. Dat is helemaal niet ingewikkeld! Je zoekt gewoon een fijn plekje (daarvan vind je er op deze website genoeg) en blijft daar een tijdje. Zo heb je eindelijk tijd voor een goed gesprek of dat ene boek dat je al tijdenlang wilt lezen. Maar je kunt ook urenlang mensen kijken op een terrasje, of helemaal opladen door voor de verandering eens toe te geven aan de neiging om overdag even een dutje te doen. Als je toch op pad wilt, slenter dan eens doelloos rond door de straatjes van een onbekend stadje. Op die manier zie je misschien geen beroemde bezienswaardigheden, maar ontdek je gegarandeerd schilderachtige huisjes, gezellige koffietentjes en mooie parken die in geen enkele reisgids staan.

Ideale plekken om de switch naar Slow Travel te maken vind je op Bijzonder Plekje. Kijk er maar eens naar – en neem er de tijd voor!

Ontdek alle boeken van Bijzonder Plekje

Bestel onze boeken