Onze tips
Stedentrip: 24 uur in Parijs

Stedentrip: 24 uur in Parijs. Met de tips van ambassadeur Marre haal je alles uit je bliksembezoek aan Parijs. De fijnste lunchadressen, mooiste woonwinkels en hipste conceptstores voor je op een rij!

Begin je stedentrip Parijs met een stevig ontbijt

Een drukke dag begint natuurlijk met een stevig ontbijt. The place to be is al een tijdje HolyBelly. Het ontbijt is er inderdaad grandioos en een goede bodem voor de dag. Maar met maar 24 uur in Parijs zou ik er niet voor in de rij gaan staan (yep, tot buiten!). Gewoon twee straathoeken verder lopen naar Liberté. Prachtige bakker met heerlijke broodjes in een industriële sfeer.

Holybelly – 19 Rue Lucien Sampaix, 75010 Paris
Liberte – 39 rue des Vinaigriers, 75010 Paris

Parijs per fiets

Als je maar kort de tijd hebt in de stad, zorg er dan voor dat je een flinke stapel metrokaartjes op zak hebt – die kun je in de Thalys kopen! – of regel voor vertrek het gebruik van een Velib. Dit zijn fietsen die je gratis door heel Parijs kunt gebruiken. Binnen de ring is er werkelijk op elke straathoek een station waar je een fiets kunt ophalen en ze hebben een goeie app waar je op kunt zien of er nog genoeg fietsen beschikbaar zijn op je dichtstbijzijnde locatie.

Fietsen in Parijs is wel echt anders dan in Nederland. Automobilisten schrikken zich rot als je tegen de richting in fietst en je moet niet angstig zijn om naast de razende auto’s te fietsen zonder apart fietspad. Spannend, maar je voelt je wel een echte Parijzenaar!

Winkelen in wereldstad Parijs

Ik heb altijd een paar vaste stops voor mijn 24 uur in Parijs. Een ervan is een van de woonwinkels van Caravane. Geweldig mooie spullen en de winkels geven altijd een prachtig tijdsbeeld aan. Merci is er ook zo een. Een gave concept store, waar je alleen al heen zou gaan om even de kleine rode auto te bekijken die al jaren voor de deur staat.

Bij Merci is er iedere paar maanden een ander thema waaromheen ze verschillende producten verkopen. Hun inmiddels wereldberoemde linnen lakens zijn er altijd. In prachtige kleuren en heerlijk om onder te slapen. Verder zijn er prachtige kleren en ook een eigen cafe naast de winkel met prima koffie, maar wel vaak heel erg druk.

Afhankelijk van je humeur kun je heel snel een bakkie snel doen (in een willekeurige brasserie aan de bar gaan staan en een espresso achterover slaan) of neem je wat meer tijd en gaat er even voor zitten. Het stikt van de leuke plekjes om koffie te drinken, maar 10belles en Myrthe zijn wel twee van mijn favorieten. Niet alleen voor de koffie, maar ook heerlijk mensen kijken.

Caravane – 6 Rue Pavée, 75004 Paris
Merci – 111 Boulevard Beaumarchais, 75003 Paris
10 belles – 10 Rue de la Grange aux Belles, 75010 Paris
Myrthe – 12 Rue de la Grange aux Belles, 75010 Paris

Een stukje Afrika in Parijs

Ook ga ik altijd langs bij CSAO (La Compagnie du Sénégal et de l’Afrique de l’Ouest). Een hele ingewikkelde naam voor gewoon een gave winkel bomvol met producten uit West-Afrika. Ik heb jarenlang met West-Afrikaanse interieur accessoires gewerkt en soms mis ik de kleurrijke producten. Hier kan ik me er even in onderdompelen en inspiratie opdoen. Je ziet er weer eens wat anders dan in de winkels die je gewend bent en die langzaamaan door heel Europa opduiken.

Een tussenstop tijdens je 24 uur in Parijs: lunch!

Lunchen doe je lekker relaxed bij Season of the Broken Arm. Of even snel op de Marche des Enfants Rouges waar je direct van de marktkraampjes je eten koopt wat je aan een tafeltje kunt opeten. Let op, want je loopt zo voorbij de ingang!

The broken arm – 12, rue perree Paris
Marche des enfants rouges – 9 Rue de Beauce, 75003 Paris

Slenter door Marais

Gebruik de rest van je middag om te slenteren door de Marais. Op elke straathoek, en daartussen, zitten leuke winkels. Muiji is er één van. Eenvoudige maar oh zo mooie Japanse producten voor in huis. Kleding, organizers, pennen, wekkers noem het maar op. Allemaal even simpel en mooi vormgegeven.

En natuurljk UNICLO. Een van de grote bijdragers aan de “Parisian Chic” look. Hele simpele kleding, maar mooi gemaakt. En praktisch, waar wij Hollanders toch ook van houden. Ze hebben meerdere filialen in de stad, maar die in de Marais is mijn persoonlijke favoriet. En dicht bij de leukste lunchtentjes. Ook niet onbelangrijk.

Kun je nog lopen? Zo ja, ga dan om de dag af te sluiten een drankje doen bij Le Comptoir General. Een geweldige plek waar vintage meubels, kleine boutiques en heerlijke beats samenkomen. De cocktails zijn er fenomenaal. Hier kun je tot in de late uurtjes dansen!

Uniclo – 39 Rue des Francs Bourgeois, 75004 Paris
Le Comptoir General – 80 Quai de Jemmapes, 75010 Paris

Ga je met (jonge) kinderen naar Parijs? Lees deze leuke tips voor je stedentrip Parijs. 

Overzicht