De leukste koffiezaakjes
Stedentrip: 4 x koffie drinken in Delft

In de categorie ‘Ik hou van Holland’ staat Delft bij mij op nummer één. Natuurlijk, Delft is de stad van Vermeer, Willem van Oranje en Delfts Blauw, maar wat mij betreft ook van de leukste koffiezaakjes. Je vindt ze op loopafstand van elkaar, want Delft is klein en knus. Ik neem je graag mee op sleeptouw! 4x koffie drinken in Delft bij een toffe hotspot:

1. Kek Delft

In vrijwel alle hier-moet-je-in Delft-naartoe lijstjes tref je Kek aan. Niet zo gek aangezien de bediening altijd goedgehumeurd is en de koffie super lekker (vinden ook de koffietesters van het AD). Wij zijn zelfs op de ochtend van onze trouwdag even langs Kek gegaan voor een kopje koffie. Wil je verzekerd zijn van een plekje, kom dan vroeg op de dag. Omdat je bij Kek ook kunt shoppen, is wachten gelukkig niet zo erg.

KEK – Voldersgracht 27 in Delft

2. Puro Cucina

Naast Kek vind je Puro Cucina. Voor alle Italië liefhebbers onder ons (en alle anderen die van lekker eten en drinken houden). Bij je latte macchiato of potje thee krijg je zelfgebakken cantuccini – goddelijk! Achter in de open keuken van Puro Cucina staat een grote lange tafel. Wij werken hier wel eens op de laptop, terwijl de lekkerste geuren ons bijna afleiden. In deze ruimte worden ook kookworkshops gegeven. Een leuk idee voor bedrijfsuitje of vrijgezellenfeestje.

Puro Cucina – Voldersgracht 28 in Delft

3. LU-ST

Ruim een jaar geleden opende LU-ST haar deuren op de Voorstraat 8. Hier kun je zowel shoppen als koffie drinken. Ik kom er graag om naar cadeautjes te speuren, maar nog vaker geniet ik er van een koffie met iets lekkers. LU-ST organiseert ook inspirerende evenementen. Zo vond er laatst een Waste Diner plaats, waarvan de opbrengst naar de Voedselbank Delft ging. Een prachtinitiatief, de volgende keer schuif ik ook aan!

LU-ST – Voorstraat 8 in Delft

4. Barbaar

‘Where great minds drink alike’ zeggen ze bij Barbaar. De ideale plek dus voor je koffie of (vrijdagmiddag-)borrel. In de zomer heeft Barbaar een fijn terras (waar dit jaar nog de halve finale van het EK voetbal 1988 op groot scherm te zien was), maar nu zit je natuurlijk liever binnen. Barbaar is een fijne plek om relaxed de krant lezen of te werken. En mocht je voor (of na) de borrel zin hebben om je kennis van de Hollandse geschiedenis op te frissen? Dan ben je in een paar stappen bij het Museum Prinsenhof (waar de moord op Willem van Oranje plaatsvond).

Barbaar – Sint Agathaplein 4 in Delft

Heb je al zin om langs te komen? Delft kent nog veel meer fijne (koffie)adresjes. En het leuke is dat er geregeld iets nieuws bij komt. Zo ook Hanno in Delft!

Terras in Delft

Overzicht

Ontdek ook deze plekjes: