Kussen, stoeltjes en rotan zithoekje op het terras

Voor ontdekkers en thuiskomers
Tip: Hanno, groots café in Delft

Kussen, stoeltjes en rotan zithoekje op het terras

Waan je voor even in een andere wereld en voel je toch helemaal thuis bij Hanno in Delft. Een groots café waar je geniet van ontbijt, lunch, koffie, diner of borrel! Bijzonder Plekje ging er op uit om deze nieuwste hotspot van Delft te testen!

Nou is het Doelenplein al lange tijd mijn favoriete pleintje van Delft, sinds dit jaar is het er nóg beter vertoeven! Hugo en Kim openden er Hanno, een prachtig café en restaurant voor – zo zeggen ze zelf – ontdekkers en thuiskomers. Bijzonder Plekje fans verzamel u en reis met mij mee naar deze Delftse aanwinst.

Een hotspot vol souvenirs

Relaxen in een hangmat uit Colombia. Buiten zitten onder kleedjes uit Bolivia. Binnen een wand vol prachtige souvenirs. En eten met Indiaas bestek. Hanno bezwijkt bijna onder de schatten die Hugo en Kim verzamelden tijdens hun wereldreis. Eerste indruk van Hanno? Kleurrijk en gezellig! Voeg daar bovengenoemd stel met passie voor de horeca aan toe en je voelt: dit is veelbelovend.

Ontdekkingsreiziger Hanno

Maar Hanno was er niet van de één op de andere dag. Een grondige verbouwing van het pand op het Doelenplein was eerst nodig. Er werd gesloopt en gebouwd en nog meer spullen verzameld. Rode terrastafels werden gehaald uit Zwitserland. Drankjes en recepten getest. En er moest natuurlijk een naam komen. Passend bij hun reislustige karakters en een mooie verwijzing naar beide vaders komen Hugo en Kim uit op Hanno. De naam van een grote ontdekkingsreiziger – google maar eens! Na een half jaar verbouwen ging Hanno open.

Op de kaart bij Hanno

Hugo en Kim namen niet alleen mooie interieurspullen, maar ook de lekkerste smaken mee naar huis. Op de kaart staan allerlei wereldse gerechten (maar let op: géén fusion)! Hugo tipt de Pork Belly Báhn Mì uit Vietnam – een baguette met buikspek en mango (en zeer geschikt tegen een kater). Een favoriet van Kim is de Banana Roti uit Thailand. We testten ze allebei. Super lekker! Net als de Bunny Chow (een uitgehold broodje met wortelcurry) en de Gado Gado salade. Vraag de bediening vooral naar de drankjes op de wisseltap. De biertjes wisselen met het weer en “onze eigen buien”!

Groots Café, Delft

Delft is rijk aan leuke plekjes maar zoals Hanno is er maar één:

  • Hanno heeft plek voor (heel) veel mensen en toch zit je er rustig. Wij vinden het daarom ook een fijn adres om met onze baby naartoe te gaan.
  • Alles wat we er tot nu toe hebben gegeten (oké betrapt, we zijn er al wat vaker geweest dan alleen deze testsessie!) was heerlijk en vind je niet snel ergens anders in Delft.
  • Even op je budget letten? Een potje zwarte filterkoffie is maar €2,70 en daar haal je twee kopjes koffie uit.
  • De vrolijke bediening is altijd in voor een praatje.

Wij zijn maar wat blij dat Hanno naar Delft is gekomen! Een nieuw avontuur voor Hugo en Kim en een Groots Café voor ons om thuis te komen.

Handig om te weten:

Adres: Hanno, Doelenplein 7 in Delft.
Geopend: Op woensdag tot en met zondag van 10.00-00.00 uur en op vrijdag en zaterdag tot 01.00 uur.
Vervoer: Vanaf het station loop je op je gemakje naar Hanno. Met een ov-fiets ben je natuurlijk nog sneller ter plekke.
Met de auto? Vlak achter Hanno kun je op de Paardenmarkt betaald parkeren.

Een dagje Delft? Check ook deze tips van Jolanda

Overzicht

Ontdek ook deze plekjes: