De leukste adressen
Stedentrip: 5x hotspots Mechelen

Mechelen is mooi! Voor een dagje shoppen en sightseeing, maar ook voor een korte stedentrip met overnachting. Bezoek je Mechelen, dan moet je zeker even een ontbijtje, lunch of koffie bij een van deze tentjes doen! 5x de leukste adressen.

1. Lunch bij Bokes en Co

In het creatieve deel van de stad, waar jonge ondernemers leuke initiatieven starten, zit Bokes en Co. Een vrolijk eettentje, ingericht met een mix van vintage en nu. Ouderwetse landkaarten aan de muur, houten schoolstoeltjes, sanseveria’s in oma’s bloempotten, tweedehands boeken en meubeltjes. Op de kaart ‘kroks’ in allerlei soorten en maten (tosti’s), huisgemaakte soep, boterhammen, hamburgers en taartjes. Lekker joh!

Bokes en Co – Korenmarkt 53, Mechelen

2. Koffie bij Noen

Dit leuke koffietentje had ik nooit gevonden zonder de stadswandeling van Time to momo. Wanneer je na een wandeling door stadspark de Kruidtuin het park verlaat aan de Leermarkt en je vervolgt je weg naar de Grote Markt, dan passeer je Noen. Goed opletten, want je bent er zo voorbij. Deze kleine hotspot verdient je aandacht. Een leuk plekje, verstopt in de stad. Met lekkere koffie, warme (ja!) appelsap én ‘IJskreem’. Proberen dus!

Noen – Leermarkt 24, Mechelen

Hurry up with my damn croissants

3. Favoriet Foom

Van alle toffe tentjes staat Foom met stip op 1. Dit kleine eethuis ligt aan de voet van de Sint-Romboutstoren, aan de kant van het grote gele beeld van Opsinjoor (een reuzen lappenpop). Wanneer de zon schijnt, zit je in het zonnetje op de stoep. Bij minder mooi weer zoek je een fijn plekje in het mooie Scandinavische interieur. Knus en hip. Bestel de zalige pannenkoeken als ontbijt en kom ‘s middags nog even terug voor de homemade scones met lemon curd en jam. Om je vingers bij af te likken!

Foom – Sint Katelijnestraat 2, Mechelen

4. Slow koffie bij Kaffee-ine

‘Life happens, coffee helps’. Voor een goede kop koffie loop je binnen bij Kaffe-ine, aan het begin van de Onze-Lieve-Vrouwestraat. Deze straat mag je niet overslaan tijdens je bezoek aan Mechelen. Pop-up stores, het planten asiel en creatieve initiatieven vind je hier, samen met Kaffee-ine. Slow koffie wordt hier geschonken, dus neem de tijd om van deze tussenstop te genieten.

Kaffee-ine – Onze-Lieve-Vrouwestraat 6, Mechelen

5. Mona’s Toast & Tea

Theeliefhebbers opgelet: wanneer je de Onze-Lieve-Vrouwestraat volgt tot voorbij de kerk (of het Dijlepad afloopt), dan loop je tegen Mona’s Toast en Tea aan. Een Walhalla voor theeliefhebbers. De eigenaresse is theesommelier en heeft meer dan 40 soorten thee op de kaart staan. Lekker bij de boterhammen, een stuk taart of gewoon onder het genot van een klapke (babbeltje).

Mona’s Toast & Tea – Hanswijkstraat 1, Mechelen

Bonus adresje: Peloton de Paris

Oké, als je dan toch aan de wandel bent, loop bij Bokes en Co nog even verder door naar de Bicycle Bar Peloton de Paris. Fietsenmaker en bar in een. Net even anders dan anders. Fiets even binnen voor lekkere koffie en warme chocolademelk, maar ook wielrennersbier, hippe fietsen en eigentijdse kleding.

Peloton de Paris – Hoogstraat 49, Mechelen

Praktische informatie:

Mechelen is een leuke bestemming voor een dagje uit of korte stedentrip. De stad is klein, alle bezienswaardigheden zijn goed te bewandelen.

Blijven slapen?

  • Wanneer je je bezoek aan Mechelen wilt combineren met een bijzonder verblijf, dan kan ik je Martin’s Paterhof uit ervaring aanbevelen. Een hotel gevestigd in een kerk, waarbij de kamers glas in lood ramen hebben en je ontbijt met het altaar als decor. Het hotel ligt vlakbij de oude Haverwerf en Lamot-site, op loopafstand van alle bezienswaardigheden. Ideaal!

Meer lezen? Mooi Mechelen

Bezoek ook de website van Visit Mechelen

Overzicht