Gele stoeltjes met groene tafeltjes op het terras van Eetbar Dit, een van de bekendste lekkere adressen in Den Bosch

Hotspots Den Bosch
Stedentrip: de leukste lekkere adressen in Den Bosch

Gele stoeltjes met groene tafeltjes op het terras van Eetbar Dit, een van de bekendste lekkere adressen in Den Bosch

Den Bosch is niet alleen een mooie stad met een rijke historie, het is ook een gezellige stad boordevol lekkere plekjes. Op de markt vind je een aaneenschakeling van oude pandjes met daarvoor terrasjes. Wanneer je gaat dwalen door de nauwe straten, die soms buitenlands aan doen, ontdek je de fijnste plekjes. Een paar leuke adressen voor jouw stedentrip Den Bosch.

Tip 1: Mariapaviljoen moet je doen

Het Mariapaviljoen is bijna een gouwe ouwe te noemen. Ook al zit dit lekkere adresje al jaren in Den Bosch, het blijft er leuk en lekker! In het oude sanatorium op het voormalige ziekenhuisterrein vind je dit unieke plekje. Onderscheidend door het interieur waarin je veel elementen terugziet uit het ziekenhuis: o.a. wandkaarten met lichaamsdelen en ouderwetse kamerschermen. Op de kaart stoere en gezonde boterhammen.

Mariapaviljoen – Burgemeester Loeffplein 70, Den Bosch

Witte tafel en stoeltjes voor het raam met op de achtergrond een ziekenhuis scherm Vintage tafels, stoelen en lampen met ziekenhuis details

Tip 2: Nomnomnomnomnom

Nog zo’n lekker adres in Den Bosch: NomNom, op de hoek van de Postelstraat en de Snellestraat. Het pandje is klein, het terras heerlijk om te zijn. Je komt hier voor lunch, borrel of diner, in een ontspannen sfeer. Wereldse invloeden op de kaart, Brabantse gastvrijheid aan tafel.

NomNom! – Postelstraat 79, Den Bosch

Een charmant hoekpandje met een terras ervoor en een grote boomToast met avocado en haloumi en een gezonde burger

Tip 3: Crème voor koffie en taart

Om de hoek bij NomNom vind je Crème, favoriet bij de locals voor de koffie én taart. Maar je vindt ook lekkere sapjes en smoothies op de kaart. Voel je welkom voor het ontbijt, de lunch of als tussenstop tijdens je bezoek aan de Snellestraat, waarin je prachtige en unieke winkels vindt.

Crème – Snellestraat 47, Den Bosch

Tip 4: Pizza van eigen deeg

(Heel) schuin tegenover Robbies zit Pizzabar DEEG, een hippe pizzeria met een klein terras voor de deur. Het Scandinavische interieur is een verademing. Stijlvol pizza eten! Niet alleen het interieur wijkt af, ook de pizza’s op de kaart zijn net even anders dan anders. Gemaakt van huisgemaakt deeg, met meel rechtstreeks uit Italië. Kies uit een wit, volkoren of spelt bodem en dan… is het lastig. Vijgen met gorgonzola en prosciutto of avocado’s en gamba’s of gegrilde groente met ansjovis of… Zo uit de houtgestookte oven op tafel, een smaaksensatie!

Pizzabar DEEG – Verwersstraat 46, Den Bosch

Interieur van DEEG, in grote letters aan de wand. Een houten tafel met stalen frame en stoeltjes van rotan en staal Zo'n lekker adres in Den Bosch. De pizza's van DEEG, net even anders dan anders.

Tip 5: Werkwarenhuis

Het Werkwarenhuis is een bijzondere en creatieve verzamelplaats; een culturele hotspot in Den Bosch. Een plek op fabrieksterrein De Tramkade waar ondernemers, creatievelingen en maatschappelijke groepen iets bijzonders creëren.

In het Werkwarenhuis vind je o.a. een restaurant en Social label shop. In die laatste worden designproducten verkocht met een prachtig verhaal. De collectie is gemaakt door mensen die niet zo makkelijk aansluiting vinden op de arbeidsmarkt. Samen met topontwerpers als Piet Hein Eek en Roderick Vos zijn er producten ontwikkeld die niet alleen mooi zijn om te zien, maar ook een verhaal vertellen. Met een eindproduct om trots op te zijn: ‘Ik ben wat ik maak’. Zo worden er bezems gemaakt van oude fietsframes en servies met teksten en tekeningen van de makers. Echt even kijken!

Veel van de producten in de showroom worden in het bijbehorende Restaurant van Aken in de praktijk gebruikt. Loop een rondje over De Tramkade en ontdek ook Koudijs Kafé, de Bossche Brouwers en Espressobar DaSilva.

Werkwarenhuis – Tramkade 20-24, Den Bosch

Aanblik van fabrieksterrein de tramkade met het werkwarenhuis Ik ben wat ik maak neonreclame aan de muur Roze restaurant met lange tafels en een grote verlichte M aan de muur

Blijven slapen? Check deze leuke (slaap-)adressen in Den Bosch:

Krijg je geen genoeg van al die lekkere adressen in deze Brabantse stad? Blijf slapen! Er is genoeg te doen en zien om meerdere dagen in Den Bosch te zijn.

  • Life is Good luxury suites. Liever de rust opzoeken na alle indrukken in de stad. Op tien minuten rijden van Den Bosch ligt Life is Good, met een luxe B&B kamer of een superdeluxe boomsuite.
  • B&B Achter de Kan in hartje stad! Hoe fijn is dat?!

P.S. Stop onderweg naar huis bij Banketbakkerij Jan de Groot, voor de karakteristieke en o zo lekkere Bossche Bol. Je staat er even voor in de rij, maar dan heb je ook wat! Stationsweg 24, Den Bosch.

Gevel met rode fiets ervoor

Overzicht