Met je eigen koek & zopie
Tip: 6x Schaatspret

Koud? Voor schaatsliefhebbers kan het niet koud genoeg zijn! Ben jij zo’n schaatsliefhebber en heb je last van schaatskoorts? Vraag ijsvrij, bind de schaatsen onder en geniet van een winterwonderland in eigen land: schaatspret! Schaatsliefhebbers opgelet: boek een verblijf bij een van deze bijzondere plekjes en schaats direct vanaf de voordeur.

Er gaat niets boven een echte winter, met zon, temperaturen onder het vriespunt en de mogelijkheid om te schaatsen. Kraakheldere nachten, frisse ochtenden, prachtig gekleurde luchten… Rode wangen, loopneuzen en diep ondergedoken in je sjaal genieten van de vrieskou met na afloop een warme chocolademelk of Glühwein. Elke nacht dat het vriest, neemt het schaatsvirus toe. Zo heerlijk om dan eindelijk weer op de schaats te staan, te zwieren over het ijs en even bij de koek & zopie op adem te komen. 6x Schaatspret:

Tip 1. B&B Mooij in de Ooijpolder

In de uiterwaarden, net buiten Nijmegen, ligt B&B Mooij. In de Ooijpolder heb je meerdere mogelijkheden om op de schaats te stappen. Op ondergelopen stukken land, op de Oude Waal en op kleine meertjes langs de Ooijse dijk. Na afloop loop je even bij Oortjeshekken binnen voor een lekkere warme chocolademelk of Glühwein.

B&B Mooij in de Ooijpolder

Tip 2. B&B Poldergoed bij het Veluwemeer

B&B Poldergoed ligt aan de rand van het Veluwemeer, in de Arkemheen polder. Ook hier stap je vanaf de bank op de sloot. Je kunt eindeloos door het polderlandschap toeren. Of start 100 meter verderop, het dijkje over en je staat op het Nuldernauw waar je lange banen schaatst. Waar wacht je nog op?

Poldergoed – Putten

Tip 3. Gemaal Oude Rijn op ‘t Gelders Eiland

Eindeloos schaatsen tussen rietkragen; dat kan bij stevig vriesweer op de Oude Rijn. Stap over en slinger over de Oude Rijn richting de grens met Duitsland. Kilometers schaatsplezier. Verblijf in het vakantiehuisje met uitzicht op het winterse landschap. Begin je dag met een stevig ontbijt en je kunt de hele dag het ijs op. Intens genieten!

Gemaal Oude Rijn – Pannerden

Tip 4. Slapen op de Heide bij de Strijbeekse Heide

Vakantiehuis Slapen op de Heidi ligt bij de Strijbeekse Heide, waar je volop vennen vindt om op te schaatsen. Het huis ligt aan de Goudbergven, middenin het bos. In een prachtige omgeving rijd je hier je rondjes. Krijg je het koud? ‘Thuis’ opwarmen is zo gedaan. Lekker met een warme chocolademelk bij de houtkachel… Lange leve Koning Winter!

Slapen op de Heide – Strijbeek

Tip 5. Landal de Reeuwijkse Plassen

Mooier kan het bijna niet. Wanneer het lekker vriest in Nederland, zit je bij Landal aan De Reeuwijkse Plassen goed. Alle vakantiehuisjes op dit park liggen aan het water. Vanaf je terras of veranda stap je direct op de schaats. Ideaal toch?! En wanneer het echt een hele strenge winter is, schaats je vanaf je huis lange tochten over de Reeuwijkse Plassen.

Landal de Reeuwijkse Plassen in Reeuwijk

Tip 6. it Dreamlân in Friesland

Winter in Friesland: zeg ijs & schaatsen en de Friezen komen tot leven. Geen provincie in Nederland waar zo verlangend uitgekeken wordt naar natuurijs en liever nog: de Elfstedentocht. Het moet wel een hele strenge winter zijn, wil de Elfstedentocht gereden worden, maar zodra het even kan wordt er in Friesland geschaatst. Op ondergelopen stukken land, slootjes en op de ondiepe delen langs de rand van het Lauwersmeer wachten kilometers schaatsplezier. Blijf slapen in zo’n toffe trek-in van it Dreamlân, temidden van alle schaatspret!

it Dreamlân – Kollumerpomp

Meer tips voor de winter

Bang om te schaatsen of vind je er helemaal niets leuks aan? Ga lekker wandelen en geniet van het mooie winterwonderland. We tippen je onze winterwandeling favorieten: 8x winterwandelen (mét warme choco na afloop).

Overzicht