Beeld van Volle Vrouwe op een dijk bij Holwerd

Met Dokkum als basis
Tips om te doen in Noordoost-Friesland

Beeld van Volle Vrouwe op een dijk bij Holwerd

Wil je graag een paar dagen weg, maar heb je geen idee waarnaartoe en wat er te doen is? Boek een verblijf bij Booking Dokkum, verken de stad en ontdek de omgeving. Onze tips voor een paar dagen vakantie in Noordoost-Friesland.

Bezoek Dokkum

Elfstedenstad Dokkum is in elk seizoen bijzonder. ‘s Zomers kun je met een bootje varen door de stad, in de winter sta je met een beetje geluk op de schaats op de grachten. Tijdens de zomermaanden geniet je op een van de terrassen langs de waterkant, in de winter wandel je door de prachtig verlichte straten. Combineer je stadswandeling met een rondje over de bolwerken, bewonder de historische gevels en de Zijl. Je komt ogen tekort!

De stad verlicht voor de feestdagen
(foto: Marcel R. fotografie)

In de buurt van Dokkum

Trek eropuit in de omgeving van Dokkum en laat de rust van de ruimte en de weidsheid op je inwerken.

  • Wanneer je naar de haven van Holwerd rijdt, heb je niet alleen prachtig uitzicht over de Waddenzee (UNESCO Werelderfgoed), je moet ook zeker even naar het beeld van de dunne vrouwe en de volle vrouwe wandelen op de dijk. Een beeld over een zoektocht naar balans en uitwisseling. Alleen al voor het uitzicht de moeite waard!
  • Een dagje fietsen of wandelen op een van de Waddeneilanden is ook altijd een goed idee!
  • Rijd naar Paesens-Moddergat voor een wandeling over de dijk, een kijkje in het idyllisch dorpje en een uitwaaiwandeling over de pier.
  • Ga een visje eten in de haven van Lauwersoog of in Zoutkamp.
  • Maak een wandeling achter de zeedijk bij Marrum, de Dobbewandeling, en combineer het met een bezoek aan De Dijktempel.
  • Ga sterren kijken op een van de donkerste plekken van ons land: Nationaal Park Lauwersmeer.

Verblijf bij Booking Dokkum, een fijne uitvalsbasis

Wanneer je verblijft in een van de mooie accommodaties van Booking Dokkum, dan heb je een fijne uitvalsbasis in de stad. De BBBB Family Suite, B&B Bij de Waegh en de vier Dokkumer B&B appartementen hebben zelfs een keuken waar je kunt koken. Maar ook heeft Dokkum genoeg opties om maaltijden te laten bezorgen of om af te halen. Wat dacht je van Stadscafé Artisante, KB Food & Drinks en De Waegh? Stuk voor stuk bijzondere café-restaurants die met lekkers voor je klaar staan. Neem je maaltijd mee naar je bijzondere plekje in de stad en geniet in huiselijke sfeer. Als gast van Bijzonder Plekje staat er bij aankomst een lokaal drankje klaar.

Ook tijdens een lockdown kun je in Dokkum en in de omgeving nog genoeg ondernemen. Ontdek het zelf!

Kijk of er een plekje voor je vrij is in Dokkum

(headerfoto: Marcel van Kammen)

Overzicht