De kustlijn van Noord-Ierland, met ruige rotsen, helder water en kasteelruïnes

Spectaculair Noord-Ierland
Vakantie Noord-Ierland

De kustlijn van Noord-Ierland, met ruige rotsen, helder water en kasteelruïnes
Zoek je een bijzondere bestemming voor een paar dagen weg? Ik overtuig je graag om op vakantie naar Noord-Ierland te gaan, slechts 1,5 uur vliegen van Amsterdam. Een verrassend mooie bestemming; voor een stedentrip naar Belfast, een lang weekend toeren langs de kust of een gevarieerde rondreis. Wandelen, de natuur bewonderen, genieten op het strand; de mogelijkheden zijn heel divers. Tel daarbij de gezellige Ierse bevolking, sfeervolle accommodaties, de smakelijke keuken en je hebt een totaalplaatje voor een geslaagde rondreis.

Spectaculair Noord-Ierland

Ontdek de mooiste plekken in Noord-Ierland

Slechts 1,5 uur vliegen vanaf Amsterdam en je staat in Belfast. Huurauto ophalen en voor je het weet, rijd je langs de indrukwekkende kust. Adembenemend mooie vergezichten, ruige kliffen, helderblauw water, verlaten stranden en eeuwenoude historische overblijfselen wisselen elkaar af langs de Causeway Coastal route van Belfast naar (London-)Derry. Ontdek de mooiste plekken tijdens je vakantie in Noord-Ierland met deze tips:

1. Causeway Coastal

De kustroute van Belfast naar Londonderry wordt gezien als een van de meest spectaculaire kustroutes van de wereld. Een lange weg slingert langs baaien, kliffen en woeste kusten. Al slingerend rij je het ene moment vlak langs de zee, het volgende moment hoog over een klif. De uitzichten zijn weergaloos, in elke bocht anders. Neem de tijd voor deze mooie route, er is onderweg veel te zien. Dunluce Castle, Carrick-a-rede hangbrug en Giant’s Causeway zijn slechts enkele van de hoogtepunten.

Een foto langs de grillige kustlijn
Causeway Coastal

2. Games of Thrones in Noord-Ierland

Fans van Games of Thrones opgelet, hier moet je naar toe! Noord-Ierland is één grote filmlocatie voor de populaire serie. Of je nu Castle Ward bezoekt, waar maar liefst 17 filmlocaties te bewonderen zijn, gaat lunchen in het haventje van Ballintoy of onder de bijzonder gevormde bomen van Dark Hedges door rijdt, alles ademt hier Games of Thrones.

Een van de filmlocaties van Game of Thrones, een fietser onder de bomen op een pad langs een meer
Castle Ward

3. Bijzonder overnachten tijdens je vakantie Noord-Ierland

Ook over bijzondere plekjes heb je in Noord-Ierland niet te klagen. Er zijn een paar pareltjes van accommodaties waarvoor je alleen al in het vliegtuig wilt stappen. Langs de kust liggen kleinschalige hotels en typisch Engelse B&B’s. In het binnenland ligt Teepee Valley, waar je in yurts, een dome of authentieke shepherd hut kunt slapen. In het uiterste westen, op de grens met Ierland, ligt Lough Erne, met de bijzondere accommodatie Finn Lough. Een verblijf in een Bubble is een unieke ervaring.

Een bubble tent met tweepersoons bed, luxe fauteuils en verlichting. In de schemering.
Finn Lough Bubble

4. Culinair genieten tijdens je vakantie Noord-Ierland

Noord-Ierland heeft ons blij verrast qua keuken. Uiteraard gaat er geen dag voorbij zonder (Iers) biertje, maar daarnaast kwamen we ook wat food betreft niets tekort. In de Walled City Brewery, Best Gastropub 2016, proefden we verschillende bieren in combinatie met lekkere hapjes (pinxtos), bij Browns restaurant in Londonderry aten we op sterrenniveau en Armagh mag je Uluru restaurant zeker niet overslaan.

Combineer je bezoek aan Noord-Ierland met een stedentrip Belfast.

Ontdek alle boeken van Bijzonder Plekje

Bestel onze boeken
Spectaculair Noord-Ierland

Een vakantie naar Noord-Ierland? Vlieg op Belfast, slechts 1,5 uur en maak een stedentrip of rij de Causeway Coastal, spectaculair mooi.