Een blij meisje met lange blonde haren, genietend van een uitzicht over rotsachtige omgeving

Iedereen blij op vakantie!
Vakantie met pubers

Een blij meisje met lange blonde haren, genietend van een uitzicht over rotsachtige omgeving
De uitspraak 'je kinderen blij, jij blij op vakantie' is een veelgehoorde opmerking wanneer het gaat om vakantieplezier. Is het met kleine kinderen soms al een hele klus om een fijn vakantieadres te vinden, met tieners wacht je een extra uitdaging. Wat vinden ze leuk? Waar willen je pubers nog mee naar toe? Wat is niet saai en stom? We hebben een paar tips voor een vakantie met pubers voor je.

Wat heb je nodig op vakantie met pubers?

Vraag je tieners wat ze graag willen op vakantie en 9 van de 10 zal zeggen WiFi. Het maakt bij ons thuis nog niet eens zoveel uit waar we naar toe gaan, als er maar een mogelijkheid is om online te zijn. En om te chillen… Een beetje relaxen op vakantie, leeftijdsgenootjes ontmoeten, af en toe wat ondernemen, in contact blijven met vrienden. Hoewel het vooraf misschien een hele inspanning lijkt te worden om het iedereen naar de zin te maken, blijkt dat in de praktijk mee te vallen. Zolang er maar WiFi is.

Een actieve vakantie of luieren?

Vooraf lijkt het misschien een onmogelijke taak om iets leuks voor allemaal te vinden, maar kies wat bij jullie past en je tieners volgen.

Gaan jullie altijd op een actieve vakantie? Dat kan nog steeds! Zorg voor actie en coole activiteiten. Klimmen, abseilen, canyoning, bergwandelen, een huttentocht maken, zeilen, snorkelen, SUPpen of surfen. Er is zoveel leuks te ondernemen.

We brachten een vakantie met onze tieners door in Oostenrijk en hadden een van de leukste vakanties ooit. Raften, op een segway de berg op, mountainbiken met een e-bike, de zonsondergang bovenop de berg bewonderen… Stuk voor stuk hoogtepunten waar we als gezin van hebben genoten. Door de afwisseling met rustmomenten (lees chillmomenten) bleef het voor iedereen leuk.

Met pubers op vakantie in Nederland

Ook in eigen land zijn er genoeg bijzondere plekjes te vinden waar je gegarandeerd een leuke vakantie met elkaar beleefd. Ik geef je een paar tips:

 • Gasterie Lieve Hemel – appartementen voor 5-6 personen, een natuurzwembad, trapveldje, skatebaan, aangepast diner, WiFi en een vuurschaal om met anderen te zitten.
 • Tralaluna – pubers en kampeerbusjes blijken een beste combi. Echt contact hebben (naast elkaar zitten tijdens het rijden praat makkelijker), navigeren, kampvuur maken, samen koken en hun hulp inschakelen. Misschien lukt het je zelfs een weekend op pad te gaan zonder WiFi.
 • Florizand – op Terschelling is veel leuks te doen. Er worden stoere activiteiten georganiseerd zoals surflessen, er is een klimbos op het eiland en het uitgaansleven is natuurlijk beroemd voor de jongeren.
 • Buitengoed de Gaard – ​je vindt hier jaarlijks terugkerende gezinnen. Elke accommodatie heeft een eigen WiFI hotspot/altijd goed bereik, digitale tv, meerdere tv’s per accommodatie, 2 grote trampolines, voetbalveld, pingpong tafel, zwembad, hot tub, hut op palen (ideale hangplek) en hangmatten. Psst, de pubers knuffelen het hardst met de geitjes….
 • ​Slapen in het Stro – echt even heel anders dan anders, waardoor jongeren positief getriggerd worden.

Dit zijn slechts enkele voorbeelden. Kijk gerust nog even verder op Bijzonder Plekje.

Wat denk je bijvoorbeeld van een leuke stedentrip? 

Naar het buitenland met pubers

Deze adressen over de grens vallen ook zeker in de smaak bij je tieners.

 • ​Au Perier in Zuid-Frankrijk – opvallen veel gezinnen met ouderen kinderen vinden hun weg naar dit vakantieadres. Gezellig samen aan het zwembad, lange tafels voor het diner.
 • Ook in A CASA vermaken tieners zich uitstekend. In de zomer is er het zwembad en voetbalveld naast de deur waar met dorpsjeugd gevoetbald wordt. De rivier is spannend, je kunt canyoning, mountainbiken, hiken. Niet in de laatste plaats het huis en alle voorzieningen daarin (WiFi, dvd’s, hangplekken en ‘cool design’).
 • ​Corfu unlimited – een week varen met schipper is een succes voor het hele gezin omdat er ook allerlei watersportspullen mee gaan, onderweg dolfijnen te zien zijn en de schipper de jeugd graag inschakelt voor leuke activiteiten.
 • ​Domaine des Agnelles ontvangt regelmatig gezinnen met oudere kinderen, jonge en oudere pubers. Als er een groepje groter dan 4 a 5 pubers is, wordt er een apart tienerdiner georganiseerd. Daarnaast zijn er leuke dingen te doen met grotere kids en op het terrein kunnen ze jeu de boulen, tafelvoetbal, pingpongwedstrijden en avondzwemmen met ‘disco verlichting. Of gewoon lekker rondhangen op een bedje of in de loungehoek!
 • Bij Casa Fontelheira komen veel gezinnen met pubers. Veel outdoor adventure, spannende activiteiten en chillen met elkaar!
 • 123Olé is ook altijd een goed idee! Er zijn regelmatig families met pubers, ze eten samen aan een eigen tafel en chillen met elkaar in de avond bij het zwembad.

Heerlijk, zoveel mogelijkheden! Betrek je tieners bij het plannen maken, overleg, sluit een compromis en laat een beetje los…

Volg je ook op Instagram?

[instagram-feed]

 

Ontdek alle boeken van Bijzonder Plekje

Bestel onze boeken