Een dijkje slingert langs de dijk van de Vecht

Op en top genieten
Vakantie in het Vechtdal in Overijssel

Een dijkje slingert langs de dijk van de Vecht
Als het gaat om vakantie in Nederland zijn de Waddeneilanden, de Veluwe en de Zeeuwse kust een begrip. Een vakantie in het Vechtdal in Overijssel hoort zeker ook thuis in dit rijtje mooie Nederlandse vakantiebestemmingen. Verrassend, veelzijdig en bijzonder; wij zijn fan!

Vakantie langs de rivier de Vecht

Het Vechtdal is een gevarieerd natuurgebied rondom de rivier de Vecht, die loopt van Zwolle tot over de grens in Duitsland. Een streek met weilanden, bossen, landerijen, zandverstuivingen en heide.

Je kunt tijdens je vakantie in het Vechtdal op allerlei manieren van de rivier genieten, bijvoorbeeld door te gaan vissen, pootjebaden op een strandje of door een stukje te varen in een kano, rondvaartboot of sloep. Op de oevers van de Vecht zijn allerlei wandel- en fietsroutes uitgezet. Het knooppuntennetwerk en diverse themaroutes voeren je langs kastelen, bergen en uitzichtpunten. Voor een complete Vechtdal-ervaring neem je een picknickmand mee met daarin de lekkere streekproducten die hier worden gemaakt, zoals zuivel, vruchtensap en vleeswaren van de brandrode runderen van de Vechtdalhoeve.

Simone op haar blauwe trekker tijdens een koesafari langs de Vecht
Op koesafari in het Vechtdal.

Originele activiteiten voor je vakantie in het Vechtdal

Wil je de natuur van het Vechtdal eens op een andere manier beleven, dan kun je bij diezelfde Vechtdalhoeve op koesafari gaan, zo met de trekker het weiland in. Of met een kruiwagen het weiland in lopen om je eigen aardbeienlunch bij elkaar te plukken. Liever iets stoerders? Ga dan bushcraften en leer hoe je met zo weinig mogelijk middelen – en met respect voor je omgeving – kunt overleven in de natuur.

Ook qua vervoersmiddel kun je je lol op! Huur een lelijk eendje en dwaal over landweggetjes, maak een tocht per Puch of solex langs de mooiste plekjes of huur een e-scooter voor een dagje.

Ontdek deze tips voor het leukste dagje uit in het Vechtdal

Op stap met Martin, op avontuur en leren overleven in het Vechtdal Overijssel
Bushcraften in het Vechtdal.

Gezellige steden en dorpen

Terwijl je tijdens je vakantie in het Vechtdal wandelend of fietsend de omgeving aan het ontdekken bent, kom je vanzelf af en toe een dorp of stad tegen. De oude Hanzestad Ommen bijvoorbeeld, of het groene kunstdorp Dalfsen. Idyllische dorpjes als Vilsteren trekken vast en zeker je aandacht. Een mooie gelegenheid om even wat cultuur op te snuiven, te winkelen of te pauzeren bij een van de terrassen en theetuinen. Bovendien worden in deze steden en dorpen regelmatig leuke evenementen georganiseerd.

Met een oranje lelijk eendje toeren door het Vechtdal.
Ontdek via landweggetjes de leukste plekjes van het Vechtdal.

Bijzonder overnachten in het Vechtdal in Overijssel

Het Vechtdal is dus te veelzijdig om er maar één dagje naartoe te gaan. Gelukkig vind je er ook allerlei fijne plekjes om te overnachten: mooie Vechtdalhotels, kleinschalige B&B’s en bijzondere vakantiehuizen bijvoorbeeld. Maar je kunt in het Vechtdal ook verblijven op een landgoed, in een boomhut, een moderne trek-in of een hooiberg. Kun je niet kiezen? Dan ga je toch gewoon van de ene naar de andere leuke accommodatie!

Wedden dat een vakantie in het Vechtdal Overijssel dan voortaan als eerste in je opkomt als je denkt aan een vakantie in Nederland?

Laat je verrassen, zoals wij ook verrast zijn!

Lees meer tips voor je vakantie in Overijssel

Ontdek alle boeken van Bijzonder Plekje

Bestel onze boeken
Op en top genieten

Een mooie vakantiebestemming in Nederland: het Vechtdal in Overijssel. Met landgoederen, bos, heide en de Vecht. Bekijk de tips.