De mooiste plekjes
Vakantiehuis in de Ardennen

De Belgische en Franse Ardennen zijn prachtig! Een grensoverschrijdend heuvelachtig gebied waar natuurliefhebbers, rustzoekers en sportievelingen hun weg vinden. Een ideale bestemming voor een actieve vakantie of bijvoorbeeld een weekendje weg met familie en/of vrienden in een fijn vakantiehuis in de Ardennen.

Wat ga je doen vanuit je vakantiehuis in de Ardennen?

De Ardennen staan in Nederland vooral bekend om de mooie natuur die je er vindt. Wandelen of fietsen door de bossen, kajakken over de meren en rivieren of activiteiten met een echte adrenaline-kick – het kan allemaal. Maar de Ardennen zijn niet alleen een fijne bestemming voor echte outdoor-fanaten. Ook fijnproevers en geschiedenisliefhebbers kunnen er hun hart ophalen. Hoogste tijd dus om de vele verschillende gezichten van de Ardennen te gaan verkennen vanuit je vakantiehuis.

Heb je geen zin om veel te ontdekken en verkennen? Ook dan is een huisje in de Ardennen heerlijk. Om een paar dagen op te laden, je terug te trekken, een stapel boeken te lezen, even echt weg te zijn, te wandelen vanaf je voordeur…

Een weekend naar de Belgische Ardennen

De Belgische Ardennen voldoen nog wel het meeste aan het outdoor-beeld dat de meeste mensen bij een weekend in de Ardennen hebben. Je kunt er inderdaad prachtig wandelen, fietsen en kajakken, vaak direct vanuit je vakantiehuis. Maar wist je dat je er ook veel kastelen kunt bezichtigen? Ook een bezoek aan een van de grotten mag eigenlijk niet ontbreken en voor kinderen zijn op veel plaatsen leuke speeltuinen en -parken aangelegd. En terwijl de kinderen spelen, kunnen hun ouders genieten van het onovertroffen Belgische bier. Heb je nog meer redenen nodig om voor een weekendje weg een huisje in de Ardennen te huren?

Op vakantie in de Franse Ardennen

Velen gaan op vakantie naar de Belgische Ardennen, maar wie door rijdt naar het zuiden, rijdt een verrassend stukje Frankrijk binnen waar cultuur en natuur elkaar afwisselen.

Vind je actief zijn in de natuur leuk, maar slenter je ook graag door schilderachtige stadjes? Huur dan een huisje in de Franse Ardennen, daar ben je op de juiste plek. Behalve het Maasdal met zijn schitterende uitzichten vind je hier historische stadjes met vakwerkhuizen, forten en Romeinse resten. Daarnaast kun je er natuurlijk volop proeven van Franse wijn, stokbrood en kaas. Ook voor een weekend is zo’n vakantiewoning in de (Franse) Ardennen goed bereikbaar.

Vakantie in het hart van de Belgische Ardennen.

De mooiste huizen voor je vakantie in de Ardennen

Genoeg leuke dingen dus om een vakantie in de Ardennen mee te vullen. Extra voordeel: hoewel je in de Ardennen 100% een buitenlandgevoel hebt, liggen de huizen helemaal niet zo ver van Nederland. Je bent er dus lekker snel en dan kan het genieten beginnen.

Ook wanneer je op zoek bent naar een groot vakantiehuis in de Ardennen voor je familieweekend of vriendenuitje, dan ben je in deze omgeving op het juiste adres.

Je ziet het: de Ardennen hebben vele gezichten en voordelen. Maar waar vind je een leuk vakantiehuis in de Ardennen? Laat dat maar aan ons over – we tippen je de mooiste huisjes.

Ontdek alle boeken van Bijzonder Plekje

Bestel onze boeken